National

ÎPS Teodosie nu crede că bisericile se vor închide: „Biserica nu-i a celor care sunt autorități vremelnice, biserica aparține lui Dumnezeu”

Publicat: 08 mart. 2021
ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului
ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului

După ce în spațiul public s-a tot vehiculat că bisericile s-ar putea închide, din cauza pandemiei de COVID-19, arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, nu crede că se va întâmpla acest lucru, deoarece bisericile nu aparțin „autorităților vremelnice”, ci lui Dumnezeu. De aceea, dacă arhiepiscopul este de părere că trebuie să luptăm împreună și să ne mărturisim credința.

„Iată și noi suntem amenințați în aceste zile căci, cine știe, poate trebuie să se închidă și bisericile. Nu se vor închide la noi, să luptăm împreună și să ne mărturisim credința.

Biserica nu-i a celor care sunt autorități vremelnice, biserica aparține lui Dumnezeu și ne aparține și nouă celor ce ne rugăm.

Cei care nu pot și nu știu să se roage pot să spună orice, dar noi ne vom ține rânduiala”, a anunțat IPS Teodosie, potrivit Mediafax.

ÎPS Teodosie şi-a completat declaraţia de avere. Arhiepiscopul Tomisului încasează lunar peste 10.000 de lei

Veniturile lui ÎPS Teodosie au crescut semnificativ şi în timpul pandemiei. El câştiga o sumă de 158.019 de lei de la Universitatea Ovidius din Constanţa, fiind echivalentul unui salariu lunar de 13.168 de lei.

Anual, ÎPS Teodosie primeşte 116.894 de lei ca arhiepiscop, iar la aceştia se adaugă şi 150.115 lei de la Facultatea de Teologie, dar şi proprietăţi şi investiţii imobiliare. Mai mult decât atât, ÎPS Teodosie deţine un complex balnear la Dorna Arini, proprietate ce i-a fost cedată de Mânăstirea din Arini, în 2010. Complexul de la Dorna Arini este unul dintre cele mai luxoase complexuri bisericeşti din ţară, notează Aleph News.

Adauga un comentariu