Prima pagină » Titlurile zilei » Jaf murdar, la Iași! Un hoț și-a făcut nevoile pe capacul toaletei din casa unde intrase să fure, apoi a întins fecalele pe toți pereții – FOTO

Jaf murdar, la Iași! Un hoț și-a făcut nevoile pe capacul toaletei din casa unde intrase să fure, apoi a întins fecalele pe toți pereții – FOTO

18 mai 2024, 02:00, 4 ,
Lucian SAVA, în Titlurile zilei

Doi adolescenți din județul Iași au reușit să comită un jaf murdar la Iași. Cei doi au intrat în mai multe case, de unde au furat diverse bunuri. Zilele trecute, au primit pedepse, însă, având în vedere că sunt minori, nu au pățit mare lucru

Doi adolescenți din Iași au dat mai multe spargeri, însă una dintre acestea a ieșit din tipar. Andrei Bârsan și Cristian Robert Cireș au intrat în mai multe case de lângă Hârlău pe parcursul anului trecut, de unde au luat diverse bunuri. Cristian Robert Cireș nu s-a mulțumit doar cu lucrurile furate. A vrut să-și bată joc de păgubiți așa că la unul dintre aceștia și-a făcut nevoile pe capacul toaletei, apoi a împrăștiat fecale pe pereții din baie.

„În perioada septembrie-decembrie 2023, inculpatul Cristian Robert Cireș a pătruns fără drept în locuința persoanei vătămate, iar de acolo a sustras mai multe bunuri, respectiv ciocan, un clește, un topor și un poloboc, producând un prejudiciu de aproximativ 500 de lei. La data de 03.12.2023, între orele 17.00-19.00, în timp ce persoana vătămată era plecată de la domiciliu în orașul Hârlău, inculpatul Cristian Robert Cireș a pătruns fără drept în curtea locuinței, după care prin forțarea geamului de la baie a intrat în interiorul locuinței, ocazie cu care a distrus mai multe bunuri din interiorul băii, respectiv a spart chiuveta, a rupt țevile de la instalația cu apă și și-a făcut nevoile pe capacul de la WC, după care a împrăștiat fecalele pe pereții din baie”, au precizat anchetatorii.

Jaf murdar, la Iași, în mai multe etape

Seria de spargeri nu s-a încheiat.

„Ulterior, la aceeași dată și în același interval de timp, minorul Cristian Robert Cireș a sustras mai multe bunuri, respectiv: o drujbă, o boxă model JBL Xtrem 2, două bormașini, un flex, trei role de cabluri și un set de burghie, în valoare totală de aproximativ 3.600 de lei, fiind identificat de persoana vătămată în interiorul locuinței; în noaptea de 02.01.2024, inculpatul Cristian Robert Cireș a pătruns fără drept în locuința persoanei vătămate, loc de unde a sustras mai multe bunuri, respectiv un flex, o bormașină, un poloboc, o telecomandă TV, un clește și un ciocan, pe care le-a învelit într-o geacă reflectorizantă și le-a scos din locuință, lăsându-le după ușă, după care a intrat din nou în casă, probabil pentru a sustrage alte bunuri, moment în care a fost surprins de către persoana vătămată minoră, iar pentru a nu fi descoperit și pentru a-și asigura scăparea, a prins-o pe aceasta de la spate, i-a pus mâna la gură pentru a nu putea țipa și i-a răsucit mâna dreapta la spate, imobilizând-o.

În noaptea de 02/03.02.2024, inculpatul Cristian Robert Cireș a pătruns fără drept într-o debara din interiorul locuinței persoanei vătămate, ocazie cu care a sustras mai multe bunuri, respectiv o agendă multicoloră, o pernă de culoare alb cu portocaliu, două role de hârtie igienică, un topor cu mâner de lemn, două pungi de zahăr, un pachet de făină, o pungă de 1 kg cu sare neiodată, o sacoșă de culoare albastră în care se aflau 7 pungi de 1 kg de sare neiodată, trei clanțe metalice de culoare maro și o încuietoare tip butuc cu două chei, valoarea bunurilor sustrase fiind de aproximativ 300 de lei”, au transmis anchetatorii.

Unul pedepsit, altul urmează

Cei doi au fost la un pas de a-și nenoroci una dintre victime.

„De asemenea, s-a reținut că, la data de 19.11.2023, în jurul orei 21:00, inculpatul Andrei Bârsan împreună cu inculpatul minor Cristian Robert Cireș a pătruns fără drept în curtea și în locuința altei victime, ocazie cu care i-a distrus ușa de acces în locuință, tencuiala imobilului și două becuri, după care l-a lovit cu o bâtă în zona capului, provocându-i leziuni fizice care nu au necesitat îngrijiri medicale”, mai spun anchetatorii.

În cele din urmă, cei doi adolescenți au ajuns în fața judecătorilor.

„Aplică inculpatului minor C. C.-R., măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru educativ pe o durată de 1 (un) an, cu începere de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri, pentru săvârșirea infracțiunilor de violare de domiciliu, furt calificat, distrugere, tâlhărie calificată, și furt calificat.  Disjunge latura penală privind pe inculpatul B. A. Dispune constituirea unui nou dosar, ce urmează a fi repartizat manual aceluiași complet de judecată (P2), primind următorul termen de judecată la data de 11.06.2024. Cu drept de apel, în termen de 10 zile de la comunicarea către inculpat”, se arată în decizia judecătorilor.

Jaful murdar de la Iași nu le-a adus prea multe bătăi de cap celor doi adolescenți.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *