Local

Kilograme de aur, etalate de romii veniți la pelerinajul Sfintei Parascheva! „Așa e la noi, pe bogăție” – GALERIE FOTO

Publicat: 12 oct. 2022
_____ Vizualizări 10 Comentarii
Kilograme de aur etalate de romii veniți la pelerinajul Sfintei Parascheva Așa e la noi pe bogăție - GALERIE FOTO
Kilograme de aur, etalate de romii din toată țara

Cele sfinte cu cele sfinte, cele lumești cu cele lumești… Cam așa sună o zicală veche după care romii veniți în aceste zile la Iași se ghidează. Din toate colțurile țării, romii cu frică de Dumnezeu au venit să se închine la racla Sfintei Parascheva, dar nu oricum. Au pus pe ei cele mai spectaculoase haine, și-au umplut mâinile de inele și brățări, iar în jurul gâtului și-au înfășurat cele mai mari și mai grele salbe, kilograme de aur strălucind

Nici hainele cu care s-au îmbrăcat romii veniți la Iași nu sunt de lepădat. Bărbații au geci de piele, iar femeile, haine de blană. În picioare, pirandele poartă încă sandale, iar bărbații, pantofi de lac.

Fie că au venit din Galați, Buzău sau chiar din județ pentru a se ruga la Cuvioasa Parascheva, cu toții s-au pozat și au transmis energie pozitivă.

Kilograme de aur, etalate de romii din toată țara

Printre miile de pelerini care au venit la Iași cu ocazia hramului Sfintei Parascheva, romii din toată țara au reușit să iasă în evidență prin kilogramele de aur pe care și le-au etalat, stând la coada kilometrică care duce spre raclă. Nici soții nu s-au lăsat mai prejos, ghiulurile și hainele de piele fiind nelipsite.

Femeile din familia Stănescu s-au prezentat la pelerinaj cu ruj roșu și salbe care mai de care mai prețioase.

„Așa e la noi, la țigani… În zile de sărbătoare, ieșim cu ce avem mai bun și ne punem aurul. Asta este bogăția noastră, din moși strămoși, nu de acum. Aurul. Suntem de la Buzău, am venit la Sfânta Parascheva să ne rugăm. Am luat și copiii cu noi. Ne rugăm pentru sănătate, ajutor… Așa se face”, a spus unul dintre romii veniți să se închine la racla Sfintei Parascheva.

Întrebați de reporterii BZI cât cântărește aurul pe care îl poartă, romii au spus, râzând, că uneori bijuteriile de pe ei pot ajunge chiar și la un kilogram.

Modestia a rămas acasă

Pelerinii cu aurul la înaintare au fost dezinvolți în fața camerei foto, considerând că au ce se lăuda.

„Eu nu sunt frumos? Vreau și eu o poză, să vadă lumea că am ajuns și anul acesta la Sfântă”, a menționat unul dintre bărbați.

Unii au precizat că aurul nu este egalat mereu cu bogăția, existând romi și cu un singur kilogram de aur.

„Depinde de fiecare familie. Noi nu avem bani mulți, dar avem aur. Depinde de bijuterii, sunt țigani care au pe ei și un kilogram de aur. Noi venim să ne rugăm să fim sănătoși, nu aveam cum să nu venim, nu contează cât aur avem”, a spus un alt rom venit să se închine la Sfânta Parascheva.

Precizăm că la racla Sfintei Cuvioase Parascheva se preconizează că vor ajunge aproximativ 300.000 de pelerini anul acesta.

Comentarii
  • Și când te gândești că aurarii aceștia, aurar la propriu vorbind, nu la debusolații lui Simion sau la șoșoci, nu au locuri de muncă.
    Dar au tot felul de pomeni de la statul român FSN (PSD PNL UDMR), aka USL 2.0: ajutătoare sociale, alocații pentru puradei care nici nu știu unde se află clădirea școlii, carduri de ajutoare….
    Despre ce vorbim…. Românul cinstit e fraier că muncește și plătește impozite pe munca lui. Nu mai bine stai la ciordeală și cerșetorie?

  • Nici IT istii,corporatistii NU platesc impozite ,au facilitati fiscale si jefuiesc statul .
    Sunt sume mult mai mari.
    E drept,nu s toti tzigani.

  • Pe ăștia nu îi mai întreabă nimeni de unde au atâta aur, atâția bani, cu ce si-au construit așa palate, de unde au avut bani să își ia așa mașini. Autoritățile statului se leagă doar de chestii mărunte! Spurcaciunile astea au făcut și fac numai țepe si infracțiuni economice. Unu nu e in pușcărie! Cum vine asta??? Iohanis înainte de primele alegeri se dădea cu kurru de pământ că el va crea și va promova un palier al unei adevărate și drepte justitii. Unde este acest palier?! La mafie, sau unde???? Au făcut numai dosare penale la comandă. Atât! În rest ori nu au făcut mai nimic, ori în poliție, justiție și parchet, au lungit-o si au lălăit-o in bătaie de joc pana s au prescris toate aceste infracțiuni! Iar infracțiunile economice sunt unele din cele mai mari pericole la adresa societății.

  • Da ANAF nu intră și la ciorile astea borâte??? Au muncit Ăștia o zi in viața lor??? Mare păcat că nu a mai trăit Antonescu….

  • Cică credinciosii ortodocși sunt români adevărați, care vor duce tara pe culmi , prima din lume , ” pe bogăție”. Ăștia de se afișează pe la moaște sau pe Facebook , cu „doamne ajuta” , in mare parte evazioniști, hoți, corupți.

  • Ciorile nu plătesc taxe, nu plătesc impozite, cântă la petreceri și cică plătesc taxe, plătesc o taxă forfetară care e nimica toată, nu plătesc curentul electric, tot cartierul Ciurea de case cu turnulețe sunt legați la stâlp „pe direct” pe ei nu-i afectează criza energetică, ei primesc ajutoare sociale și alocații cât un salariu mediu pe economie la șatra de puradei pe care o au, ei sunt„pe bogăție” pt că aduc voturi cu grămada.

Adauga un comentariu