International

Jair Bolsonaro, președintele Braziliei, arată care este cauza creșterii șomajului: „Aproape nouă milioane de locuri de muncă au fost pierdute în al doilea trimestru”

Publicat: 07 aug. 2020
Jair Bolsonaro, președintele Braziliei, arată care este cauza creșterii șomajului:
Jair Bolsonaro, președintele Braziliei, arată care este cauza creșterii șomajului: "Aproape nouă milioane de locuri de muncă au fost pierdute în al doilea trimestru”

Jair Bolsonaro, președintele Braziliei, arată care este cauza creșterii șomajului: „Aproape nouă milioane de locuri de muncă au fost pierdute în al doilea trimestru”.

Preşedintele Jair Bolsonaro a afirmat că are „conştiinţa împăcată” în ciuda criticilor aduse modului în care a gestionat criza coronavirusului, care s-a soldat cu aproape 100.000 de morţi în Brazilia, şi i-a numit pe guvernatorii pro-izolare „dictatori”.

„Avem conştiinţa împăcată. Cu mijloacele de care dispunem, putem spune că am făcut tot posibilul pentru a salva vieţi”, a afirmat joi seară liderul de extremă dreapta, în cadrul unei ceremonii transmise în direct pe reţelele sociale.

”Viaţa continuă şi trebuie să găsim un mod de a ne descurca”

Cu ocazia acestei ceremonii, Bolsonaro a semnat un decret care acceptă cheltuieli excepţionale pentru producţia în Brazilia a vaccinului în cursul de elaborare de către universitatea Oxford şi laboratorul AstraZeneca.

În prezent, acest vaccin este în a treia fază de testare, ultima înainte de omologare, în Brazilia şi în alte ţări.

„Regretăm toţi morţii, se va ajunge la un bilanţ de 100.000, dar viaţa continuă şi trebuie să găsim un mod de a ne descurca”, a spus şeful statului câteva ore mai târziu, cu prilejul transmisiunii sale săptămânale pe Facebook.

Bolsonaro a învinuit de altfel guvernele anumitor state că măresc cifrele cerându-le medicilor să treacă decesele pe seama COVID-19, fără a mai fi efectuată o autopsie.

„Nu ştiu care este interesul lor, dar numite guverne au dat aceste orientări medicilor, provocând panică”, a insistat Bolsonaro.

Bolsonaro nu s-a oprit niciun moment să afirme că boala nu este una grea şi să califice COVID-19 drept „o mică gripă”

Preşedintele i-a declarat „dictatori” pe guvernatorii şi primarii care au luat măsuri de izolare care, potrivit lui, sunt cauza creşterii şomajului la o rată de 13,3% în al doilea trimestru, cea mai ridicată în ultimii trei ani.

„Aproape nouă milioane de locuri de muncă au fost pierdute în al doilea trimestru. Anumiţi primari şi guvernatori sunt responsabili”, a spus el.

El însuşi infectat cu noul coronavirus luna trecută, Bolsonaro, în vârstă de 65 de ani, nu s-a oprit să minimalizeze boala şi să califice COVID-19 drept „o mică gripă”.

Joi, preşedintele brazilian a lăudat din nou meritele hidroxiclorochinei, medicament controversat a cărui eficienţă împotriva COVID-19 nu a fost niciodată dovedită.

„Cei care nu vor, să nu-i împiedice pe alţii să o ia. În orice caz, nu avem încă nici vaccin, nici tratament a căror eficienţă a fost dovedită ştiinţific”, a conchis el, ţinând în mână o cutie de hidroxiclorochină.

România se apropie de pragul de 60.000 de persoane infectate cu noul coronavirus. Peste 1.300 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 7 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 59.273 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

29.289 de pacienți au fost declarați vindecați și 5.897 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.378 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

 

Adauga un comentariu