National

Jurnalistul Radu Tudor, despre tragedia din Israel: „Câtă vreme există state sponsor ale terorismului, tragedia nu se va termina”

Publicat: 12 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Jurnalistul Radu Tudor despre tragedia din Israel Câtă vreme există state sponsor ale terorismului tragedia nu se va termina
Radu Tudor, analist militar și jurnalist român de televiziune

Radu Tudor, analist militar și jurnalist român de televiziune, a vorbit miercuri seară, 12 mai, la Antena 3, despre tragedia din Israel și cum va evolua conflictul cu Hamas.

Jurnalistul a fost întrebat care este esența conflictului dintre Israel şi Hamas, iar acesta a răspuns că mai relevant este ca acum să transmitem mesajul nostru de solidaritate cu Israel.

„Cred că relevant este să transmitem mesajul nostru de solidaritate cu Israel. Este o țară greu încercată, o țară aflată în permanentă stare de război, o țară care este atacată, atât prin mijloace convenționale militare cât și prin atacuri teroriste.

Bilanțul raidurilor aeriene israeliene în Fâşia Gaza a ajuns la 53 de morți şi 320 de răniţi.

Radu Tudor: „Câtă vreme există state sponsor ale terorismului, tragedia Israelului nu se va termina”

Radu Tudor a precizat că atât timp cât Iranul are ca politică oficială de stat distrugerea și eliminarea de pe hartă a statului Israel, astfel de organizații teroriste vor primi finanțare, ajungând să moară oameni nevinovați.

Câtă vreme există state sponsor ale terorismului, tragedia Israelului nu se va termina. Câtă vreme Iranul, de exemplu, are ca politica oficială de stat distrugerea și eliminarea de pe hartă a statului Israel, astfel de organizații teroriste vor primi finanțare, vor primi înarmare și ne așteptăm, din păcate, ca pe viitor Hamas, Jihadul Islamic Palestinian, alte organizații Hezbollah din Liban, să aibă ca obiectiv declanșarea unui război cu victime nevinovate, cu civili uciși în Israel.

Radu Tudor: „Mor în egală măsură și israelieni și palestinieni, din cauza unor indivizi care de-a lungul timpului și-au făcut din terorism și din crimă organizată un stil de viață”

Analistul militar a punctat că atât europenii, cât și americanii, trebuie să transmită un mesaj ferm de sprijinire a Israelului, explicând palestinienilor că ei sunt victimele unor practici teroriste.

Este esențial, ca noi, cei din Europa, ca Statele Unite să transmită un mesaj ferm de sprijinirea a Israelului și, în egală măsură să explice palestinienilor că ei sunt victimele unor organizații, unor practici teroriste care vor să țină ostatec statul palestinian și poporul palestinian.

Mor în egală măsură și israelieni și palestinieni, din cauza unor indivizi care de-a lungul timpului și-au făcut din terorism și din crimă organizată un stil de viață.

Radu Tudor: „Câtă vreme există țări care răspândesc moartea, noi toţi trebuie să fim solidari”

Jurnalistul a adăugat că tragedia din Israel trebuie să înceteze cât mai curând.

Lucrul acesta trebuie să înceteze cât mai curând. Câtă vreme există țări precum Iran, Coreea de Nord, Siria, Rusia, țări care amenință care răspândesc moartea, noi toţi trebuie să fim solidari și să spunem să spunem Israelului că prin orice dificultăți va trece noi vom fi alături de ei”, a spus Radu Tudor la Sinteza Zilei.

Sute de rachete au fost lansate spre Israel

Marți seară, 11 mai, Israelul a fost amenințat de Hamas, după ce forțele acestui stat au distrus o clădire de 10 etaje din Fâșia Gaza, în care își aveau birourile lideri ai mișcării islamiste palestiniene. Armata israeliană a lovit în sediul Hamas, iar ulterior a început o ploaie de rachete asupra orașului Tel Aviv.

Adauga un comentariu