Economic Local

Ioan Pintilei este noul șef de la Vama Sculeni! Superiorii l-au numit la conducere doar pentru o lună

Publicat: 28 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ioan Pintilei este noul șef de la Vama Sculeni Superiorii l-au numit la conducere doar pentru o lună
Ioan Pintilei este noul șef de la Vama Sculeni

Începând de ieri, Vama Sculeni are un nou șef, în persoana lui Ioan Pintilei. A fost numit pe funcția de conducere doar până pe data de 30 iunie. Ordinul poate fi prelungit după această dată. În luna martie, fiul lui Ioan Pintilei s-a transferat la biroul tatălui, după ce în trecut a lucrat la Direcția Antifraudă Suceava. Soția acestuia lucrează la Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) Iași. Conform declarației de avere, Ioan Pintilei a vândut un teren cu 70.000 de euro și și-a împrumutat fiul cu 55.000 lei

Vama Sculeni, din județul Iași, are un nou șef! Începând de ieri, la șefia structurii a fost numit prin ordin Ioan Pintilei, care până acum era adjunct. A ocupat funcții de conducere și în trecut. În momentul în care a fost contactat telefonic de reporterii BZI, vameșul nu avea confirmarea.

„Sunt la muncă acum, probabil asta s-a întâmplat. Am fost până jos. Acum mi-a dat un băiat. Da, ordinul este de pe data de 27.05 până pe data de 30.06. Avem un plan de modernizare a vămii, vom păstra linia de corectitudine. Așteptăm să se intensifice traficul. Eu tot am fost pe aceste funcții”, a declarat șeful Vămii Sculeni.

Schimbări au fost operate și la Vama Albița. Marius Costache a fost înlocuit de Emil Bordeianu. Până la începutul acestui an, șefia de la Albița a fost asigurată de o șefă de la Iași, Elena Cotea. Pe data de 27 aprilie a fost schimbat și directorul Direcției Regionale Vamale Iași. Dan Ceaușu, venit de la Neamț cu susținere PSD, a fost înlocuit de Dănuț Bolohan, susținut de PNL. Cel din urmă a mai fost la conducerea direcției regionale.

Șeful Ioan Pintilei are terenuri, vile și a avut puterea financiară să-și împrumute fiul cu 55.000 lei

Conform ultimei declarații de avere, Ioan Pintilei deține două terenuri în Miroslava și Iași, cu suprafețe de 1.691 mp și 57 mp, la care se adaugă două case cu suprafețe de 137 mp și 149 mp. Declarația mai arată că deține un autoturism Ford Fiesta achiziționat în rate începând cu anul 2015 și că a vândut un teren în suprafață de 2.500 mp unei persoane fizice, contra sumei de 70.000 euro. Nu este specificat unde este amplasat terenul. La capitolul economii, vameșul declară un depozit de 6.300 lei. A avut bani să-și împrumute fiul, Cătălin Pintilei, cu suma de 55.000 lei. La capitolul datorii, apare cu 355.000 lei, reprezentând trei împrumuri contractate în perioada 2016-2019 de la UniCredit Bank. Din activitatea de la Vama Sculeni, Ion Pintilei a încasat pe un an suma de 90.514. Soția acestuia, Maria Pintilei, prezentă tot în sistem, la Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) Iași, a încasat o sumă anuală de 57.832 lei.

În plină pandemie, Ioan Pintilei și-a angajat fiul la Vama Sculeni

La mijlocul lunii martie, în plină pandemie de coronavirus, la Direcția Regională Vamală Iași au funcționat combinațiile. Atunci, în Vama Sculeni, Ioan Pintilei era șef – adjunct. Băiatul adjunctului de la Vama Sculeni, Florin Pintilei, care a lucrat pe vremuri la Direcția Antifraudă Suceava, a fost transferat la Primăria Movileni. Aici s-a ocupat de contabilitatea primăriei și de executările silite. În luna decembrie a anului trecut, Primăria Movileni l-a transferat la DGRFP Iași, care are în subordine și Vama Sculeni. Ulterior, a primit o decizie prin care poate ocupa o funcție de execuție la Vama Sculeni, chiar lângă părintele ocrotitor, într-un birou confortabil. De precizat că Vama Sculeni nu stă foarte bine la capitolul personal, dar un loc pentru băiatul șefului s-a găsit imediat. Atunci, Florin Pintilei a declarat că nu se poate vorbi de nepotism, ci de urmarea unei vocații.

Adauga un comentariu