Cancan ultimă oră

Irina Loghin, testată pozitiv cu noul coronavirus? Aceasta a făcut declarații emoționante

Publicat: 28 aug. 2020
Îndrăgita cântăreață Irina Loghin

Irina Loghin a fost internată la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș în secția de Boli Infecțioase la scurt timp după ce soțul și fiul acesteia au fost testați pozitiv cu noul coronavirus. Marea doamnă a muzicii populare românești a făcut primele declarații de pe patul de spital. Aceasta a mărturisit că așteaptă să primească rezultatul testului pentru SARS-CoV-2 pentru a afla dacă este infectată cu npul coronavirus.

Irina Loghin a vorbit despre starea în care se află soțul său și care vor fi pașii pe care îi va urma pentru vindecare.

„Chiar testele care au iesit, am aflat că trebuie să faci 2-3 teste, este ceva o neînţelegere între toate testele, multumesc lui Dumnezeu mă simt bine, am poftă de mâncare nu am probleme şi e bine ca am venit si eu. Am venit să fac toate analizele pentru că soţul meu a ieşit cu coronavirus, asimptomatic. A fost Ciprian cu el pe la mare şi acum indiferent cum o să iasă, sunt asimptomatică sigur. Am miros, nu tuşesc, nu am febră, am poftă de mancare. Vreau să mă asigur să fac investigaţiile la spital care trebuie” a spus Irina Loghin.

Irina Loghin, declarații dureroase de pe patul de spital

Irina Loghin și-a manifestat supărarea cu privire la situația actuală. Aceasta a afirmat că abia suportă să stea internată în spital.

„Îmi vine să ies pe geam să plec că nu-mi place să stau închisă, e un parc aşa frumos în curtea spitalului.”, a mai spus ea pentru sursa citată.

Vom purta mască de protecție și în casă? Ce spune Alexandru Rafila

Vom purta mască de protecție și în casă? Alexandru Rafila a spus că masca de protecţie ar putea fi folosită şi în casa odată cu începerea şcolii. Măsură ar putea fi necesară în mod special în caşale în care copiii intră în contac direct cu bunicii, spune reprezentantul României la OMS.

Potrivit lui Alexandru Rafila, în fiecare ţară unde s-a hotărât începerea noului an şcolar, s-a înregistrat o creştere semnificativă a numărului de infectări cu coronavirus. Acesta a tras un semnal de alarmă în cazul României şi a spus că ar putea avea loc o evoluție îngrijorătoare, dacă nu se ajunge pe o pândă descrescătoare.

Vom purta mască de protecție și în casă?

Profesorul spune că ar trebui regândită modalitatea în care copiii interacționează cu persoanele vârstnice din familie, după începerea școlii.

El este de părere că ar trebui un set de reguli în fiecare casă și dă exemplul interacțiunii dintre copii și bunici, fiind nevoiți să poarte mască și să respecte pe cât posibil o anumită distanțare.

„Ceea ce cred că ar mai fi de făcut odată cu începerea şcolii ar fi regândirea interacţiunilor pe care le vor avea copiii cu persoanele vârstnice din familie, care nu trebuie evitate, dar trebuie oarecum, nu reglementate, dar să respecte anumite proceduri interne ale familiei, în care interacţiunea cu vârstnicii care au boli cronice să fie oarecum la distanţă, să se ia măsurile legate de mască.

Utilizezi masca şi în casă, de exemplu, dacă vreau să stau cu bunicul meu, şi o utilizează şi el. Nici lucrul acesta nu a fost discutat, dar e legat de începerea şcolilor în mod evident”, a arătat profesorul Alexandru Rafila.

Adauga un comentariu