International

Jose Mourinho, demis de la Tottenham după doar un an jumătate

Publicat: 19 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Jose Mourinho demis de la Tottenham după doar un an jumătate
Jose Mourinho a fost demis de la Tottenham din cauza rezultatelor slabe

Tehnicianul portughez, în vârstă de 58 de ani, a fost demis astăzi, 19 aprilie 2021 de către oficialii lui Tottenham Hotspur (Spurs). Jose Mourinho a preluat echipa din Londra în urmă cu 17 luni atunci când l-a înlocuit pe Mauricio Pochettino (actualul antrenor a celor de la PSG). Sezonul trecut portughezul şi-a clasat echipa abia pe locul al şaselea în campionat.

În prezent echipa este pe locul 7 în Premier League, iar în ultimele 3 meciuri au obţinut doar 2 punte. În urma celor 10 înfrângeri în campionat şi eliminarea din Europa League, oficialii clubului au decis să renunţe la serviciile tehnicianului.

Duminică seara Tottenham Hotspur a fost al şaselea club care a anunţat că se va alătura unei noi Superligi Europene. Ultimul meci a lui Mourinho a fost tot duminca, atunci când a reuşit o remiză 2-2 cu Everton.

Jose Mourinho este un atrenor controversat

La primul meci ca antrenor al celor de la Tottenham, Jose Mourinho s-a uitat în notițele tactice ale omologului său, Ralph Hasenhuttl, acesta nu a tras cu ochiul, ci chiar s-a dus și s-a uitat ostentativ în ele. Această fază s-a întâmplat în meciul cu Southampton, din prima zi a anului 2020.

Pentru gestul său portughezul a primit cartonaşul galben. La finalul partidei, reacția lui Mourinho a fost și mai urâtă.

„Cartonașul galben a fost corect pentru că am fost necioplit, dar am fost necioplit față de un idiot”, a spus „The Special One”.

Nu este prima dată când Jose Mourinho are rezultate sub aşteptări la un club din Anglia

În urmă cu aproximativ 3 ani, Jose Mourinho şi-a încheiat aventura la unul dintre cele mai mari cluburi din Manchester. Oficialii lui Manchester United împreună cu portughezul au ajuns la o înţelegere, iar despărţirea a fost una amiabilă. Cauza plecării tehnicianului a fost dată de rezultate slabe pe care le-a avut în ultimele meciuri, în special înfrângerea cu 3-1 în faţa celor de la Liverpool.

S-a ajuns la o înţelegere amiabilă deoarece Mourinho ar fi trebuit să primească peste 30 de milioane de euro dacă era demis. Pe banca tehnică a lui United a rămas fostul jucător Michael Carrick, care i-a fost secund lui Jose Mourinho

„Un manager interimar se va ocupa de echipă până la finalul sezonului, iar în acest timp vom căuta un antrenor care să ocupe funcţia permanent”, scrie Manchester United.

Jose Mourinho a mai antrenat un alt club mare din Premier League

Antrenorul a pregătit-o pe Chelsea London în două rânduri între anii 2004-2007, respectiv 2013-2015. Un alt episod când Mourinho s-a făcut remarcat a fost în anul 2014 atunci când a reuşit o victorie împotriva celor de la Liverpool (Cormoranii) 2-0, Chelsea jucând cu rezervele. Această victorie a fost una esenţială pentru lupta la titlu deoarece această victorie a dus-o pe trupa din Londra la 2 puncte în spatele Cormoranilor înainte de ultimul meci al sezonului.

Modul antrenorului portughez de a se bucura a fost unul nemaivăzut la acesta. Portughezul a fugit din nou spre colţul terenului după reuşita de 2-0 a lui Willian, însa s-a oprit la mijlocul drumului şi a început să ţipe de fericire în timp ce se bătea cu palma pe piept, în dreptul siglei lui Chelsea.

Adauga un comentariu