Local

Județul Iași a depășit 1 milion de locuitori. Lista celor mai populate localități ieșene

Publicat: 09 feb. 2021
Locuitori ai municipiului Iași în zona centrală a orașului
Iată lista celor mai populate localități ieșene conform statisticilor oficiale ale autorităților din județul Iași

Județul Iași a depășit oficial borna de 1 milion de locuitori. Cei mai mulți ieșeni sunt înregistrați în zona metropolitană Iași, localitățile din jurul orașului cunoscând o explozie demografică uriașă în ultimii ani. Municipiul Iași a depășit 400 de mii de locuitori, în timp ce o altă localitate din zona metropolitană adună mai mulți locuitori decât două orașe la un loc

Județul Iași a ajuns cea mai populată regiune din țară după Capitala României. În cele 98 de localități din județul Iași sunt înregistrați 1.008.254 de locuitori, cifre trecute în documentele oficiale ale autorităților județene. În lista celor mai populate localități din județul Iași apar nu doar centre urbane, ci și mai multe comune. Citiți în rândurile de mai jos cum a evoluat populația localităților din județul Iași din 2020 și până în prezent și cum s-a ajuns ca municipiul să fie cel mai populat oraș de provincie. Autoritățile au luat în calcul numărul de locuitori pentru a calcula rata de incidență a cazurilor de COVID-19 pentru fiecare localitate în parte.

Jumătate de milion de locuitori în cele 5 orașe din județul Iași

În municipiul Iași sunt înregistrați în mod oficial 410.875 de locuitori. La 1 iulie 2020, populația municipiului Iași era de 388.294 persoane. În jumătate de an, în oraș au mai fost înregistrați alte peste 20 de mii de persoane. De asemenea, în municipiul Pașcani sunt înregistrate 46.159 persoane, cifră ușor mai ridicată față de luna iulie 2020, când în al doilea oraș din județ erau 45.230 de locuitori.

Conform statisticilor oficiale, populația orașului Târgu Frumos este de 14.471 de locuitori în momentul de față. În oraș sunt cu 189 de persoane mai mult față de perioada iulie 2020. În orașul Podu Iloaiei sunt înregistrate în prezent 11.334 persoane. În urmă cu circa 8 luni, în același oraș erau 11.088 persoane. În orașul Hârlău sunt înregistrați 15.538 locuitori, față de 15.373 persoane în vara anului trecut. Astfel, în total, în cele 5 centre urbane din județul Iași sunt 498.377 locuitori. În vara anului anterior, în cele 5 orașe din județul Iași erau înregistrate în documentele oficiale 474.432 locuitori. Cifra de 1 milion de locuitori a fost preconizată încă din 2019, însă oficial aceasta a fost atinsă abia acum.

Câți locuitori sunt în zona metropolitană Iași? Comuna Miroslava, cea mai populată localitate din mediul rural

Conform raportului respectiv, în localitatea Miroslava sunt 24.103 locuitori. Comuna aflată la doi pași de municipiul Iași a cunoscut în ultimii ani o adevărată explozie demografică. Din vara anului trecut și până în prezent, în comuna Miroslava au mai apărut alte 2 mii de persoane. Comuna din jurul municipiului Iași a ajuns să fie mai populată decât orașele Podu Iloaiei și Târgu Frumos la un loc.

În ultimii ani, și populația din zona metropolitană Iași a crescut ușor. Astfel, în comuna Aroneanu sunt înregistrați 4.394 locuitori, față de 4.224 persoane în vara anului precedent. De asemenea, în comuna Bârnova sunt în prezent 7.615 locuitori, cu câteva sute mai mult față de aceeași perioadă a anului anterior. Conform documentelor oficiale, în comuna Ciurea sunt înregistrați 17.811 locuitori. În această localitate au apărut cu circa 600 de persoane mai mult față de vara anului precedent. De asemenea, în comuna Tomești sunt în prezent 14.403 locuitori, în vreme ce în localitatea Lețcani sunt 8.003 persoane.

Comentarii
  • Miroslava se populeaza, dar casele is facute de „dezvoltatori” care nu pkatesc darile la stat, fac pe numele sotiei, copilului, muncitorului, si uite asa nu platesc la stat.
    Anaf doarme, masinile din Iadi is toate de la 15 mii euro, dar nimeni nu poatecsa DOVEDEASCA VENITUL
    #tara tuturor pisibilitatilor, toti infractorii, traficantii, interlopii, basarabenii SPALA BANII prostitutie

  • În 5 ani în Miroslava o sa fie atât de aglomerat ca o sa va blestemați zilele ca v ați mutat acolo. O sa ajungă ca și comuna Floresti de lângă Cluj Napoca, de unde faci pana n oraș o ora și ceva, chiar și doua. Dar nah… stați lângă Iași… Cat despre poluare, o sa fie mai mare în Miroslava decât in Iași.

Adauga un comentariu