Sport

Ioan Niculae, în discuții să preia o echipă din play-off-ul Ligii I, nu pe Dinamo. Lovitură de teatru după ce Astra a retrogradat

Publicat: 05 iun. 2021
Ioan Niculae
Ioan Niculae se află în discuție cu cei de la Academica Cliceni, care ar urma să fuzioneze cu Astra.

Ioan Niculae, patronul Astrei, ar putea prelua alt club din Liga 1, însă nu este vorba despre Dinamo, așa cum s-a zvonit inițial. Miliardarul în vârstă de 66 de ani se află în discuție cu cei de la Academica Cliceni, care ar urma să fuzioneze cu Astra. Liga I ne-ar putea oferi o nouă surpriză. Astra, echipă plină de datorii, care a retrogradat sportiv în Liga 2, ar putea fuziona cu Academica Clinceni. Echipa din Ilfov a reușit un sezon cu mult peste așteptări și a jucat în play-off, dar are probleme mari cu finanțarea.

Ioan Niculae, cel care ar urma să preia echipa, o va redenumi Astra Clinceni

Aici ar urma să intervină Ioan Niculae, cel care ar urma să preia echipa și să o redenumească Astra Clinceni. Totul ține de o decizie a judecătorilor. În prezent, omul de afaceri se află în spatele gratiilor, dar ar urma să fie eliberat în curând. Dacă acest lucru se va întâmpla, negocierile pentru preluarea Academicii Clinceni ar urma să intre în linie dreaptă.

Ioan Niculae, în discuții pentru preluarea unei echipe din Liga I, dar nu cu Dinamo

Potrivit playsport.ro, Ioan Niculae poartă în această perioadă discuții pentru preluarea Academicii Clinceni. Miliardarul român ar urma să asigure astfel finanțarea clubului, dar ar redenumi echipa în Astra Cliceni. Practic, ar fi vorba despre o fuziune prin care Astra ar rămâne în Liga I.
Reamintim că Astra a retrogradat în Liga 2 și, având în vedere că echipa are datorii care depășesc 15 milioane de euro, riscul desființării este uriaș. Însă Ioan Niculae ar putea recurge la acest artificiu pentru a rămâne în Liga 1. În plus, s-ar alege cu o echipă cu datorii mult mai mici.

Primarul din Clinceni confirmă discuțiile cu Ioan Niculae

Discuțiile cu Ioan Niculae pentru preluarea Academicii au fost confirmate și de primarul din Cliceni, Adrian Budeanu. Acesta susține că sunt și alte contacte, însă există și varianta unei fuziuni cu Astra.

„Căutăm persoane care vor să investească, să ne asociem, însă sunt greu de găsit. Avem trei sau patru contacte în acest sens, printre care și posibilitatea de a fuziona cu Astra. Au fost unele discuții în acest sens, este o variantă, însă, până în acest moment, nu vorbim de ceva concret”, a recunoscut Adrian Budeanu, într-un interviu pentru playsport.ro.

Noua echipă ar urma să joace meciurile pe stadionul din Giurgiu, în modernizarea căruia Ioan Niculae a investit. În plus, arena din Clinceni nu îndeplinește condițiile pentru partidele din Liga 1. La echipa pe care Ioan Niculae ar prelua-o ar urma să ajungă și cei mai importanți jucători de la Astra.
Zilele trecute, gsp.ro a scris că Ioan Niculae ar urma să o preia pe Dinamo, echipa sa de suflet, în cazul în care va ieși în perioada următoare din închisoare. Dar, se pare, este mult mai aproape de a o prelua pe Academica Clinceni.

Adauga un comentariu