Titlurile zilei

Iubire interzisă, la Iași! O copilă de 14 ani s-a îndrăgostit de un bărbat cu 30 de ani mai în vârstă și a întreținut relații intime cu acesta. El a fost arestat, ea și-a tatuat numele lui de dor – EXCLUSIV

Publicat: 24 mai 2024
_____ Vizualizări 10 Comentarii
Iubire interzisă la Iași O copilă de 14 ani s-a îndrăgostit de un bărbat cu 30 de ani mai în vârstă și a întreținut relații intime cu acesta. El a fost arestat ea și-a tatuat numele lui de dor - EXCLUSIV
O copilă de 14 ani s-a îndrăgostit de un bărbat ce i-ar fi putut fi tată, iar acum suferă pentru că individul a fost arestat pentru viol după ce a întreținut, în repetate rânduri, raporturi sexuale cu ea

O copilă de 14 ani a devenit iubita unui bărbat cu 30 de ani mai în vârstă. Minora s-a îndrăgostit de individ și a întreținut relații sexuale cu acesta în repetate rânduri. Când s-a aflat de iubirea interzisă, pe fir au intrat procurorii, iar individul a fost arestat

O copilă de doar 14 ani a trecut și trece prin stări pe care nici ea, probabil, nu le înțelege. Pentru a-i proteja identitatea, redactorii BZI o vor numi Ana. Ana locuiește într-o comună aflată la granița județului Iași, iar de o perioadă de timp a aflat că a fost victima unor violuri repetate.

Copila s-a îndrăgostit, se pare, de bărbatul pe care părinții ei îl plăteau pentru diferite treburi din gospodărie. Aceasta a intrat în vorbă cu el de mai multe ori și, chiar dacă este cu 30 de ani mai mare decât ea, individul a reușit să o facă pe copilă să se îndrăgostească de el. Ana știa că este greșit să aibă o asemenea relație, dar, chiar și așa, s-a aruncat în brațele bărbatului. De povestea dintre cei doi au aflat și părinții Anei, însă nu au părut foarte deranjați. Totuși, într-un final, pe fir au intrat polițiștii, care au deschis un dosar penal pentru viol, având în vedere diferența uriașă de vârstă dintre cei doi.

Cum a ieșit totul la iveală?

Reprezentanții primăriei comunei au cerut intervenția anchetatorilor pentru ca relația dintre adolescentă și bărbatul cu 30 de ani mai mare să fie ruptă.

„În urma sesizării efectuate de Compartimentul de Asistență Socială din cadrul unei unități administrativ teritoriale din jud. Iași, prin ordonanța organelor de cercetare penală, la data de 19.02.2024, s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la săvârșirea infracțiunii de viol prev. de art. 2181 alin. 1 din Codul, constând, în esență, în aceea că o persoană de gen masculin, în vârstă de 44 de ani, ar întreține relații sexuale cu o minoră în vârstă de 14 ani, activitate care s-ar desfășura periodic la domiciliul celui dintâi.

Cercetările au continuat sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, iar prin ordonanța din data de 28.03.2024 a fost pusă în mișcare acțiunea penală față de o persoană de gen masculin, care a dobândit calitatea procesuală de inculpat sub aspectul comiterii infracțiunii de viol în formă continuată prev. de art. 2181 alin. 1 și alin. 4, lit. b Cod Penal, cu aplicarea art.35 alin 1 din Codul penal”, a declarat procurorul Ștefan Fânariu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Iubire interzisă, la Iași: copila și-a tatuat numele bărbatului pe braț

Anchetatorii au stabilit că adolescenta a întreținut relații intime de cel puțin patru ori.

„În ce privește circumstanțele faptice, s-a reținut în esență că inculpatul obișnuia să îi ajute pe părinții minorei în vârstă de 14 ani la efectuarea diverselor activități gospodărești, împrejurare în care a cunoscut-o pe cea din urmă. Din cercetările efectuate a rezultat că în baza aceleiași rezoluții infracționale, în datele de 21.02.2024, 25.02.2024, 10.03.2024 și de 26.03.2024, ar fi întreținut raporturi și acte sexuale cu persoana vătămată în vârstă de 14 ani, diagnosticată cu afecțiuni medicale de natură psihică.

Prin ordonanța din data de 28.03.2024, dispusă de organele de cercetare penală, s-a dispus reținerea inculpatului pentru o durată de 24 de ore, iar la data de 29.03.2024, Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Iași a admis cererea Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, dispunând arestarea preventivă a acestuia pentru o durată de 30 de zile. Prin rechizitoriul din data de 16.05.2024, s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului în stare de arest preventiv, sub aspectul comiterii infracțiunii imputate. Precizăm că măsurile dispuse reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, care nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție”, a precizat procurorul Ștefan Fânariu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Minora este atât de îndrăgostită de bărbat încât și-a tatuat numele acestuia pe mână. Costel Augustin Maxim, bărbatul acuzat de viol, ar putea fi condamnat la ani grei de închisoare.

„Victima, inculpatul și familia victimei sunt din mediul rural și au un grad de cunoaștere scăzut vizavi de acest subiect. Inculpatul și victima nu sunt nici până în prezent conștienți de gravitatea situației. În acest mediu, educația sexuală ar trebui să fie prioritizată, astfel încât să fie evitate astfel de situații”, a precizat avocatul victimei, Codrin Stupariu.

După o astfel de iubire interzisă, consumată la Iași, povestea se va termina, probabil, cu o condamnare.

Comentarii
Adauga un comentariu