Cancan

Jurnalista Iuliana Robu a murit. Unde și când va fi înmormântată

Publicat: 11 ian. 2021
Jurnalista Iuliana Robu tunsa scurt
Jurnalista Iuliana Robu a murit şi este doliu în lumea presei din România.

Jurnalista Iuliana Robu a murit şi este doliu în lumea presei din România. Anunţul a fost făcut de către familia jurnalistei pe reţelele de socializare.

În aceeaşi zi şi jurnalistul Victor Ţăruş, realizator emisiunii ”Pescar hoinar”, s-a stins din viaţă.

Jurnalista Iuliana Robu a murit

Din anul 2001, jurnalista Iulian Robu a fost angajată la Ringier ca jurnalist de business pentru Evenimentul Zilei.

„Sunt fericită că am fost mamă, fiică, soră, soție și prietenă. Vă mulțumesc că ați fost familia mea. Vă iubesc!” Cu demnitatea și discreția pe care i le știu toți cei care o cunosc, Iuliana a plecat dintre noi. Cei care vor să o conducă pe ultimul drum o pot face marți, 12 ianuarie, la ora 12, la Cimitirul Bellu. Dumnezeu s-o ierte și s-o odihnească!”, este mesajul familiei.

Cine a fost Iuliana Roibu

„Iuliana Roibu este un jurnalist de afaceri, care lucrează în prezent pentru Mediafax Group, una dintre cele mai puternice companii de media din România. Doamna Roibu și-a început cariera de jurnalist imediat după absolvirea Universității Alexandru Ioan Cuza, Iași, România, cu o diplomă în jurnalism și științe ale comunicării.

Teza sa a fost despre „Rolul presei în crizele economice”, cercetând modul în care ziarele pot amplifica efectul negativ al crizei asupra afacerilor și atitudinea oamenilor de rând. S-a alăturat Ringier în 2001 ca jurnalist de afaceri pentru Evenimentul Zilei.

În acea perioadă, mass-media din România își găsea drumul către produse de calitate. Evenimentul Zilei a devenit cel mai puternic ziar din România, având și cel mai mare tiraj. Dna. Roibu s-a alăturat BUSINESS Magazin în 2005 ca jurnalist, devenind editor doi ani mai târziu.

În 2009, doamna Roibu a devenit corespondentă la PRO TV, cu transmisiuni zilnice în direct la știri financiare și de afaceri, înainte de a fi promovată în funcția de redactor-șef adjunct pentru BUSINESS Magazin. Înainte de a avea o funcție de conducere, Iuliana a acoperit pe larg ritmuri precum sectorul energetic și afacerile antreprenoriale.

Jurnalista Iuliana Robu a murit, iar în timpul vieţii aceasta a intervievat oameni de afaceri proeminenți și CEO-uri și a scris peste 60 de articole de copertă pentru revistă din 2005.

A câștigat Clubul de presă românesc Cel mai bun jurnalist de afaceri al anului 2007 și 2010. Juriul premiilor a apreciat articolele pe care Iuliana le-a scris ca analizând schimbările din România a trecut prin: „România supraevaluată” (decembrie 2006), „Când vom trăi ca europeni?” (Martie 2007), “Sfatul și miliardul invizibil “(august 2007),” Mirajul vântului “(septembrie 2009),” 10 motive pentru benzină mai scumpă în 2011 ‘(august 2010)”, a fost prezentarea făcută Iulianei Robu de-a lungul vieții.

Adauga un comentariu