Cancan ultimă oră

Ioana: „Sunt măritată de 9 ani, iar eu și soțul meu avem o fetiță de șase ani. În ultimul an mi-am înșelat soțul cu un coleg de muncă”

Publicat: 05 iul. 2020

Dragă Adela,
Mă numesc Ioana și sunt căsătorită de 9 ani, iar eu și soțul meu avem împreună o fetiță de șase ani.

În ultimul an mi-am înșelat soțul cu un coleg de muncă, iar el a aflat asta în urmă cu două săptămâni. M-a dat afară din casă, cu tot cu copil, și este foarte furios pe mine. Spune că vrea să divorțăm și îl înțeleg. Cu toate acestea, simt că am făcut cea mai mare prostie din viața mea înșelându-l.

Mi-am cerut iertare, dar nu vrea să mă asculte. Te rog, ajută-mă cu un sfat, cum pos să-mi salvez căsnicia?
Mulțumesc din suflet!

Adela răspunde:

Dragă Ioana,
În momentul acesta, nu ai ce să faci, mai mult decât ai făcut deja.
Soțul tău este supărat, ți-ai cerut iertare, lasă-l să-și descarce mânia, e mai bine așa. Dă-i timp să te înțeleagă, eventual să aibă unele experiențe care să-l facă să realizeze că tu ești singura femeie alături de care se simte întreg.

Demnitatea ta e singura stare care îl poate impresiona. Asumă-ți relația cu colegul de la muncă, spune-i soțului că îți pare rău dar nu mai poți da timpul înapoi. Dacă poate să te ierte, bine, dacă nu, atunci asta e, tu îți asumi responsabilitatea. Eventual, după ce se mai calmează, poate aveți o discuție mai amplă, în care îi explici și care sunt motivele care te-au împins să faci acest gest. Mi-e greu să cred că, dacă soțul tău s-ar fi comportat desăvârșit, tu ai mai fi avut nevoie să-l înșeli.

Cu siguranță că și el a avut niște reacții care te-au împins, într-un fel, către colegul tău. Precis se știe și el cu musca pe căciulă dintr-un motiv sau altul. Violența reacției sale arată că ceva-ceva e acolo… În concluzie, deocamdată lasă lucrurile să se desfășoare în ritmul lor și cu siguranță că timpul va liniști apele. Este foarte important să-l ții cât mai mult pe cel mic la adăpost de discuțiile voastre.

Încearcă să-i explici situația în așa fel încât să nu capete nicio stare de tensiune, nici față de tine, nici față de tatăl lui.

Comentarii
  • Draga Ioana si restul ca tine la fel.

    Cand te-ai maritat, ti-ai asumat o răspundere. Probabil ai depus si un jurământ. Cand ai facut un copil , la fel, ti-ai asumat o responsabilitate. Nu doar sărit armăsarul. Acum situația asta este foarte simpla. Eu in locul soțului tau, as da divort si as cere custodia copilului. In instanța se poate dovedi ca esti iresponsabila si in plus de asta femei sunt foarte multe. Dar inteleg ca iti place sa te victimizezi la bzi ,cancan, ProTv si alte emisiuni ca tu cauti doar mila de acum. Clar te vor învinovăți toti pentru fapta care ai facut-o. Anyway IOANA este modelul de Romania care calca pe bec des ( mai sunt ca tine, nu esti singura ). E valabil si pentru ION ca sunt si IONI care se victimizează.
    Cat despre copil? Este mic si nevinovat . Cel mai probabil o sa sufere din cauza unei decizii fara gândire a celor mari

  • Ai avut un moment de slăbiciune. Aceste greseli …practic e foarte greu de iertat dacă celălalt e corect. Chiar dacă te va ierta vreodată…greseala vă rămâne între voi ca si cuiul lui Prepelea .Niciodata nu va mai avea incredere in tine decat aparent .,dacă a gresit si el atunci poate veti ajunge la un consens. Am cunoscut destule familii unde amândoi făceau de cap . Dar eu nu sant de acord cu asa ceva …..Casatoria este un legamant sfânt bazata pe incredere iubire si seriozitate.Nu poti sa te ștergi cu el la picioare ca si pe o cârpă murdară .Noi femeile pentru ca iubim mai intens decat bărbații iertam mai usor escapadele lor amoroase..dar nu aduce nimic bun în sufletul femeii.Daca nu te vă ierta este o lecție de viață fura si vei trăi cu acest regret toată viata vei trăi ….in ziua de azi cand căsătoriile nu tin si nu este bazata pe iubire seriozitate se destramă usor oamenii leganduse unii de alții fără responsabilitate si care nici nu tine mult Curaj mergi înainte.. si ai grija de legăturile pasagere ivite in cale si nu uita Bărbații caută aventuri …nu toti respecta femeia care se dăruie din iubire…..

Adauga un comentariu