National

Jurnalistul Mirel Curea s-a vindecat de COVID-19: „Gata, am ieșit din izolarea de 14 zile”

Publicat: 23 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Jurnalistul Mirel Curea s-a vindecat de COVID-19 Gata am ieșit din izolarea de 14 zile
Mirel Curea, redactor-șef adjunct la Evenimentul Zilei

Marți seara, 23  martie, Mirel Curea, redactor-șef adjunct la Evenimentul Zilei, a anunțat, pe o rețea de socializare, că s-a vindecat de COVID-19, boala care l-a ținut în izolare, în ciuda vaccinului care i-a fost administrat.

Jurnalistul a vorbit despre simptomele pe care le-a avut și a sfătuit pe toată lumea să se testeze, încă de la primul semn de infectare, deoarece „întârzierea poate avea efecte grave”. De asemenea, Mirel Curea a subliniat că vaccinul l-a ținut departe de o formă gravă a bolii.

„O postare scurtă dar veselă! Gata, am ieșit din izolarea de 14 zile, în care m-a băgat infectarea cu nenorocitul ăla de virus, varianta britanică.

Pentru cine știe ce este aia și cum funcționează, este clar faptul că vaccinul făcut m-a ținut la mare distanță de o formă cât de cât serioasă de boală. Am strănutat, mi-a curs nasul, m-au usturat gâtul și ochii câteva zile, mi-am pierdut simțul mirosului pentru o săptămână, din păcate nu am și slăbit 3-4 kilograme, așa cum mi-ar fi plăcut. Cui nu știe și nici nu vrea să afle, îi doresc mult succes, nu doar la ocolit boala, dar chiar și gropile din drum, sau la traversatul străzii, acțiune care presupune asocierea culorilor semaforului cu riscul ajungerii pe cealaltă parte a carosabilului.

Jurnalistul Mirel Curea s-a vindecat de COVID-19: „Nu vă luați după toți distrușii, vă poate costa viața”

Mirel Curea a precizat că semnele clasice de boală, precum roșu în gât, usturimi nazale, rinoree, dureri de cap, nu trebuie ignorate. Ele nu trebuie puse în seama unei răceli banale, ci trebuie acționat imediat.

Ce este de făcut? Am mai spus:

Unu. Nu ignorați semnele de boală deja clasice: roșu în gât, usturimi nazale, rinoree, dureri de cap. Nu le puneți pe seama lui „am răcit nițel”. La primul semn, test – nu este foarte scump și se manevrează ușor – apoi sunat la medicul de familie. Întârzierea poate avea efecte grave.
Doi. Vaccinarea. Vaccinul nu permite decât dezvoltarea unor forme ușoare de boală, în cel mai rău caz, știu pe pielea mea. De regulă, protejează total.
Trei. Nu vă luați după toți distrușii, vă poate costa viața.”, a scris Mirel Curea, pe Facebook.

O postare scurtă dar veselă! Gata, am ieșit din izolarea de 14 zile, în care m-a băgat infectarea cu nenorocitul ăla de…

Publicată de Mirel Curea pe Marţi, 23 martie 2021

 

Mirel Curea s-a infectat cu noul coronavirus

Jurnalistul a anunțat pe o rețea de socializare că s-a infectat cu noul coronavirus, chiar dacă s-a vaccinat cu schema completă. El spune că vaccinul l-a ajutat să nu facă o formă gravă de COVID-19.

„Marți, ieri, am ieșit pozitiv la testul Covid. În mod cert, am luat virusul de la Teo. Puțin roșu în gât și usturimi în nas am avut de vinerea trecută, dar duminică-luni, părea că totul trece.
În noaptea de luni spre marți mi-a dispărut mirosul. Mi-am făcut testul marți: pozitiv. Semnelor care au apărut de vineri nu le-am dat atenție, mi-am zis că am răcit nițel prin curte, pentru că eram vaccinat cu schema completă. Greșit!
Vaccinul nu imunizează la absolut, dar nu permite, în cel mai rău caz, decât dezvoltarea unor forme ușoare. Mi-am făcut astăzi toate analizele la M. Balș, inclusiv CT pulmonar și a ieșit totul în regulă, adică am o formă foarte ușoară: rinoree, strănut, dureri ușoare de sinusuri și gât. Probabil, mâine aflu, este vorba despre o tulpină nouă.
În concluzie:
Unu, nu ignorați semnele de boală deja clasice: roșu în gât, usturimi nazale, rinoree, dureri de cap. Nu le puneți pe seama lui „am răcit nițel”. La primul semn, test și sunat la medic.
Doi, vaccinul nu permite decât dezvoltarea unor forme ușoare de boală.
Sănătate!
Later edit: Normal că blochez idioții care pot râde la așa ceva!”, a scris jurnalistul pe Facebook.

Adauga un comentariu