Cancan ultimă oră

Ion Dichiseanu a ajuns de la filmări, la spital. Acesta a suferit un accident

Publicat: 28 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Ion Dichiseanu a ajuns la un spital de lângă Deva cu trei coaste rupte, în urma unui accident ce a avut loc în timpul filmărilor pentru „Burebista” și „Dacii”.

Ion Dichiseanu a ajuns de la filmări, la spital

Veste șoc în lumea filmului! În timpul filmărilor pentru „Burebista” și „Dacii”, actorul Ion Dichiseanu, în vârstă de 86 de ani, a suferit un accident.

Ion Dichiseanu a ajuns la spital cu lovituri, trei coaste rupte şi două fisurate.

Ce s-a întâmplat la filmări

Potrivit Antena Stars, în timpul filmărilor pentru „Burebista” și „Dacii”, cât Ion Dichiseanu se afla călare, armăsarii s-au luat la bătaie. Ion Dichiseanu a căzut de pe cal, alegându-se cu lovituri, trei coaste rupte și două fisurate.

Actorul a fost dus la un spital de lângă Deva, cel mai apropiat de locul în care se desfășurau filmările. Acolo, a primit îngrijiri medicale și preț de aproximativ 14 zile, a stat internat.

S-a întors la filmări după două săptămâni

La două săptămâni de la accident, Ion Dichiseanu s-a întors pe platoul de filmare. Pentru că încă purta bandajul și nu avea voie să urce pe cal, s-a făcut o improvizație: a filmat într-o mașină decapotabilă!

Cine este Ion Dichiseanu

Îndrăgitul actor de teatru şi film s-a născut la Adjud pe 20 octombrie 1933 şi în 1959 este absolvent al IATC. După o îndelungată activitate la Teatrul Nottara şi în filme, cu zeci de titluri la activ şi deţinătorul premiului ACIN 1979 pentru interpretarea din filmul „Clipa”, rămâne în memoria cinefililor cu multe roluri interpretate dintre care reamintim: Petrescu (Tunelul), Furius (Kampf um Rom I), Cpt. Margarit (Trandafirul galben), dar mai ales cu rolul Pierre Vaillant din serialul de un succes incontestabil „Toate pânzele sus”, regizat de Mircea Mureşan în 1976.

Actorul Ion Dichiseanu şi-a construit o reputaţie de Don Juan

Şi asta, în mare parte, datorită relaţiilor cu frumuseţi celebre, printre care actriţe în mare vogă a acelor ani, o suedeză celebra dar mai ales cu diva spaniolă Sărită Montiel. Acesta scrie în 1995 şi o carte despre amănuntele picante din viaţa sa, „Frumoasă spaniolă, frumoasă suedeză”, povestea iubirilor unui actor român de succes care, dincolo de granițe, prejudecăți și constrângeri ale perioadei ceaușiste, a reușit să cucerească reprezentanţele sexului frumos. În destinul său amoros a mai contat apoi o suedeză, dar împlinirea sa reală s-a produs în anul 1987, odată cu nașterea fiicei sale, Ioana Georgiană (astăzi studentă la Regie şi căsătorită cu Luis Ilias, un grec mai în vârstă cu zece ani decât ea), și a iubirii pentru tânăra care i-a dăruit unicul său copil, solista de muzică ușoară Simona Florescu, care l-a cucerit pe „celibatarul convins” Ion Dichiseanu.

Dichiseanu îşi aduce oricând aminte, cu mare plăcere, despre aventura cu celebra actriţă, poveste care s-a încheiat în toamna anului 1967 când Simona, soţia lui cu 34 de ani mai tânără decât el, abia se năştea.

La 77 de ani, Dichiseanu este gata să înceapă o viaţă nouă. Actorul a pus punct mariajului de 22 de ani cu Simona şi pare că este gata să o ia de la capăt. În 2008 alături de Mihaela Şerban, actorul a fost gazda evenimentului „Gala femeilor de succes 2008”. Foarte elegant şi cu o energie debordantă, actorul nu a contenit cu complimentele la adresa doamnelor care au urcat pe scenă pentru a-şi ridica premiul.

Cetăţean de Onoare al Adjud-ului şi membru al PNG-CD, se implica în politica de câţiva ani şi este la fel de activ, de şarmant, seducător ca odinioară.

Adauga un comentariu