International

Israelul este prima ţară din lume care intră din nou în stare de urgenţă

Publicat: 11 sept. 2020
Israelul impune din nou stare de urgență

Israel devine prima ţară din lume care intră din nou în stare de urgenţă şi se închide complet pentru a doua oară în pandemie.

Deşi israelienii trebuiau să sărbătorească, de fapt, anul nou evreiesc în acest weekend, autorităţile au decis să închidă din nou ţara, pentru a încetini evoluţia pandemiei. Numărul cazurilor a sărit de 4000 pe zi, pentru două zile la rând, iar numărul deceselor a ajuns la 500, mai mult decât dublu din august încoace, scrie Corriere dela Sera.

Guvernul a decis lockdown total pentru două săptămâni, menţionează sursa citată. Şcolile şi afacerile se închid, excepţie făcând doar supermarketurile şi farmaciile, iar restaurantele pot fi deschise doar în regim de livrare. După această primă fază, Guvernul israelian plănuieşte alte două etape, dar cu relaxări graduale, bazate pe trendul infectărilor.

Italia a prelungit restricțiile impuse în pandemie. Ce trebuie să știe românii care urmează să călătorească în „Peninsulă”

talia a prelungit restricțiile impuse în pandemie. Pandemia de coronavirus continuă să restricționeze cetățenii. Autoritățile din Italia au hotărât să prelungească restricțiile care au fost impuse în perioada pandemiei de coronavirus. Ce trebuie să știe românii care doresc să călătorească acolo?

Ieri, 7 septembrie 2020, autoritățile italiene au aprobat un decret prin care măsurile adoptate pentru limitarea extinderii coronavirusului se prelungesc până la data de 7 octombrie. Așadar, se vor menține în continuare regulile care țin de obligativitatea purtării măștilor în spaţiile publice închise, precum magazine, restaurante şi transportul public.

Italienii au interzis pe stadioane

Cluburile rămân închise. De asemenea, publicul nu are permisiunea de a participa la marile evenimente sau pe stadioane. Aceste informații au fost confirmate de ministrul Sănătății, Roberto Speranza. În continuare, cele mai multe restricții de călătorie rămân în vigoare. Cetățenii au obligația de a realiza un test pentru SARS-CoV-2 la întoarcerea în Italia din state precum Spania, Malta, Grecia şi Croaţia. Testul trebuie efectuat cu cel mult 72 de ore înainte.

Persoanele care vin din România și Bulgaria sunt obligate să intre în carantină. De asemenea interdicția este aplicată vizitaotrilor veniți din 17 țări (Armenia, Bahrein, Bangladesh, Brazilia, Bosnia Herţegovina, Columbia, Chile, Kuwait, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Oman, Panama, Peru, Republica Dominicană, Serbia, Muntenegru şi Kosovo).

Câte cazuri au fost înregistrate în România în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 11 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 101.075 de  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

*Datele privind pacienții declarați vindecați și pacienții asimptomatici externați la 10 zile după depistare nu sunt disponibile în acest moment, ca urmare a unor modificări tehnice survenite la aplicația de centralizare a datelor. Aceste cifre vor fi comunicate imediat după ce vor deveni disponibile.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.391 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 4.100 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 10.09.2020 (10:00) – 11.09.2020 (10:00) au fost înregistrate 35 de decese (25 bărbați și 10 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Giurgiu, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Timiș, Tulcea, Vaslui și Municipiul București.

Dintre acestea, 4 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 6 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 12 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 13 decese la categoria de peste 80 de ani.

34 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.125. Dintre acestea, 478 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.041.921 de teste. Dintre acestea 26.149 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 14.415 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 11.734 la cerere.

 

Comentarii
Adauga un comentariu