Titlurile zilei

Investiție majoră, la marginea municipiului! Se pun bazele unui nou stadion în Iași! Primele schițe! FOTO

Publicat: 08 iul. 2021
Stadionul Tineretului, din municipiul Iași, situat în zona Aviației
Primăria vrea să pună bazele unui nou stadion în Iași, investiția urmând a fi realizată în zona Aviației, pe Arena Tineretului. Proiectul va ajunge la Compania Națională de Investiții

Un nou stadion va apărea în Iași! Primăria Iași va solicita de la Compania Națională de Investiții o serie de fonduri pentru construirea unei baze sportive în zona Aviației, la Stadionul Tineretului. În plus, municipalitatea vrea fonduri și pentru a finaliza bazinul olimpic din zona Tudor Vladimirescu

Autoritatea locală va depune la Compania Națională de Investiții (CNI) două proiecte pentru obținerea unor noi finanțări. Astfel, Primăria va înainta către CNI două proiecte privind bazinul olimpic din zona Tudor Vladimirescu, dar și baza sportivă de la Stadionul Tineretului, arenă din zona Aviației. Pentru aceasta din urmă, Primăria vrea să obțină o finanțare pentru a o transforma în bază sportivă de tip I.
În urmă cu aproximativ 2 ani, Primăria Municipiului Iași a semnat un acord cu Federația Română de Fotbal (FRF) pentru modernizarea terenului de la Stadionul Tineretului, proiectul urmând a fi continuat prin CNI.

Investiție pe un teren de zeci de mii de metri pătrați, aflat la marginea Iașului

Petru Movilă, administratorul public al municipiului Iași, a arătat și în ce va consta investiția de la Stadionul Tineretului. Suprafața totală a bazei este de aproape 49.000 de metri pătrați.

„Am stabilit cu primarul municipiului Iași o serie de proiecte ce trebuie susținute cu prioritate la nivel central. Sunt proiecte ce trebuie monitorizate, pentru a beneficia de finanțare. Două dintre acestea vor ajunge în cel mai scurt timp la Compania Națională de Investiții. Vorbim despre un proiect important, respectiv modernizarea bazei sportive de la Stadionul Tineretului, situat în zona Aviației. În cel mai scurt timp ar urma să fie adoptată o hotărâre de Consiliu Local privind predarea amplasamentului către CNI pe durata realizării proiectului”, a precizat Petru Movilă.

Investiția în noul stadion din Iași, depusă la CNI

Baza demarată în colaborare cu FRF va avea un teren sintetic de fotbal, tribune pentru 500 de spectatori, un alt teren, mai mic, dar și o clădire de vestiare, precum și parcare pentru autoturisme și autocare. Terenul sintetic de la Stadionul Tineretului a fost inaugurat de primarul Mihai Chirica și de Răzvan Burleanu, șeful FRF.
Proiectul de modernizare a bazei va continua prin CNI. „După aceasta, terenul va reveni în proprietatea municipiului. Pentru acest proiect este și un parteneriat cu reprezentanții Federației Române de Fotbal, cei care și-au afirmat disponibilitatea pentru susținerea obectivului”, a precizat Petru Movilă, administratorul public al municipiului Iași.

Primăria Iași preia bazinul de înot din zona Tudor Vladimirescu

Primăria Municipiului Iași va depune la CNI un alt proiect, în afara noului stadion. Este vorba despre bazinul de înot din zona Tudor Vladimirescu, de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”. Primăria va prelua în administrare bazinul, pentru a-l depune la CNI.

„Bazinul de înot din zona Tudor Vladimirescu este în procedură de predare a investiției la Primăria Municipiului Iași, astfel încât autoritatea locală să poată depune proiectul la CNI. Au fost câteva clarificări de ordin juridic privind situația terenului pentru acest proiect. Sunt două proiecte importante ale Primăriei pe care trebuie să le ducem la îndeplinire. Aceste proiecte nu sunt doar ale Primăriei, ci sunt și în responsabilitatea aleșilor din Parlament, aleși pe care vom încerca să-i integrăm în aceste obiective”, a mai spus Petru Movilă.

Comentarii
 • exista si infrastructura necesara construirii bazei sportive la tepro. cai de access, spatiu pentru tribune si alte acareturi. ce sa mai zic, iar ne laudam cu cereri de bani pentru investitii.

 • Ce naiba ne trebuie fotbal??? Avem K1, avem Scorpions, Legend, avem box, campioni, avem tenis de camp, avem tenis de masa, avem atletism…. Avem asa multe alte sporturi si din cauza SUBFINANTARII nu reusim sa facem performante!!!
  Lasati dracului FOTBALUL faceti o sala piluvalenta pentru toate sporturile, innot nu avem!
  Drecu cu voi i fotbalul vostru, ditamai investitie sa se joace de 5 ori pe an, niste nebuni!

 • Cum domnilor adtia cu anante si copii stabilesc ce e bine, cand ei nu stiu ce vor.
  Rusine Movila si Chirica
  Orasul se sufoca de nasini si NU AVEM PARCARI!!!
  Semafoarele, greaua mostenire de 5 ani, gospodarilor!

 • Domnilor dacă a-ți ajuns în stadiul că v-ați făcut vasectomie și v-ați însurat odraslele ,de ce să nu lăsăm alți copilași să facă sport,acest stadion va fi locul unde se pregăti mulți copii și care va fi pepiniera viitorilor fotbaliști ai Iașului și care cred că vor juca fotbalul numai de dragul competitiei .

Adauga un comentariu