Sport

Jocurile Olimpice, în pericol de anulare! Anunț oficial venit din Japonia

Publicat: 29 apr. 2020

Yoshiro Mori, președintele Comitetului de Organizare al Tokyo 2020, susține că, dacă pandemia de coronavirus nu va fi sub control până în vara anului următor, va trebui anulat evenimentul

Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate pentru un an, din cauza pandemiei de coronavirus, însă întreg evenimentul ar putea fi anulat. Anunțul a venit din partea lui Yoshiro Mori, președintele Comitetului de Organizare al Tokyo 2020. Acesta susține că, dacă pandemia de coronavirus nu va fi sub control până în vara anului următor, „va trebui să anulăm evenimentul”.
Totuși, dacă situația va fi gestionată corespunzător, iar virusul nu va pune în pericol sănătatea sportivilor, atunci „vom organiza în pace Jocurile Olimpice, vara următoare”, a spus Mori, pentru Nikkan.
Astfel, japonezii exclud varianta unei noi amânări a Jocurilor Olimpice, până în 2022.

Jocurile Olimpice au fost reprogramate pentru 2021

Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo, amânate din cauza pandemiei de coronavirus, au fost reprogramate pentru perioada 23 iulie-8 august 2021, au anunțat CIO și Comitetul japonez de organizare.
Noua perioadă de desfășurare a competiției a fost preferată celorlalte variante avansate, inclusiv desfășurarea competiției în primăvara anului viitor, pentru a se evita astfel provocarea unor perturbări majore în calendarul sportiv internațional și a reduce la minimum provocările logistice cărora vor trebui să le facă față organizatorii.
Jocurile Olimpice urmau să se dispute inițial în perioada 24 iulie – 9 august 2020 în capitala japoneză, dar au fost amânate pentru prima data în istorie, din cauza răspândirii continue a noului coronavirus.
Noile date au fost convenite în cursul unei reuniuni între responsabilii Comitetului Internațional Olimpic (CIO) și cei ai Comitetului japonez de organizare.
Totodată, Jocurile Paralimpice vor avea loc între 24 august și 5 septembrie 2021.
13.614 este numărul cazurilor confirmate de infectare cu COVID-19, în Japonia.
385 de persoane și-au pierdut viața din cauza coronavirusulu

Adauga un comentariu