National

Jaf la o bancă din Vrancea. Poliţia caută hoţii care au fugit cu banii

Publicat: 03 oct. 2020
jaf la bancă
Un jaf a avut loc la o bancă din Vrancea, iar poliţiştii au instituit un filtru, sâmbătă dimineaţă, pentru a-i găsi pe făptaşi

Un jaf a avut loc la o bancă din Vrancea, iar poliţiştii au instituit un filtru, sâmbătă dimineaţă, pentru a-i găsi pe făptaşi. Persoane necunoscute au distrus un bancomat din comuna vrânceană Păunești și au furat o sumă de bani.

Potrivit IPJ Vrancea, polițiștii au fost anunțați sâmbătă dimineața, în jurul orei 4.00, printr-un apel la 112, că în comuna Păunești, bancomatul din incinta unei bănci prezintă urme de distrugere.

Jaf la o bancă din Vrancea: „Persoane necunoscute ar fi forțat mecanic fanta de eliberare a banilor din bancomat“

Sosiţi la locul cu pricina, oamenii legii au constatat că persoane necunoscute ar fi forțat mecanic fanta de eliberare a bancnotelor de la bancomat.

Din primele cercetări, a reieșit că o parte a bancomatului a fost distrusă, iar din interior ar fi fost furată o sumă de bani, care urmează să fie stabilită de reprezentanții băncii.

În acest caz, a fost făcut dosar penal pentru furt calificat, iar Poliţia caută acum persoanele implicate.

Două bancomate, aruncate în aer

În urmă cu câteva zile, o explozie s-a produs la parterul unui bloc din Otopeni, unde două bancomate au fost aruncate în aer. Cei care au alertat oamenii legii au fost chiar locuitorii din zonă. Locatarii blocului au sesizat zgomotele puternice marți dimineața, 8 septembrie 2020, în jurul orei 05.00. În momentul în care au coborât la parterul blocului, au putut observat că bancomatele băncii fuseseră aruncate în aer. Aceștia au alertat imediat Poliția.

La fața locului s-au deplasat de urgență polițiștii orașului Otopeni împreună cu efective de pompieri și specialiști din cadrul IGPR, precum și conducerea IPJ ILfov.

Unul dintre bancomate a fost furat

Forțele de ordine au fost reținuți la început referitor la cauza exploziei, însă, în scurt timp mai apoi, au observat că unul dintre bancomate era furat, ceea ce confirmă ipoteza unei spargeri.

Din fericire, în cauză, au rezultat numai pagube materiale și nu au rezultat victime.

Polițiștii ilfoveni au demarat verificări și investigații pentru stabilirea cu exactitate a situației de fapt și de drept, cât și pentru identificarea autorilor și luarea măsurilor legale care se impun.

Filmul jafului armat dat la o bancă din Iași! S-au tras focuri de armă!

Un individ care mai fusese condamnat în trecut la trei ani de închisoare, pentru infracțiunea de furt calificat, în formă continuată și cu recidivă, a fost pedepsit din nou. Acesta figurează în cazierul judiciar cu multiple condamnări la pedepse cu închisoarea, fiind și recidivist postexecutoriu, liberat la termen la data de 17 octombrie 2019 din executarea pedepsei cu închisoarea de trei ani, el beneficiind de 174 de zile considerate executate

Un individ în vârstă de 28 de ani, acuzat că a jefuit banca cooperatistă din localitatea Schitu Duca, a fost pedepsit de către judecătorii ieșeni. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus condamnarea lui Bogdan Ionuț Frățică la cinci ani de detenție, pentru tâlhărie calificată.

„Instanța dispune confiscarea specială a rucsacului de culoare neagră, a cuțitului cu lama de 15 centimetri și a perechii de mănuși din material textil colorat în alb și albastru, ce aparțin inculpatului Frățică Bogdan Ionuț”, au menționat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că decizia nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Spargere ca-n filme

Procesul recidivistului a început pe data de 11 decembrie 2019. Asta, în urma incidentului care avusese loc pe 20 noiembrie 2019.

„Pe data de 20 noiembrie 2019, în jurul orei 13:40, inculpatul, aflându-se în incinta punctului de lucru al Băncii Cooperatiste Viitorul Iași, prin amenințare cu un cuțit de bucătărie și, apoi, prin înjunghierea în brațul stâng al persoanei vătămate, contabila băncii, pătrunzând inclusiv în camera în care era depozitat seiful unității bancare, a deposedat-o de suma totală de 2.645 de lei”, au afirmat procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

La scurt timp de la incident, contabila a sesizat autoritățile prin intermediul unui telefon la numărul unic pentru apeluri de urgență 112. Oamenii legii s-au mobilizat și l-au prins lângă o pădure pe individul care fusese liberat pe 17 octombrie din pușcărie. Polițiștii au fost forțați de împrejurări să folosească armamentul din dotare pentru a-l captura pe suspect.
La audierile din instanță, individul a fost de acord să dea o declarație și a recunoscut săvârșirea faptei pentru care s-a dispus trimiterea în judecată, solicitând ca judecata să se desfășoare numai pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale și a înscrisurilor prezentate de părți. De asemenea, acesta a declarat că este de acord să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității în cazul în care va fi găsit vinovat, culmea, el sperând să primească o pedeapsă cu suspendarea executării!

Adauga un comentariu