Titlurile zilei

Jafuri ca în filme, executate cu mașini furate din Iași! Mascații au pus mâna pe liderii rețelei: Cristinel și Giorge, doi tineri ce caută atenție pe Facebook

Publicat: 13 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Jafuri ca în filme executate cu mașini furate din Iași Mascații au pus mâna pe liderii rețelei Cristinel și Giorge doi tineri ce caută atenție pe Facebook
Cristinel Alexandru și Giorge Holdor, tinerii ridicaț de polițiști după ce au furat mai multe autoturisme

Doi tineri au fost ridicați de mascați după ce au furat mașini și le-au folosit la jafuri. Mascații au intrat peste ei după ce polițiștii de la investigații criminale au reușit să afle cine sunt indivizii și cum operau aceștia. Inițial, a fost prins unul dintre tineri, iar mai apoi polițiștii au ajuns și la complicele lui. Ambii au fost reținuți, iar în plasa oamenilor legii a mai căzut și un alt individ, care a cumpărat lucruri furate de cei doi

Doi tineri din Bacău au ajuns pe mâna polițiștilor din Iași după ce au furat mai multe autoturisme și le-au folosit la diverse spargeri. Inițial, primul care a căzut în plasă a fost un tânăr de 23 de ani. Cristinel Alexandru s-a gândit că poate avea o viață palpitantă dacă încearcă să facă un „mănunchi” de infracțiuni într-un timp extrem de scurt. Astfel, Cristinel a comis mai multe furturi în Bacău și nu numai. Zilele trecute, polițiștii din Iași l-au prins pe tânăr după o acțiune fulger.

„La data de 16 aprilie, polițiștii au fost sesizați despre faptul că din curtea unei locuințe a fost sustras un autoturism ce fusese lăsat de proprietar descuiat, iar cheia era lângă schimbătorul de viteze. În urma cercetărilor efectuate a fost identificat bănuitul comiterii faptei, un tânăr de 23 de ani, din județul Bacău. În cadrul dosarului penal, polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale (SIC) Iași și Secției nr. 3 Poliție Rurală Ciurea au efectuat 3 percheziții domiciliare pe raza județului Bacău, beneficiind de sprijinul polițiștilor băcăuani. În baza probatoriului administrat în cauză, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore. Acesta este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și conducerea unui auto fără permis de conducere”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Ulterior, tânărul a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași, instanță care a dispus față de acesta măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru 30 de zile.

A fost prins în trafic după ce a furat un BMW

Oamenii legii au continuat verificările, iar marți, 11 mai 2021, au reținut alți doi bărbați.

„În urma continuării cercetărilor, au fost identificați și reținuți pentru 24 de ore alți doi tineri, respectiv primul de 25 de ani, cercetat pentru complicitate la tentativă la furt calificat, complicitate la furt calificat, tentativă la furt calificat și furt calificat, iar cel de-al doilea, de 38 de ani, cercetat pentru tăinuire. Cercetările continuă”, au precizat polițiștii din Iași.

Astfel, Giorge Holdor a fost ridicat pentru complicitate, iar Silviu Rusu, pentru că a cumpărat de la cei doi bunuri furate. Surse din cadrul anchetei au precizat că Alexandru a încercat să fure un autouturism marca Volvo din Lunca Cetățuii, însă nu a reușit să îl pornească. La scurt timp însă s-a urcat într-un autoturism marca Hyundai și a plecat cu el pentru că avea cheile în contact. Asta se întâmpla în noaptea de 15 spre 16 aprilie. Tânărul a plecat cu mașina în Bacău și a folosit-o la câteva spargeri. Pentru a nu ieși în evidență, tânărul a furat plăcuțele de înmatriculare de la o altă mașină și le-a folosit pe mașina furată.

Zilele trecute, Cristinel a furat un BMW din Bacău și a fost observat de polițiști în trafic. A fost urmărit și a abandonat mașina, după care a fugit într-o pădure. Nu a reușit să ajungă prea departe. Polițiștii l-au prins, iar acum tânărul se află în arest. Dacă va fi găsit vinovat, riscă să stea ani grei în spatele gratiilor. Aceeași soartă este posibil să o aibă și complicele său. O pedeapsă mai mică va primi însă bărbatul care a cumpărat bunuri furate de la cei doi hoți. El este anchetat pentru tăinuire.

Adauga un comentariu