Actualitate

Ion Cristoiu spune un scenariu bombă: Planul lui Klaus Iohannis de înlăturare a lui Ludovic Orban

Publicat: 09 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ion Cristoiu spune un scenariu bombă Planul lui Klaus Iohannis de înlăturare a lui Ludovic Orban
Jurnalistul Ion Cristoiu

Ion Cristoiu afirmă că atmosfera încordată din ultimele zile a fost creeată pentru a crea cadrul unei schimbări de strategie a preşedintelui Kalus Iohannis. Potrivit jurnalistului, șeful statului ar urmări să-l sprijine pe liderul PSD Marcel Ciolacu în relaţia cu răzvrătiţii din partid, dar și să-l înlăture pe Orban de la conducerea Guvernului.

“Deodată, apare un Klaus Iohannis care până mai alaltăieri era groaznic, care lăuda Guvernul şi PNL (…) Avem de-a face cu o schimbare majoră de paradigmă. În sfârşit, după 6 ani în care m-a înnebunit cu PSD şi toată lumea a zis ‘bă eşti purtătorul de cuvânt al PSD, deodată, se ridică deasupra tuturor partidelor, cere o acţiune comună şi măsuri, aşa trebuie să ceară preşedintele României, să nu ne mai cotonogim. E limpede că e o mişcare strategică. Pentru a face această mişcare strategică – a pus-o la cale cu SRI, SIE, cu ăia din păduri că oricum nu fac nimic- ai nevoie de nişte condiţii. Prima condiţie este să contrastezi cu atmosfera apocaliptică. El ştie din sondaje că românii nu mai vor restricţii. Şi atunci creează atmosfera de spaimă, ne uităm toţi la Cotroceni. Deci nu pentru legea aia nenorocită pe care o semna Ciolacu cu ochii închişi, nu, pentru această schimbare strategică. Ne aşteptam să fie pentru restricţii, şi iată nici nu a vorbit de restricţii. A fost de treabă, nu a venit să ne tragă de urechi ca cioclii ăia apocaliptici (…) El e poliţistul bun deja. Al întregii clase politice pentru că sondajele spun că românii nu mai vor restricţii”, a afirmat, jurnalistul, la rubrica Jurnalul meu video de pe cristoiublog.ro.

Ion Cristoiu spune că atmosfera creată pentru a facilita schimbarea de strategie a lui Klaus Iohannis îl ajută şi pe liderul PSD, Marcel Ciolacu, contestat în partid că nu ripostează la atacurile Cotrocenilor.

“În al doilea rând, s-a creat această atmosferă şi pentru a-l ajuta pe Ciolacu, care are mari probleme. Ăia din PSD îl înjură, grupările spun ‘ Iohannis te înjură în fiecare zi şi tu nimic’. Vine congresul. Şi Ciolacu zice ‘băi, pesedişti, aţi văzut, nu pot să-l mai înjur că omul e de treabă, ne cere concordie’”, a susţinut jurnalistul.

Klaus Iohannis ar vrea să-l schimbe pe Ludovic Orban de la șefia Guvernului
Ion Cristoiu mai spune că prin discursul de astăzi, preşedintele Iohannis pregăteşte terenul pentru debarcarea lui Ludovic Orban din fruntea Guvernului, un prilej fiind moţiunea de cenzură anunţată de PSD după încetarea stării de alertă.

“Şi trei, cred că îşi pregăteşte terenul să-i dea una în bot lui Ludovic Orban. Deja postura lui e de desprindere de Guvern. Când eşti deasupra, poţi să zici ‘a depus moţiune de cenzură PSD, nu avem ce face, scrie la Constituţie, Ludovic du-te matale şi te culcă şi mai bea un şpriţ sau mai pune în pahare’, că el e cu pusul în pahare”, a afirmat jurnalistul.

Adauga un comentariu