International

Jumătate de tonă de cocaină a ajuns la fabrica Nestle, din greşeală. Angajaţii trebuiau să descarce saci cu cafea boabe

Publicat: 06 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Jumătate de tonă de cocaină a ajuns la fabrica Nestle din greşeală. Angajaţii trebuiau să descarce saci cu cafea boabe
Valoarea estimată a drogurilor se ridică la peste 50 de milioane de franci elveţieni, circa 50 milioane de dolari

Mare le-a fost mirarea atunci când angajaţii companiei Nespresso au avut de descărcat un container. Aceştia nu au găsită saci cu cafea boabe, ci jumătate de tonă de cocaină care a ajuns la fabrica Nestle.

Valoarea estimată a drogurilor se ridică la peste 50 de milioane de franci elveţieni, circa 50 milioane de dolari.

500 de kilograme de cocaină au ajuns la fabrica Nestle din Elveţia, din greşeală

Luni seara, 2 mai 2022, poliţia din Elveţia a fost anunţată ca personalul Nespresso din cadrul fabricii Nestle au găsit în containerul în care trebuiau să se afle saci cu cafea boabe, nu mai puţin de 500 de kilograme de cocaină. Poliţia cantonală a anunţat ieri, 5 mai 2022, ca drogurile au fost cazite în Romont, în vestul Elveției, potrivit Reuters.

Angajaţii au început să descarce sacii şi au găsit o substanţă albă în containerul care tocmai sosiseră din Brazilia, a spus poliţia într-un comunicat.

Au fost prelevate probe, iar analizele au arătat că substanţa era cocaină.

”Substanţa în cauză nu a intrat în contact cu niciunul dintre produsele noastre sau cu echipamentele de producţie folosite pentru a face produsele noastre”, a spus Nespresso într-un comunicat trimis prin e-mail.

De asemenea, compania a adăugat că ”întrucât o investigaţie a poliţiei este în desfăşurare, nu putem împărtăşi mai multe detalii. Vrem să asigurăm consumatorii că toate produsele noastre sunt sigure pentru a fi consumate”, a spus producătorul de capsule de cafea.

Puritatea cocainei de 80 la sută

Poliția a analizat pulberea și a spus că este pură în proporție de 80% și este destinată pieței europene, cu o valoare estimată la 50 de milioane de dolari, potrivit Agence France-Presse.

Tranzacțiile pe piețele fizice de mărfuri, cum ar fi cafeaua, pot fi extrem de dificil de urmărit, potrivit expertului în mărfuri Bloomberg Javier Bias.

„Dacă tranzacționați pe piața financiară, cumpărați futures sau opțiuni pe petrol, toate aceste tranzacții sunt înregistrate undeva. Există un depozit de tranzacții”, a spus el într-un podcast recent Odd Lots.

„Pe piața fizică, puteți cumpăra petrol, metale, mărfuri agricole și nu trebuie să dezvăluiți nimic”, a adăugat el.

Cea mai mare fermă de canabis din Europa se afla în Spania

Reamintim faptul că pe data de 14 aprilie 2022, a fost descoperită cea mai mare fermă de cannabis din Europa. Peste 400.000 de plante de cannabis, în valoare de peste 100 milioane de euro au fost confiscate într-o operaţiune fără precedent, din Navarra, Spania.

Astfel, cea mai mare fermă de canabis din Europa care cuprindea 415.000 de plante de canabis, în valoare de până la 100 de milioane de euro a fost spulberată de poliția spaniolă, relatează Reuters.

De asemenea, au fost confiscate circa 50 de tone de plante uscate care se aflau într-un depozit pentru procesare în canabidiol (CBD), un compus non-psihoactiv care este din ce în ce mai utilizat pentru a trata afecţiuni cum ar fi anxietate, insomnie sau altele.

Vă aducem aminte faptul că spre finalul anului 2019, poliţiştii au descoperit cea mai mare fermă de canabis din România. Reţeaua de traficanţi de droguri din Bihor a fost destructurata, iar mai multe persoane au fost arestate.

Cazul în care s-a descoperit jumătate de tonă de cocaină care a ajuns la fabrica Nestle, din greşeală, a ajuns viral pe internet.

Adauga un comentariu