National

Kelemen Hunor, după votarea bugetului: „Vor fi investiţii care vor schimba România în anii care urmează” – VIDEO

Publicat: 02 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Kelemen Hunor după votarea bugetului Vor fi investiţii care vor schimba România în anii care urmează - VIDEO
Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, susține că dacă se introduce testare gratuită vaccinarea va scădea

Marți, 3 martie, după votarea bugetului în Parlament, Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, a declarat că adoptarea Legii bugetului de stat pe 2021 a suferit întârzieri, deoarece a fost necesară o perspectivă pe termen lung, având în vedere nevoia de investiţii.

„Ca să putem vota acest buget în două zile, după o dezbatere extrem de bună, era nevoie de o pregătire a proiectului de buget. Nu degeaba am întârziat un pic faţă de calendarul iniţial, pentru că era nevoie de o pregătire foarte exactă, de o dezbatere publică şi uite am reuşit să venim cu un buget foarte bine făcut, astfel că în 2021 nu numai că reuşim că reducem deficitul la 7,1%, dar reuşim să facem investiţii în toate domeniile importante. De la infrastructură mare până la sănătate, de la educaţie până la mediu şi dezvoltare locale, vor fi investiţii care vor schimba România în anii care urmează.

Trebuie să ne uităm spre viitor şi trebuie să spunem că avem nevoie de bugete multianuale şi în 2021 ne pregătim să încep anul 2022, pentru că în politică e musai să vezi ţinte mai îndepărtate, astfel încât o creştere economică şi stabilitate, predictibilitate economică pentru investitori trebuie să ne ducă într-o direcţie în care fiecare om, fiecare cetăţean va simţi că merită să muncească şi poate face un proiect pentru familie, pentru orice moment, pe termen mediu şi pe termen lung”, a declarat Kelemen Hunor, președintele Uniunii Democrată Maghiară din România.

Declarațiile lui Dan Barna după votarea bugetului: „România intră pe o execuție bugetară pentru cel mai ambițios buget de investiții pe care l-a avut vreodată”

Dan Barna, vicepremier în guvernul Florin Cîțu, a oferit o declarație, după ce bugetul a fost votat în Parlament. El declară că abia de acum începe marea provocare pentru cabinetul din care face parte.

”Cele două zile în care am ajuns să votăm bugetul au dovedit un lucru foarte clar: există majoritate parlamentară stabilă, există o coaliție care și-a propus să facă aceste reforme, în momentul de față România are un buget, din acest moment începe activitatea de execuție, începe marea provocare, ca acele proiecte importante de care România are nevoie și despre care vorbim de 30 de ani să înceapă să devină realitate în fiecare bucată de Românie, în fiecare județ, municipiu, oraș sau comună.

Dan Barna spune că votul de azi, din Parlament, confirmă că, din acest moment, România intră pe o execuție bugetară pentru „cel mai ambițios buget de investiții pe care l-a avut România vreodată”.

Aceste două zile au arătat că această coaliție de centru-dreapta își onorează angajamentele pe care le-a făcut românilor în campania electorală. În ciuda unei opoziții în care am văzut voturi duble și obșinuința de a fura voturi și când ești în minoritate, ce poate fi mai ridicol?!, votul de azi al colegilor din Parlament confirmă că din acest moment România intră pe o execuție bugetară pentru cel mai ambițios buget de investiții pe care l-a avut România vreodată.

Acesta este rezultatul acestor două zile și aceasta este provocarea și angajamentul pe care acest guvern îl face pentru România.”, a declarat Dan Barna, vicepremier în guvernul Florin Cîțu.

Adauga un comentariu