National

Klaus Iohannis a rechemat-o pe Oana Cristina Popa de la postul de ambasador în Serbia

Publicat: 31 aug. 2020
Klaus Iohannis a rechemat-o pe Oana Cristina Popa de la postul de ambasador în Serbia
Klaus Iohannis a rechemat-o pe Oana Cristina Popa de la postul de ambasador în Serbia

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a rechemat-o pe Oana Cristina Popa din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Serbia, luni, 31 august 2020, potrivit Administrației Prezidențiale.

Oana Cristina Popa, rechemată de la postul de ambasador în Serbia

Şeful statului a semnat, luni, un decret în acest sens. Oana Cristina Popa a fost numită ambasador în Serbia în anul 2016. În iunie 2020, ea a fost numită şef al Delegaţiei UE în Muntenegru.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 31 august a.c., decretul pentru numirea doamnei Alexandra-Maria Bocșe în funcția de consilier de stat (Departamentul Climă și Sustenabilitate) – la data de 1 septembrie 2020.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 31 august a.c., decretul privind rechemarea doamnei Oana Cristina Popa din calitatea de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Serbia.”, a anunțat Administrația Prezidențială.

Mesajul preşedintelui Klaus Iohannis transmis cu ocazia Zilei Limbii Române

Tot astăzi, președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj cu puţin timp înainte de moțiunea de cenzură. Declaraţia şefului statului a fost făcută cu prilejul Zilei Limbii Române.

„Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis luni, 31 august a.c., un mesaj cu prilejul Zilei Limbii Române.”, a anunţat Administraţia Prezidenţială, luni, 31 august 2020.

Iohannis a dorit să transmită un mesaj special pentru cei care încă păstrează şi vorbesc graiul romanesc în Diaspora. Astfel, limba inspira, modelează şi defineşte identitatea persoanelor.

„Limba ne definește identitatea și cultura, ne modelează și ne inspiră. Astăzi, 31 august, de Ziua Limbii Române, vreau să le mulțumesc tuturor celor care, indiferent unde se află, vorbesc și simt românește.

Un mesaj special se îndreaptă către cei care vorbesc și păstrează graiul românesc în afara granițelor. Sunt convins că nu este ușor să-și păstreze identitatea, limba și credința. Vreau să remarc totodată eforturile făcute de profesorii de limba română din afara țării care transmit noilor generații rădăcinile moștenite din trecut și îi ajută să se definească cultural și spiritual. Misiunea acestora este adesea grea, realizată în condiții dificile, și de aceea profesorii merită, pe lângă respectul și aprecierea noastre, și măsuri concrete care să îi susțină.”, a precizat Klaus Iohannis, președintele României, luni, 31 august 2020.

„Școala formează caractere”

Președintele Klaus Iohannis a susținut că unitățile de învățământ formeaza caractere și nu transmit doar cunoștințe. Totodată, Limba Română este comoară pe care conaționalii o au și este de datoria fiecăruia dintre noi să o protejăm deoarece ne dezvoltă în primul rând ca societate, dar și ca națiune.

În altă ordine de idei, luni, 31 august 2020, Palatul Cotroceni va fi iluminat în culorile drapelului național cu prilejul celebrării Zilei Limbii Române.

„Școala nu transmite doar cunoștințe, ci formează caractere. Încurajarea lecturii, dezvoltarea caligrafiei, scrierea și rostirea corectă a cuvintelor ne dezvoltă ca oameni, ca societate și ca națiune. Limba este comoara noastră și este datoria fiecăruia dintre noi să o protejăm.

La mulți ani Limbii Române și vorbitorilor ei, astăzi și în fiecare zi! Cu prilejul celebrării Zilei Limbii Române, Palatul Cotroceni va fi iluminat luni, 31 august a.c., începând cu ora 20:00, în culorile drapelului național”, a transmis președintele Klaus Iohannis.

Adauga un comentariu