Local

Jaf ca-n filme, pe o stradă din Iași! A spart o mașină și a luat cardurile bancare! După ce le-a folosit, a decis să le pună la loc, sperând să scape basma curată! (Exclusiv)

Publicat: 13 mai 2021
Un parbriz spart și un bărbat care ține un card bancar în mână
Un tânăr din Iași a fost pedepsit de judecători, după ce a furat carduri bancare și le-a folosit

Un tânăr acuzat că a spart o mașină și a luat cardurile bancare din interior pentru a le folosi, a fost pedepsit de magistrații ieșeni. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Ionuț Liviu Creionaș la 1 ani și 10 luni de pușcărie, pentru furt calificat, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos

Un tânăr a dat o spargere ca-n filme, pe o stradă din municipiul Iași! Anchetatorii susțin că individul a spart un autoturism și a luat cardurile bancare din interior! După ce le-a folosit, ieșeanul a hotărât să le pună la loc, sperând să scape basma curată!
Însă, acum, a venit „nota de plată” pentru tânăr. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat ieri pe Ionuț Liviu Creionaș la 1 an și 10 luni de pușcărie, pentru furt calificat, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

„Instanța ia act de faptul că persoana vătămată R.G.T. nu s-a constituit parte civilă în cauză și nici nu a mai dorit să mai participe în procesul penal ca persoană vătămată”, au precizat magistrații ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ieșeanul Ionuț Liviu Creionaș, acuzat că a spart un autoturism pentru a fura cardurile bancare

Procesul ieșeanului Ionuț Liviu Creionaș (20 de ani) a început în urmă cu câteva luni. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis în judecată pe tânăr pentru o spargere ca-n filme. Ieșeanul a fost acuzat de furt calificat, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos. Asta, după ce individul a fost reținut și, mai apoi, arestat preventiv. Inițial, anchetatorii i-au trimis în fața instanței pe Ionuț Liviu Creionaș, dar și pe un amic de-al său, Edison Gheorghe. Însă dosarul a fost disjuns pentru Creionaș. Cei doi tineri au intrat în vizorul anchetatorilor în urmă cu câteva luni. Oamenii legii au susținut că Edison Gheorghe (18 ani) și Ionuț Liviu Creionaș au spart mașina unui ieșean.

„Un bărbat a sesizat faptul că persoane necunoscute au spart geamul din dreapta-față al autoturismului său, care era lăsat într-o parcare din municipiul Iași. Din mașină au fost sustrași 150 de lei, bani găsiți într-un portofel. Totodată, au fost furate două carduri bancare cu care ar fi fost efectuate 9 tranzacții, în valoare de 700 de lei. Mai apoi, cardurile au fost puse înapoi în autovehicul. După efectuarea cercetărilor de către agenții din cadrul Secției II de Poliție, au fost identificate persoanele bănuite de comiterea faptei, respectiv doi tineri de 18, respectiv 19 ani”, au afirmat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Unul dintre cei doi adolescenți, arestat preventiv de către judecătorii ieșeni

Mai apoi, cei doi adolescenți au fost identificați de către oamenii legii. Pe baza probatoriului administrat în cauză, tânărul de 18 ani, Edison Gheorghe, a fost reținut inițial pentru 24 de ore. Ulterior, el a fost dus în fața instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă. Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au admis propunerea, dispunând arestarea lui Edison Gheorghe.

„Instanța admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași față de inculpatul Edison Gheorghe, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, acces ilegal la un sistem informatic și efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos, măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile. Dispune emiterea, de îndată, a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului Edison Gheorghe. Respinge, ca neîntemeiată, solicitarea inculpatului de luare a unei măsuri preventive mai ușoare”, au susținut atunci magistrații de la Tribunalul Iași.

Comentarii
Adauga un comentariu