Info Turism

Italia prelungeşte lockdown-ul până după Paște. Decizia i-a luat prin surprindere pe mulţi

Publicat: 26 feb. 2021
politisti pe strada in italia
Restricţiile actuale privind sosirile din statele membre UE expiră pe 15 mai

Anunț de ultimă oră din peninsula Italică. Italia prelungeşte lockdown-ul până după Paște, mai exact până pe 6 aprilie. Chiar daca actualele restricții urmau să înceteze luna viitoare, guvernul de la Roma a luat această decizie pentru a stopa răspândirea noilor tulpini ale coronavirusului.

Italia prelungeşte lockdown-ul până după Paște

Italia prelungeşte restricţiile naţionale cu încă o lună, din cauza răspândirii noilor tulpini de coronavirus. Pe cinci martie actualul lockdown trebuia să ia sfârșit, dar guvernul italian a decis să-l prelungească până pe șase aprilie.

Noul guvern italian, condus de Mario Draghi a luat această decizie în ciuda presiunilor tot mai mari care se fac asupra autorităților pentru redeschiderea restaurantelor, a cinematografelor și a sălilor de fitness.

„Busola, pentru mine, este întotdeauna principiul protecției și protejării drepturilor fundamentale la sănătate, așa cum este scris în Constituția noastră, în articolul 32.

În lupta împotriva acestui virus, care ne-a lovit atât de tare, nu trebuie să ezităm: limitarea răspândirii virusului până când, cu ajutorul campaniei de vaccinare, oprim definitiv COVID-ul și toate variantele sale, este condiția indispensabilă pentru că țara să revină la un mod stabil și durabil”, a declarat ministrul Sănătății, Roberto Speranza, potrivit adnkronos.com.

Așadar, în urma deciziei luate de guvernul italian, în perioada în care are loc Paștele Catolic, pe 4 aprilie, restricțiile naționale vor fi în vigoare.

Cazuri multe cu noua tulpină britanică în Italia

Ministerul Italian avertizează că mutația britanică a coronavirusului ar putea acapara toată Europa în lunile următoare, după ce un procent de 17,8% din noile cauzuri de COVID19 din Italia sunt infectări cu noua variantă a virusului ucigaș, apărută în Marea Britanie. Ministerul Italiei a realizat alături cu alte organisme italiene o cercetare în cadrul căreia personalul medical a selectat mostre de cazuri pozitive și a secvențiat genomul virusului, astfel, au fost analizate 852 de monstre în 82 laboratoare, din 16 regiuni și provincii autonome ale Italiei.

Guvernul italian amintește că prelevanța noii tulpini britanice a coronavirusului este în Franța de 20-25% și de aproape 20% în Germania, avertizând că în întreaga Europa circulă această tulpină, care probabil vă ajunge să afecteze toate țările europene în lunile următoare. Autoritățile italiene anunță că cercetarea vă fi repetată în zilele următoare, pentru a verifica răspândirea noii tulpini.

Anglia se pregătește să iasă din lockdown

În condițiile în care în Italia se prelungește lockdown-ul, o altă tară se pregătește să renunțe la aceste restricții. Este vorba despre Regatul Unit. Prim-ministrul britanic Boris Johnson a anunțat că Anglia se pregătește să iasă din lockdown. Boris Johnson a prezentat cele patru etape ale parcursului ce vă fi urmat pentru ieșirea Angliei din lockdown, declarând că națiunea se află pe un „drum unic spre libertate”.

Țara se află în lockdown din 4 ianuarie, după ce a fost descoperită o nouă tulpină mai transmisibilă de coronavirus în sud-estul Angliei.

Guvernul Boris Johnson speră că cea mai mare parte a economiei se va putea deschide înainte de sfârșitul lunii iunie. Premierul a vorbit despre patru pași ce vor fi făcuți pentru ieșirea din lockdown și a subliniat că datele vor fi supuse modificărilor. Oficialii din Downing Street au fost dornici să explice că această precauție a fost pentru a evita restricțiile viitoare care ar afecta în continuare economia.

„Nu există … nici o cale credibilă către o Mare Britanie «Zero Covid» sau într-adevăr către o lume «Zero Covid» și nu putem persista la nesfârșit cu restricții care ne debilitează economia, bunăstarea fizică și mentală și șansele de viață ale copiilor noștri. Această foaie de parcurs ar trebui să fie prudentă, dar și ireversibilă “, a declarat Boris Johnson.

Comentarii
Adauga un comentariu