Actualitate

Judecătorii ieșeni au admis plângerea formulată de Beatrice Rancea! Aceasta poate discuta cu angajații Operei Naționale Române și se poate întoarce la lucru – EXCLUSIV

Publicat: 21 iul. 2021
Beatrice Rancea, balerina anchetată, în Studioul BZI LIVE
Beatrice Rancea, fost manager al ONRI şi balerina anchetată de procurori este noua șefă a secției Dramă

Judecătorii ieșeni au admis plângerea la control judiciar formulată de Beatrice Rancea, managerul Operei Naționale Române din Iași.

„Instanța admite plângerea formulată de inculpata Beatrice Rancea împotriva ordonanței procurorului emisă pe data de 13 iulie 2021 în dosarul penal nr. 92D/P/2020. Înlătură una dintre obligațiile impuse inculpatei Beatrice Rancea și modifică o altă obligație care intră în conținutul măsurii preventive a controlului judiciar, menționate la literele c) [i d) din ordonanța procurorului. În acest sens, înlătură obligația de a nu lua legătura și a nu discuta – direct sau prin interpuși -, precum și de a nu se apropia de angajații Operei Naționale Române Iași și Operei Naționale București. Modifică obligația de a nu exercita profesia și a nu desfășura activitatea în exercitarea căreia a săvârșit fapta, stabilită la litera d) din dispozitivul ordonanței procurorului, în sensul de a nu desfășura activitatea de manager sau orice altă activitate similară, căreia îi corespund atribuții de decizie, administrare și control.

Menține toate celelalte obligații impuse inculpatei în conținutul măsurii preventive a controlului judiciar, prin ordonanța procurorului emisă pe data de 13 iulie 2021. O copie de pe dispozitivul încheierii, cu mențiunea că încheierea este definitivă, se va comunica de îndată inculpatei, Biroului Supravegheri Judiciare din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Giurgiu, Postului de Poliție al comunei Joița, județul Giurgiu, Serviciului Public Comunitar de Evidență a Persoanelor, Poliției de Frontieră Române, Serviciului Resurse Umane din cadrul Operei Române Iași și a Operei Naționale București. Definitivă”, au precizat magistrații din cadrul Tribunalului Iași.

Decizia este definitivă.

Vă reamintim că Beatrice Rancea a fost pusă sub control judiciar în data de 13 iulie.

Beatrice Rancea a primit control judiciar pentru 60 de zile

Conform surselor Cotidianului BZI, Beatrice Rancea a fost chemată de procurori la audieri. Rancea a fost plasată din nou sub control judiciar pentru 60 de zile după ce la începutul lunii iulie scăpase de această măsură.

Reporterii Cotidianului BZI au încercat să o contacteze telefonic pe Beatrice Rancea însă aceasta nu a răspuns.

Vă reamintim că pe 2 martie 2021 Beatrice Rancea, directorul Operei Naționale din Iași, și încă zece persoane au fost puse sub control judiciar. Măsura a fost luată într-un dosar de delapidare cu un prejudiciu estimat la 5 milioane de lei. Beatrice Rancea a fost audiată după ce procurorii i-au percheziționat casa și biroul de la Operă.

„În baza disp.art.2151alin.5 Cod procedură penală cu referire la art.213 alin.6 Cod procedură penală revocă măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpata Rancea Beatrice – cu datele de stare civilă şi domiciliul anterior indicate”, se arată în decizia instanței.

Beatrice Rancea a fost suspendată din funcția de director al Operei Naționale Române din Iași pe 3 martie 2021.

Beatrice Rancea, suspendată din funcție

În conformitate cu art. 32, alin 4, OUG 189/2008, privind managementul instituțiilor publice de cultură, cu modificările și completările ulterioare, legea specială în materie, coroborate cu cele ale contractului de management încheiat cu doamna Beatrice Rancea, contractul s-a suspendat de drept în cazurile prevăzute de lege sau cu acordul părților, la cererea motivată a părților.

Astfel, contractul de management a fost suspendat la iniţiativa autorităţii ca urmare a faptului că faţă de manager s-a dispus măsura controlului judiciar ca urmare a faptelor penale anchetate, incompatibile cu exercitarea prezentului contract.

„Ministerul Culturii va respecta toate procedurile legale cât timp eu am în responsabilitate mandatul acestui minister. Asigur atât angajații Operei Naționale Iași, cât și publicul ieșean, că vom urma pașii necesari pentru ca activitatea instituției să nu fie perturbată de această anchetă și de măsurile ce se impun”, a declarat Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.
Adauga un comentariu