National

Astra ar putea rămâne în Liga I, chiar dacă a retrogradat pe teren: „Decizia va fi similară!”

Publicat: 24 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Astra ar putea rămâne în Liga I chiar dacă a retrogradat pe teren Decizia va fi similară
Dani Coman crede că Astra ar putea rămâne în Liga I

Retrogradată pe teren, Astra speră să obțină rămânerea în Liga I la comisii. Dani Coman (42 de ani), fostul președinte al giurgiuvenilor, susține că UTA, protagonista „cazului Valiza 2”, ar putea să le ia locul alb-negrilor în eșalonul secund.
Sezonul 2020/2021 nu a fost de bun augur pentru Astra. În ultima etapă a play-out-ului, formația de pe malul Dunării a retrogradat în Liga 2, iar, sâmbătă seara, a pierdut Cupa României în fața Universității Craiova, scor 1-1 (2-3 d.p.). Cu toate acestea, există o rază de speranță pentru giurgiuveni.

Dani Coman: „Echipa merge în continuare. Situația de la UTA e similară cu cea a lui FC Argeș, când a fost retrogradată!”

Dani Coman consideră că Astra are mari șanse de a continua în Liga I. Comisia de Disciplină judecă speța UTA Arad care, în 2017, ar fi mituit jucătorii altor formații cu scopul de a-și apăra corect șansele, ajutând-o astfel pe „Bătrâna Doamnă” să promoveze.

„Echipa merge în continuare, mai e un meci luni, Comisia de Disciplină va analiza situația UTA Arad, care e similară cu situația lui FC Argeș, când a fost retrogradată! Eu cred că decizia va fi similară. Cred că această echipă va merge mai departe”, a declarat Dani Coman.

Cazul celor de la UTA este asemănat cu cel al lui FC Argeș din 2009, când Comisia de Disciplină a retrogradat clubul din Trivale, după ce autoritățile au dovedit că patronul echipei, Cornel Penescu, le-ar fi oferit mită mai multor arbitri, fiind condamnat și la închisoare. Doi oficiali ai arădenilor, Claudiu Drăgan și Decebal Grădinaru, plus un arbitru, au fost trimiși în judecată de DNA. Dacă UTA va fi găsită vinovată, iar Comisia de Disciplină va lua cea mai dură măsură, retrogradarea în Liga a II-a, Astra, prima echipă de sub linie, ar fi cea care i-ar lua locul pe prima scenă a fotbalului românesc.

Adauga un comentariu