International

Jocurile Olimpice se vor organiza cu orice preț în 2021. Japonia a făcut anunțul

Publicat: 09 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Jocurile Olimpice se vor organiza cu orice preț în 2021. Japonia a făcut anunțul
Jocurile Olimpice se vor organiza cu orice preț în 2021. Japonia a făcut anunțul

Jocurile Olimpice se vor organiza cu orice preț în 2021. Japonia a făcut anunțul. Din cauza pandemiei cu noul coronavirus, Jocurile Olimpice au fost amânate un an. Tocmai de aceea, în anul 2021 trebuie să aibă loc „prin orice mijloace”. Anunțul a fost făcut de guvernatoarea orașului Tokyo, Yuriko Koike.

Jocurile Olimpice se vor organiza cu orice preț în 2021. Japonia a făcut anunțul

După declarația vicepreşedintelui Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), John Coates, conform căreia Jocurile de la Tokyo se vor disputa în 2021 „cu sau fără” SARS-CoV-2, Yuriko Koike a remarcat că:

„Sportivii trec prin mari dificultăţi din cauza amânării cu un an, deoarece condiţia fizică şi motivaţia lor se îndreptau către această vară”, a afirmat Koike.

„Trebuie să mergem înainte prin orice mijloace cu Jocurile vara viitoare”, a adăugat ea.

Guvernatoarea a completat că, pentru a asigura securitatea evenimentului, oraşul Tokyo „va adopta toate măsurile posibile”.

În cursul zilei de marți, 8 septembrie 2020, Seiko Hashimoto, ministrul japonez pentru Jocurile Olimpice şi Paralimpice, a arătat că Jocurile Olimpice vor avea loc indiferent de situație, fiindcă eforturile sportivilor nu pot fi ignorate. Ministrul a venit cu aceste comentarii, după ce John Coates, vicepreşedintele CIO, a venit cu asigurări că Jocurile Olimpice se vor desfăşura anul viitor „cu sau fără” COVID-19.

În acest fel, Jocurile Olimpice vor începe pe 23 iulie 2021.

Nu se știe cu certitudine dacă pandemia va fi controlată până în vara viitoare, iar în Japonia granițele rămân în mare parte închise străinilor.

Marina Baboi este cea mai rapidă atletă a României. Visul ei: să ajungă la Jocurile Olimpice din 2024. A obținut 178 de medalii până la 21 de ani

La vârsta de doar 21 de ani, Marina Baboi este cea mai rapidă atletă a României, obținând 178 de medalii până acum, visul ei fiind să participe la Jocurile Olimpice din 2024.

Marina Baboi, campioana națională în probele de 60 m, 100 m și 200 m, are în palmares până la vârsta de 21 de ani, 178 de medalii dintre care 133 sunt de aur.
Are doar 21 de ani și se poate lăuda cu un palmares impresionant în atletism, în una dintre cele mai dificile probe, cea de sprint! Marina Baboi, cea mai rapidă atletă a noastră din ultimii 2 ani, are în vitrina casei părinților ei un număr mare de medalii: 178, dintre care 133 sunt de aur, 36 de argint și 11 de bronz. Sportiva spune că cel care se ocupă de trofeele sale este tatăl său!

„Acasă la Buzău sunt toate medaliile mele, pentru că părinții mei sunt niște colecționari înrăiți, toate sunt așezate frumos, în vitrine, este un adevărat altar acolo când intri în sufragerie, sunt la Buzău, eu nu am acces la ele. Tata e șeful lor, el coordonează toate lucrurile”, a mai declarat Marina Baboi, campioană națională în probele de 60m, 100 m și 200m.

2019, cel mai bun an din carieră

Marina își amintește cu nostalgie cum a fost pentru ea 2019, an în care a participat la 45 de concursuri și a câștigat 24 de medalii de aur!

„A fost de departe cel mai bun an al meu, a fost cel mai bun an al meu și pe plan internațional, am reușit să ajung în prima mea finală europeană la 200 m, lucru pe care nu l-am mai reușit până acum și m-am bucurat extraordinar. De departe, cel mai bun lucru pe care l-am realizat eu până acum” – Marina Baboi, campioană națională în probele de 60m, 100 m și 200m.

 

Adauga un comentariu