Prima pagină » Titlurile zilei » Jos pălăria! A început prin a-și tunde colegii de cămin cu un foarfece la trei lei și astăzi are propriul salon! Visul lui Marius Boariu a devenit realitate după 7 ani de muncă, iar investiția l-a costat aproximativ 35.000 de euro

Jos pălăria! A început prin a-și tunde colegii de cămin cu un foarfece la trei lei și astăzi are propriul salon! Visul lui Marius Boariu a devenit realitate după 7 ani de muncă, iar investiția l-a costat aproximativ 35.000 de euro

11 feb. 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu în Titlurile zilei

Un tânăr ieșean și-a dezvoltat propria afacere din pasiunea sa pentru frizerie și bărbierit. Marius Boariu și-a deschis propriul salon în urmă cu doi ani. Încă din facultate își tundea colegii din cămin, iar după 7 ani are propriul salon. Investiția l-a costat pe Marius Boariu peste 30.000 de euro

Marius Boariu a venit în Iași pentru a studia la Facultatea de Construcții din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi”, dar a descoperit că vrea să facă cu totul altceva. Nu a renunțat la studii, dar între timp și-a deschis o mică afacere în cămin. Marius a descoperit că are o pasiune pentru frizerie și a început să își tundă colegii de cămin cu un foarfece de tăiat hârtia.

„Totul a început în primul an de facultate, studiam la Facultatea de Construcții și mi-am dat seama că eram pasionat meseria de barber (n.r.- frizer). Am început în anul I să îmi tund colegii de cămin și prietenii. Tundeam în mijlocul camerei. La început nu luam bani, o făceam doar din plăcere și după mi-am dat seama că e nevoie de meseria asta în cămin. Îmi era rușine să le cer bani și îmi lăsau ei câte 5-7 lei. Îmi amintesc că am început să tund cu un foarfece de hârtie, iar mai târziu mi-am cumpărat o mașină de tuns din Kaufland”, a declarat Marius Boariu, patronul salonului „Tudor Salon”.

Investiția l-a costat pe Marius aproximativ 35.000 de euro

Tânărul antreprenor a reușit să își îndeplinească visul prin multă muncă. După 7 ani visul lui a devenit realitate și acum se bucură de propriul salon. Din echipa salonului lui Marius face parte și soția lui, iar în total sunt 4 persoane care lucrează acolo. O parte din banii pentru construirea salonului au fost din economiile lui Marius.

„Am avut eu strânși o parte din bani, dar am participat și la un curs de antreprenoriat la care au participat aproximativ 400 de persoane. Din cele 400 de persoane, 40 au fost premiate cu sume de bani pentru a-și deschide propria afacere. De la acel curs am obținut o sumă de bani care m-a ajutat să îmi finalizez proiectul”, a precizat Marius Boariu.

Marius Boariu a visat să își deschidă propriul salon

Marius Boariu a realizat că ceea ce îi place lui poate fi o meserie profitabilă și a început să investească în pasiunea lui. Primul pas a fost să facă un curs pentru a putea lucra într-un salon și a început să economisească bani. În anul trei de facultate știa deja că își dorește să aibă propriul salon. Cât stătea în salon, Marius era mai mult atent la partea de marketing. Nu a renunțat niciodată la facultate pentru că și-a dorit să studieze și marketing, pentru a ști să își gestioneze mai bine afacerea.

„După o vreme mi-am dat seama că îmi place foarte mult și am început să investesc. Am făcut un curs să pot lucra într-un salon. În anul trei deja știam că vreau să am propria afacere și când eram în salon eram foarte atent la tot ce se întâmpla acolo. Mă uitam de la cum funcționează casa de marcat până la cum se notau programările, știam deja ce vreau să fac. Mergeam și la facultate, munceam la un salon, mă întrețineam din banii câștigați, dar și economiseam. Am fost plecat și în străinătate pentru a strânge bani. Norocul meu a fost că aveam foarte mulți prieteni și mă cunoștea toată lumea din cămine”, a mai spus tânărul.

Și-a sluțit prietenul și era să ia bătaie de la un client

Prietenii i-au fost alături și l-au lăsat să exerseze pe ei, însă au existat și clienți care nu au fost atât de înțelegători. După ce a primit primul foarfece de filat l-a testat pe colegul de cameră și l-a filat până a rămas fără păr. Să poată deveni mai cunoscut, Marius îi ruga pe colegi să îl recomande și altora, pentru a avea mai mulți clienți. Într-o zi a venit un client mai diferit de ce avuse el până atunci.

„După ce mi s-a ars prima mea mașină de tuns mi-am cumpărat una puțin mai scumpă, dar nu performantă, avea un buton din care schimbam numerele de tuns. Eu le ziceam mereu să îmi mai aducă și mie clienți noi și a venit un bărbat, în anul doi de master, care nu era ca ceilalți pe care îi tunsesem eu. A venit și mi-a zis cum să îl tund, dar din nefericire l-am greșit puțin și era să îmi iau bătaie de la el și de la nevasta lui”, a precizat proprietarul salonului „Tudor Salon”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`