Actualitate

Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătății, a depus jurământul în cadrul unei ceremonii la Palatul Victoria – LIVE VIDEO

Publicat: 21 apr. 2021
ioana mihăilă depune jurământul
Ioana Mihăilă, desemnată de USR-PLUS la conducerea Ministerului Sănătății, după demiterea lui Vlad Voiculescu, a depus jurământul miercuri, 21 aprilie 2021.

Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătății, a depus astăzi, 21 aprilie, jurământul în cadrul unei ceremonii la Palatul Victoria. După demiterea lui Vlad Voiculescu, Ioana Mihăilă a fost desemnată de USR-PLUS la conducerea Ministerului Sănătății.

„Mă bucur că în coaliție s-a găsit un modus vivendi care ne dă speranțe că lucrurile vor merge și mai bine”, a declarat Klaus Iohannis, președintele României, la ceremonia de învestire, el solicitând Guvernului să o sprijine pe Ioana Mihăilă.

Ceremonia de învestire a avut loc la Palatul Victoria, după ce președintele țării a semnat decretul de numire a Ioanei Mihăilă în funcția de ministru al Sănătății.

Ioana Mihăilă a depus jurământul. Mesajul lui Klaus Iohannis

„Doamnă ministru, preluați astăzi un minister foarte complicat, într-o perioadă extrem de dificilă, de pandemie. Vă doresc multă putere de muncă, mult succes, vă doresc să vă integrați în echipa guvernamentală. Cred că e un moment bun să spun că sunt foarte bucuros că în coaliție s-a găsit un modus vivendi care ne dă speranțe că lucrurile vor merge și mai bine.

Doresc și Guvernului să găsească o colaborare foarte bună între membrii Guvernului și să o sprijiniți pe doamna ministru Mihăilă, pentru că va avea enorm de multe probleme de rezolvat. Coaliției de guvernare îi doresc mult succes și să terminăm cu rezultate notabil de bune această etapă nerefericită, pandemică
Sper foarte mult ca printr-o campanie de vaccinare de succes să reușim ca până în vară să ieșim din pandemie”, a declarat Klaus Iohannis.

Începând cu ora 19:30, Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătății, susține o conferință de presă la Ministerul Sănătății.

Cine este Ioana Mihăilă

Ioana Mihăilă are 41 de ani și este medic endocrinolog. Ea a fost candidat al Alianței USR-PLUS la Primăria Oradea anul trecut și secretar de stat în Ministerul Sănătății în mandatul lui Vlad Voiculescu.

”M-am implicat activ în politică în 2018, atunci când am avut certitudinea că direcţia în care se îndrepta România este total îndepărtată de valorile europene. Mi-am dat seama atunci că avem 2 opţiuni: fie plecăm din ţară, fie ne alăturăm oamenilor în care credem şi contribuim la schimbare. Am ales cea de-a doua variantă şi am aderat la organizaţia ”Platforma România 100”, iar apoi la Partidul Libertate, Unitate şi Solidaritate (PLUS)”, afirma Mihăilă anul trecut, înaintea alegerilor locale.

Ioana Mihăilă a fost propusă miercuri, 21 aprilie, pentru funcția de ministru al Sănătății. În aceeași zi, aceasta a depus jurământul și a devenit cel de-al patrulea ministru al Sănătății în timpul pandemiei, după Victor Costache, Nelu Tătaru și Vlad Voiculescu.

Aceasta a fost nominalizată la exact o săptămână de la demiterea lui Vlad Voiculescu de către premierul Florin Cîțu, decizie care a creat tensiuni în coaliția de guvernare.

Florin Cîțu: „Am transmis propunerea președintelui României în persoana doamnei Ioana Mihăilă”

Premierul României, Florin Vasile Cîțu, a transmis astăzi, la Cotroceni, propunerea de ministru al Sănătății. Decizia vine în contextul în care s-a acceptat propunerea USR PLUS ca Ioana Mihăilă să fie noul ministrul al Sănătății.

„Am transmis propunerea președintelui României în persoana doamnei Ioana Mihăilă. Cred că în cursul zilei de astăzi va fi depunerea de jurământ și vom avea un ministru al Sănătății care să preia acest portofoliu”, a spus, miercuri după-amiază, premierul Florin Cîțu.

 

Comentarii
  • Cu aceasta foanfa (cu un CV de un sfert de pagina) ministru al sanatatii vom ajunge pe cele mai inalte culmi de progres si civilizatie! Atat a putut si latrina politica useereeminus sa propuna, o habarnista care nu a condus nici macar o clinica de spital sau o asociatie de bloc in viata ei. Coalitia dezastrului merge cu genocidul inainte! Si cu plavanul tradator de la coceni ranjind sinistru si acceptand marlania fara margini a mizeriei infecte de useereeemiinuus!

Adauga un comentariu