Sport

Japonia nu dă înapoi, în ciuda bilanțului infectărilor cu COVID-19! „Nu avem nicio idee despre gravitatea situației!”

Publicat: 17 mart. 2020

Atletul britanic Guy Learmonth, specialist al probei de 800 m, solicită Comitetului Internațional Olimpic (CIO) să amâne Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo, din cauza epidemiei de coronavirus.
Într-un interviu acordat publicației The Guardian, citată de AFP, Guy Learmonth, alergător de semifond și specialist la 800 m, a declarat că CIO ar trebui să amâne Jocurile Olimpice de la Tokyo, programate în perioada 24 iulie-9 august, din cauza epidemiei de coronavirus.

Primul sportiv din Marea Britanie care cere amânarea Jocurilor Olimpice

Learmonth, liderul echipei britanice la Campionatele Europene în sală de la Glasgow de anul trecut, este primul sportiv din Marea Britanie care cere amânarea Jocurilor Olimpice.

„Nu avem nicio idee despre gravitatea situației, iar ceea ce am văzut până acum ar putea fi vârful icebergului. Desigur, CIO și lumea întreagă își doresc Jocuri Olimpice reușite, dar pentru acest lucru eu cred că evenimentul trebuie amânat. Ele ar putea fi amânate cel puțin până în octombrie sau cel mai târziu în 2021 sau 2022”, a spus Guy Learmonth.

Japonezii susțin că JO vor avea loc în 2020

Martyn Rooney, medaliat cu bronz la ștafetă 4×400 m la JO de la Beijing în 2008 și campion european la 400 m în 2014 s-a alăturat compatriotului său:

„Eu cred că majoritatea sportivilor sunt pragmatici și conștienți că sănătatea lor este prioritară, precum și a echipelor lor”.

JO 2020 de la Tokyo au devenit tot mai incerte, după ce pandemia de coronavirus a afectat peste 170.000 de oameni și a făcut peste 6.500 de victime.
Premierul japonez Shinzo Abe declara sâmbătă că Japonia va opri răspândirea coronavirusului și va găzdui fără probleme JO 2020, așa cum au fost plănuite inițial.

Adauga un comentariu