Actualitate

Klaus Iohannis a transmis un mesaj privind vaccinarea anti-COVID în mediul rural: „Să se meargă din poartă în poartă” – LIVE VIDEO

Publicat: 18 mai 2021
Klaus Iohannis, președintele României, în timpul unei conferințe de presă
Iohannis, mesaj pentru primari despre vaccinarea împotriva noului coronavirus

Klaus Iohannis, președintele României, a transmis un mesaj privind vaccinarea anti-COVID în mediul rural.

„Trebuie să aducem vaccinul mai aproape de oameni. (…) Primarii şi alte autorităţi locale, indiferent de culoarea politică, trebuie să se implice activ în campania de vaccinare. Succesul pe care l-am avut, până acum, este preponderent în mediul urban. De aceea, este important să acţionăm mai intens şi în zona rurală pentru că, acolo, accesul la un centru de vaccinare este, de multe ori, mai dificil.

Oamenii trebuie să fie informaţi. În localităţile mici, chiar să se meargă din poartă în poartă pentru a le spune oamenilor cât de important este să se vaccineze. Aici, intervin centrele mobile care sunt esențiale pentru a creşte ritmul de imunizare şi în mediul rural. Este important să mergem noi către oameni, iar autorităţile locale să le faciliteze vaccinarea”, a spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis avertizează românii că riscul nu a trecut

Președintele Klaus Iohannis a spus, marți, după întâlnirea de la Palatul Cotroceni cu premierul Florin Cîțu și miniștrii, că pandemia nu a trecut, iar pericolul rămîne unul ridicat.

„Atrag atenția asupra unui potențial pericol, poate nu îndeajuns de bine conștientizat sau explicat. Pe măsură ce epidemia scade în intensitate, există posibilitatea ca unele persoane să considere că ce a fost mai rău a trecut și că nu mai are rost să se vaccineze.

Este însă o falsă senzație de securitate! Până când nu vom fi imunizați într-un procent semnificativ, pandemia nu se poate încheia, iar riscul pentru cei nevaccinați de a face o formă severă a bolii rămâne unul ridicat.

Așadar, dragi români, nu ezitați să vă vaccinați!

Reîntoarcerea cât mai rapidă a tuturor elevilor la școală, dar nu oricum, ci în condiții de siguranță sanitară sporite, este o prioritate. Deciziile în educație, în toată această perioadă dificilă a luptei cu pandemia, s-au luat pe baza unor scenarii legate în mod direct de incidența și rata de infectare de la nivelul fiecărei localități.

Ne aflăm, iată, aproape de momentul în care majoritatea elevilor, indiferent de clasă, își pot relua orele în format fizic. Ne dorim ca acest lucru să rămână neschimbat până la finalul anului școlar, toți copiii să își poată finaliza cursurile în băncile școlilor”, a spus Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat, marţi, o şedinţă pe tema campaniei de vaccinare la care vor participa premierul Florin Cîţu, cei doi vicepremieri, dar şi mai mulţi miniştri.

Klaus Iohannis anunță modificarea campaniei de vaccinare

Președintele României, Klaus Iohannis, se declară optimist de modul în care decurge campanie de vaccinare și anunță că în perioada următoare o să fie implementate noi măsuri atractive. În acest fel, spune Iohannis, autoritățile încearcă să vaccineze un număr cât mai mare de persoane.

„În privința evenimentelor culturale, este imperativ să găsim soluții pentru redeschiderea cât mai multor tipuri de evenimente, atât în exterior, cât și în interior. Este evident rolul important pe care îl are cultura în revenirea la normalitate. Mă bucur că sunt proiecte pilot în acest domeniu și sper că în curând artiștii își vor putea relua contactul nemijlocit cu un public cât mai larg. I-am cerut în mod expres ministrului Culturii să fie deschis la toate soluțiile care sunt sigure din punct de vedere sanitar și care îi pot ajuta pe cei din industria spectacolelor, unul dintre domeniile cele mai afectate de restricțiile impuse de pandemie.

Mă bucur că sunt proiecte foarte bune pregătite și sunt foarte convins că, în săptămânile care urmează, campania de vaccinare va primi noi forme atractive și sper foarte mult că putem să-i convingem pe majoritatea românilor să se vaccineze”, a declarat Klaus Iohannis.

Comentarii
  • Cum nuti aduci aminte ? asta a batut recordul la meditatii si in doar cativa anisori a reusit sasi cumpere vreo 5 case in centrul Sibiului din asta ! e declaratia lui !

  • Se vede ca esti votant psd,analfabet,agramat asistat social,ce sa i faci pacat ca impartim acelasi aer pe planeta

  • Anonimule ( Idiot securist ), poate ca nu ar fii tarziu sa te iei de mana cu „Lumina ochilor tai ” si sa o luati la ” pas cu pas „, pentru ca la asta se pricepe de minune si pentru ” o peroada de timp ” sa bateti din usa in usa pentru ” un lucru bun de care sa iti amintesti ” cu neuronul tau. Anonim ai fost/ esti si vei fii ” pupin cu..st zemos „.

  • Klaus, inutilule, lămurirea „din poarta în poarta” trebuia făcută la începutul epidemiei! Ai preferat agresiunea cu politia și jandarmeria, ca atita te-a dus creierașul! Mai melcule, oamenii de la tara nu sunt prosti ca tine și ca slugile tale!!!

  • Mai ala ”vizionarule” care le vezi si le stii tu pe toate si scrii ”pentru” , schimba ciupercile ori ce dracu fumezi tu acolo ca o tii in deliratii frustrate de sclav cu datorii pe multi ani !, veziti de facturile tale ca esti prost si respiri degeaba aerul nostru

  • ba muilelor agramate toate,rapanosilor eu locuiesc la casa si da ne desparte probabil cativa ani de scoala,pune-ti mana pe carte si invatati sa scrieti analfabetilor ca sa nu fiti toata viata oite psd-iste manate cu bata de colo colo

Adauga un comentariu