Actualitate

Mesajul preşedintelui Klaus Iohannis transmis cu ocazia Zilei Limbii Române

Publicat: 31 aug. 2020
Klaus Iohannis, președintele României

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj cu puţin timp înainte de moțiunea de cenzură. Declaraţia şefului statului a fost făcută cu prilejul Zilei Limbii Române.

„Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis luni, 31 august a.c., un mesaj cu prilejul Zilei Limbii Române.”, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Ce mesaj a transmis Klaus Iohannis cu ocazia Zilei Limbii Române

Iohannis a dorit să transmită un mesaj special pentru cei care încă păstrează şi vorbesc graiul romanesc în Diaspora. Astfel, limba inspira, modelează şi defineşte identitatea persoanelor.

„Limba ne definește identitatea și cultura, ne modelează și ne inspiră. Astăzi, 31 august, de Ziua Limbii Române, vreau să le mulțumesc tuturor celor care, indiferent unde se află, vorbesc și simt românește.

Un mesaj special se îndreaptă către cei care vorbesc și păstrează graiul românesc în afara granițelor. Sunt convins că nu este ușor să-și păstreze identitatea, limba și credința. Vreau să remarc totodată eforturile făcute de profesorii de limba română din afara țării care transmit noilor generații rădăcinile moștenite din trecut și îi ajută să se definească cultural și spiritual. Misiunea acestora este adesea grea, realizată în condiții dificile, și de aceea profesorii merită, pe lângă respectul și aprecierea noastre, și măsuri concrete care să îi susțină.”, a precizat Klaus Iohannis, președintele României.

„Școala formează caractere”

Președintele Klaus Iohannis a susținut că unitățile de învățământ formeaza caractere și nu transmit doar cunoștințe. Totodată, Limba Română este comoară pe care conaționalii o au și este de datoria fiecăruia dintre noi să o protejăm deoarece ne dezvoltă în primul rând ca societate, dar și ca națiune.

În altă ordine de idei, luni, 31 august 2020, Palatul Cotroceni va fi iluminat în culorile drapelului național cu prilejul celebrării Zilei Limbii Române.

„Școala nu transmite doar cunoștințe, ci formează caractere. Încurajarea lecturii, dezvoltarea caligrafiei, scrierea și rostirea corectă a cuvintelor ne dezvoltă ca oameni, ca societate și ca națiune. Limba este comoara noastră și este datoria fiecăruia dintre noi să o protejăm.

La mulți ani Limbii Române și vorbitorilor ei, astăzi și în fiecare zi! Cu prilejul celebrării Zilei Limbii Române, Palatul Cotroceni va fi iluminat luni, 31 august a.c., începând cu ora 20:00, în culorile drapelului național”, a transmis președintele Klaus Iohannis.

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban va fi votată astăzi în Parlament

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului va fi votata astăzi în Parlamentul României. Zi de foc pentru Guvernul PNL care va afla astăzi dacă va fi sau nu demis din funcţie. Conform informaţiilor existente, Parlamentul se reuneşte luni de la ora 14.00 într-o şedinţă extraordinară.

Luni, 31 august 2020, începând cu ora 14.00, în Parlamentul României va avea loc o sesiune extraordinară, iar singurul subiect al zilei este moţiunea de cenzură. Parlamentarii se reunesc pentru a supune la vot căderea Guvernului Orban. Moţiunea de cenzură a fost iniţiată de grupul parlamentar PSD şi se intitulează „Guvernul PNL, de la pandemie la pande-mită generalizată. Belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor”.

În ziua de 20 august 2020, moţiunea care a fost depusă pe data de 17 august 2020, a fost citită în plenul comun în Parlament de Lucian Romascanu, senator PSD. Moţiunea de cenzură a fost semnată de 205 parlamentari şi semnatarii acesteia susţin că Guvernul PNL a încălcat toate regulile pe care tot ei le-au impus cetăţenilor în plină pandemie de coronavirus.

Adauga un comentariu