Local

Jale în trafic, la Iași. Mai mulți șoferi au fost prinși în pragul comei alcoolice. Unii au fost reținuți pentru 24 de ore

Publicat: 01 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Jale în trafic la Iași. Mai mulți șoferi au fost prinși în pragul comei alcoolice. Unii au fost reținuți pentru 24 de ore
Mai mulți șoferi s-au ales cu dosare penale după ce au fost opriți în trafic de polițiștii din Iași

Polițiștii din Iași au prins mai mulți șoferi pe picior greșit în trafic. Din cauza faptului că au consumat alcool, acum au mari bătăi de cap. Pe numele lor au fost deschise dosare penale

Inconștiența unor șoferi pare că depășește orice limită. În ultimele zile, la Iași, polițiștii au deschis mai multe dosare penale și au reținut doi șoferi certați cu legea. De exemplu, polițiștii Secției nr. 6 Poliție Iași au reținut un bărbat de 31 de ani, bănuit de comiterea infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul pe drumurile publice având dreptul de conducere anulat/suspendat. În fapt, la data de 28 aprilie a.c., bărbatul ar fi condus un autoturism pe Șoseaua Iași – Hlincea, iar în urma verificărilor s-a constatat faptul că acesta ar avea dreptul de conducere suspendat. Întrucât emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea alcoolscopică a bărbatului, însă fără a reuși. Astfel, acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice. În baza probatorului administrat în cauză, bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore.

Dosare penale pentru șoferii prinși băuți în traficul din Iași

Nu a fost singurul șofer ajuns după gratii. Polițiștii Secției nr. 3 Poliție Rurală Popricani au reținut un bărbat de 39 de ani, bănuit de comiterea infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. În fapt, la aceeași dată, bărbatul ar fi condus un autoturism pe raza comunei Trifești, având o traiectorie sinuoasă, motiv pentru care polițiștii au procedat la oprirea în trafic a acestuia. În urma verificărilor s-a constatat faptul că acesta ar avea dreptul de conducere suspendat.

Totodată, polițiștii au procedat la testarea alcoolscopică a acestuia, moment în care bărbatul a refuzat. Acesta nu a acceptat nici prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. În baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore. În cursul zilei de 28.04.2024, a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași, instanța dispunând luarea măsurii arestării preventive față de acesta pentru 30 de zile.

Controale în mai multe zone din Iași

Polițiștii rutieri au desfășurat mai multe acțiuni de control. La data de 28 aprilie 2024, efectivele de Poliție Rutieră din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene au organizat și executat, pe arterele de circulație aflate în aria de responsabilitate, acțiuni punctuale pe linia combaterii nerespectării normelor referitoare la viteza de deplasare.

Au fost aplicate 56 de sancțiuni contravenționale, dintre care 37 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar 19 pentru alte abateri, în valoare totală de 57.420 de lei. Totodată, au fost reținute 26 permise de conducere pentru nerespectarea regimului legal de viteză și au fost retrase 2 certificate de înmatriculare. Și următoarea zi, pe 29 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Iași – Biroul Rutier au organizat și executat o acțiune, pe raza municipiului Iași, pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, respectiv a celor produse pe fondul neacordării priorității de trecere pietonilor. Au fost legitimate 46 de persoane, fiind aplicate 61 de sancțiuni contravenționale, dintre care 11 pentru neacordare prioritate pietoni, iar 50 pentru alte abateri, în valoare totală de 24.470 de lei. Totodată, au fost reținute 12 permise de conducere, dintre care 10 pentru neacordare prioritate pietoni, iar 2 pentru alte abateri și au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.

Polițiștii vor continua controalele în trafic, iar șoferii care se vor urca la volan sub influența alcoolului vor avea bătăi de cap.

Adauga un comentariu