Coronavirus

Italia va prelungi starea de urgenţă până pe 31 ianuarie 2021. Ce se întâmplă cu persoanele care vin din România

Publicat: 05 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Italia va prelungi starea de urgenţă până pe 31 ianuarie 2021. Ce se întâmplă cu persoanele care vin din România
Italia va prelungi starea de urgenţă pana pe 31 ianuarie 2021. Persoanele care vin din România sunt obligaţi să efectueze izolare la domiciliu timp de două săptămâni

Pe fondul epidemiei de coronavirus, Italia va prelungi starea de urgenţă până pe 31 ianuarie 2021. Pentru că în ultimele zile s-a depăşit pragul de 2.500 de cazuri de COVID-19, autorităţile italiene pregătesc noi restricţii. Astfel, persoanele care vin din România sunt obligaţi să efectueze izolare la domiciliu timp de două săptămâni şi să se supună testului molecular.

Autorităţile din Italia decid să reintroducă starea de urgenţă până anul viitor, la data de 31 ianuarie 2021. Din cauza numărului crescut de infectări cu noul coronavirus, se vor lua noi măsuri.

Italia va prelungi starea de urgenţă până pe 31 ianuarie 2021

În ultimele zile, statul italian a depăşit pragul de 2500 de persoane infectate cu noul coronavirus. În urmă cu două luni se anunţă că nu s-ar lua în considerare noi măsuri de restricţii, însă începând cu sâmbătă, de exemplu, în Capitala şi în Regiunea Lazio, în spaţiul public a devenit obligatorie purtarea măştii. De asemenea, Roberto Speranza, Ministrul italian al Sănătăţii, îndeamnă populaţia să lupte încă opt luni pentru această perioadă care pune omenirea la grea încercare. Cu alte cuvinte, populaţia trebuie să se pregătească de noile măsuri care vor fi impuse, arata Digi24.

Ce se întâmplă cu persoanele care vin din România

În cursul zilei de marţi, premierul Giuseppe Conte va cere Parlamentului că starea de urgenţă să fie prelungită până în dată de 31 ianuarie 2021.

„Recomandăm să menţineţi o linie comportamentală prudenta. Adică păstraţi distanţarea fizică, folosiţi măştile de protecţie. Spălaţi-vă pe mâini şi, mai ales, evitaţi aglomeraţia”, a afirmat Dr. Giovanni Rezza, directorul Departamentului pentru Prevenţie, Ministerul Sănătăţii.

Călătorii din România sunt obligaţi să efectueze izolare la domiciliu timp de două săptămâni şi să se supună testului molecular.

Nivelul maxim de alertă sanitară a fost atins. Guvernul francez impune noi reguli împotriva răspândirii coronavirus

Nivelul maxim de alertă sanitară a fost atins la Paris. Guvernul francez impune noi reguli pentru a stopa răspândirea de coronavirus. Noile reguli vor fi impuse pentru Paris şi regiunea pariziană.

Această decizie a fost luată în urma creşterii cazurilor de COVID-19, înregistrat la sfârşit de săptămână. Anunţul a fost făcut de de biroul premierului Jean Castex.

Potrivit noilor reglementări sunt impuse măsuri de restricţie suplimentare pentru locurile publice. Acestea vor fi detaliate în decursul zilei de astăzi (n.r. luni, 5 octombrie).

Nivelul maxim de alertă sanitară va dura 15 zile şi va începe de marţi, 6 octombrie. Cei care doresc să călătorească în următoarea perioadă în regiunile pariziene vor fi afectaţi de noile măsuri.

Carantina totală şi la Madrid

Autorităţile spaniole au decis, vineri seara, de urgenţă, să plaseze Madridul în carantină totală! Sunt luate noi măsuri şi în capitala Franţei, care de luni va intra în izolare.

În capitala franceză şi în suburbiile acesteia s-au depăşit „cele trei praguri care pot corespunde zonei de alertă maximă”.

„Dacă acest lucru se confirmă, nu am avea altă opţiune decât să plasăm Parisul şi suburbiile sale în alertă maximă şi aceasta de luni”, a precizat ministrul francez, până să revizuiască situaţia ţării sale.

Locuitorii capitalei spaniole şi din alte 9 oraşe învecinate nu mai pot părăsi localităţile, potrivit măsurii adopte de Ministerul spaniol al Sănătăţii, care a intrat aseară în vigoare.

Mască a devenit obligatorie şi la Roma, iar autorităţile se văd nevoite să ia noi măsuri şi în capitala Franţei.

Cancelarul Angela Merkel a anunţat o nouă strategie de combatere a răspândirii virusului, cea mai ieftină şi eficientă, spunea ea: şi anume aerisirea spaţiilor interioare.

Adauga un comentariu