Actualitate

Iubita lui Liviu Dragnea, acuzaţii dure la adresa ANP: „Are dureri insuportabile şi este lăsat să se chinuie!“

Publicat: 10 sept. 2020
Liviu Dragnea și Irina Tănase
Iubita lui Liviu Dragnea spune că acesta are dureri insuportabile şi este lăsat să se chinuie

Iubita lui Liviu Dragnea, Irina Tănase, lansează mai multe acuzații la adresa Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP). Irina Tănase scrie pe pagina sa de Instagram că fostul lider social democrat are parte în penitenciar discriminatoriu, nefiind lăsat să-și trateze problemele de sănătate.

„În urma declaraţiie de presă făcută de avocată, ANP confirmă că Liviu are dreptul să ceară să fie consultat în orice unitate spitalicească în afara ANP. Şi că poate solicita să facă asta contra cost, inclusiv în spitale private care se află în relaţie constractuală cu o casă de asigurări de sănătate.

Adică voie are, legal este, dar totuşi nimeni nu ţine cont de cererile făcute de el… de 3 luni încoace. Şi apoi mai spune tot ANP-ul că aplică regimul de detenţie şi tratamentul medical NEDISCRIMINATORIU? Păi cum, dacă tot ei spun că are voie să ceară să meargă unde vrea el, şi nu este dus?“, scrie Irina Tănase pe pagina sa de Instagram.

Iubita lui Liviu Dragnea, acuzaţii dure la adresa ANP: „Unde este garantată demnitatea umană când omul are dureri insuportabile şi este lăsat să se chinuie?!“

Iubita lui Liviu Dragnea consideră că fostul lider PSD este lăsat să se chinuie, deși de trei luni a făcut mai multe solictări i se permită să meargă la un spital să îl consulte un specialist care îi cunoaşte istoricul medical.

„Şi mai mult, unde este garantată demnitatea umană când omul are dureri insuportabile şi este lăsat să se chinuie?! Când nu interesează pe nimeni că de 3 luni tot face cereri şi reveniri la cereri să i se permită să meargă la un spital să îl consulte un specialist care îi cunoaşte istoricul medical?!?!

Şi dacă activităţile sunt reglementate de lege, unde scrie în lege că trebuie retras de la muncă în cazul unei anchete disciplinare? NU SCRIE! Aia s-a făcut în baza unei decizii a Directorului ANP, nu în baza LEGII!!!! Să că mai spun şi altele?”, mai scrie Irina Tănase pe Instagram.

ANP respinge acuzațiile în cazul lui Liviu Dragnea

ANP anunță că sistemul administrației penitenciare asigură tratamentului recuperativ în mod unitar, nediscriminatoriu, pentru toate persoanele private de libertate, ca reacție la declarațiile avocatei lui Liviu Dragnea despre faptul că acesta nu a fost încă operat.

„Având în vedere dezbaterile publice care vizează aspecte din executarea pedepsei privative de libertate a unei persoane aflate în custodia Penitenciarului București-Rahova, precizăm: Sistemul administrației penitenciare asigură, în conformitate cu prevederile legale și în condiții care garantează respectarea demnității umane, aplicarea regimului de detenție și a tratamentului recuperativ în mod unitar, nediscriminatoriu, pentru toate persoanele private de libertate. Persoanele condamnate beneficiază de asistență medicală, tratament și îngrijiri în mod gratuit sau contra cost, în condițiile legii, la cerere sau ori de câte ori este necesar, conduita terapeutică fiind stabilită de personalul medical propriu sau cel al unităților sanitare din afara sistemului penitenciar, după caz”, anunță Administrația Națională a Penitenciarelor.

ANP susține că. în considerarea aceleiași perspective de legalitate, dreptul la plimbarea zilnică și cel de participare la activități de reintegrare socială se asigură în conformitate cu prevederile Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal.

„Subliniem că, prin activitatea judecătorului de supraveghere a privării de libertate, desfășurată la nivelul unității penitenciare, exercitarea drepturilor prevăzute de Lege pentru persoanele custodiate este permanent supusă supravegherii și controlului legalității”, mai precizează ANP.

Comentarii
Adauga un comentariu