National

ÎPS Teodosie privește cu alți ochi vaccinul anti-COVID: „Sunt într-un studiu foarte bun și am gânduri pozitive”

Publicat: 11 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, se pare că privește cu alți ochi vaccinul anti-COVID-19. La un post de radio, el a afirmat că s-a documentat mai bine și are acum gânduri pozitive.

ÎPS Teodosie susține  iniţiativa Patriarhului Daniel care a anunțat că Biserica Ortodoxă Română va difuza materiale informative despre vaccinare în eparhii, printr-o broșură intitulată “Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură.”

Arhiepiscopul a invocat acum lipsa de informare din partea autorităţilor, după ce  luni de zile s-a declarat sceptic în privinţa existenţei virusului SARS-Cov-2, ignorând măsurile şi restricţiile pentru răspândirea infectării cu COVID-19.

Noua perspectivă faţă de vaccinare a apărut imediat după ce, chiar la început de an, de Bobotează, spunea că tinerii care recuperaseră crucile au făcut vaccinul anti-coronavirus înotând în mare, înotul fiind cel mai natural și sănătos vaccin.

„Sunt într-un studiu foarte bun și am gânduri pozitive. Am dobândit niște cunoștințe, pe care nu le aveam, de la cineva care a studiat îndelung. Și nu am fost informați. Nu umblăm cu păreri. Umblăm cu cunoștințe solide, științifice”, a spus ÎPS Teodosie pentru europafm.

Arhiepiscopul Teodosie nu a declarat că se va vaccina.

ÎPS Teodosie: Eu am alergii și nu mă vaccinez”

Anterior noii perspective, Arhiepiscopul Teodosie se arăta extrem de sceptic în ceea ce privește vaccinul anti-COVID-19. Tocmai de aceea, la un moment dat a declarat că nu se va vaccina, din cauza unor contraindicații.

“Eu am alergii și nu mă vaccinez”, a declarat acesta pentru Antena 3.

În prezent, nu există o statistică în ceea ce privește personalul clerical și ne-clerical care dorește să se vaccineze.

Preoții renunță la a mai fi sceptici

Duminică seara, 10 decembrie, Ministerul Sănătății a anunțat, prin intermediul unui mesaj postat pe rețeaua de socializare a instituției, că Patriarhul Daniel, liderul Bisericii Ortodoxe Române, a luat hotărârea de a susține campania de informare asupra vaccinării anti-COVID-19.

Încheiem duminica și această săptămână cu bucurie și cu multă speranță pentru creștinii ortodocși sau catolici din România și de pe întreaga planetă.
Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a anunțat că Biserica Ortodoxă Română va difuza materiale informative despre vaccinare în eparhii, printr-o broșură intitulată “Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură.”, se arată în mesajul transmis de Ministerul Sănătății.

Ministerul Sănătății a făcut acest anunț, în contextul în care înalții prelați ai țării noastre s-au contrazis constant în privința vaccinării preoților. Aceștia ar trebui să fie vaccinați în etapa a doua a campaniei de imunizare. Autoritățile au expediat deja mii de broșuri către bisericile din toată țara.

Papa Francisc se va vaccina împotriva-COVID-19

Papa Francisc a anunțat că se va vaccina împotriva COVID-19 și îi îndeamnă pe toți să facă același lucru, pentru a proteja atât viețile proprii, cât și pe ale celorlalți: „Săptămâna viitoare. Vom începe aici, la Vatican. Și eu m-am programat. Trebuie să facem asta”.

„Nu știu de ce unii spun că nu își vor face vaccinul pentru că e periculos. Dacă doctorii ne oferă ceva care funcționează, fără riscuri speciale, de ce să nu facem vaccinul? Există o negare sinucigașă pe care nu știu să o explic, dar trebuie să vă faceți vaccinul.

Cred că din punct de vedere etic toată lumea ar trebui să se vaccineze. Este o alegere etică, deoarece te joci cu sănătatea ta, cu viaţa ta, dar te joci şi cu viaţa altora.”, a explicat Papa Francisc

Adauga un comentariu