National

Klaus Iohannis, mesaj cu ocazia Paștelui Catolic: „În aceste momente avem nevoie mai mult ca oricând de credință și speranța pe care Lumina Învierii ni le insuflă”

Publicat: 03 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Klaus Iohannis mesaj cu ocazia Paștelui Catolic În aceste momente avem nevoie mai mult ca oricând de credință și speranța pe care Lumina Învierii ni le insuflă
Klaus Iohannis a sunat personal mai mulți lideri de filiale ai PNL pentru a le cere să sprijine varianta intrării PSD la guvernare

Președintele Klaus Iohannis le-a transmis credincioșilor care celebrează Paștele să aibă sărbători binecuvântate, cu înțelegere și prosperitate și le-a mulțumit pentru solidaritatea și responsabilitatea din timpul pandemiei. Mesajul „Cristos a Înviat” a fost în limbile română, maghiară și germană.

„Tuturor credincioșilor care sărbătoresc duminică Sfintele Paști, fie că sunt în țară sau în comunitățile diasporei le transmit sărbători binecuvântate, bună înțelegere și prosperitate. În aceste momente avem nevoie mai mult ca oricând de credință și speranța pe care Lumina Învierii ni le insuflă”, a spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis: „Vă mulțumesc pentru solidaritatea și responsabilitatea de care ați dat dovadă în tot acest timp”

Președintele le-a mulțumit românilor pentru responsabilitatea și solidaritatea de care au dat dovadă în perioada pandemiei de COVID-19.

„Traversăm de mai bine de un an o perioadă dificilă provocată de pandemia de COVID-19, dar împreună, având grijă de sănătatea noastră și ocrotindu-i pe cei dragi vom depăși cu bine aceste momente grele. Vă mulțumesc pentru solidaritatea și responsabilitatea de care ați dat dovadă în tot acest timp”, a mai spus Iohannis.

Președintele a mai spus, în mesajul său, că este convins că sacrificiile făcute acum vor fi în curând răsplătite și „ne vom putea reîntâlni în siguranță cu toți cei apropiați. Aceste zile de sărbătoare încărcate de profunde semnificații spirituale să vă aducă liniște sufletească, armonie și generozitate față de semeni”.

Klaus Iohannis a transmis mesajul „Cristos a Înviat!” în limbile română, maghiară și germană.

Credincioșii romano-catolici și reformați merg sâmbătă noapte la Slujba de Paști. Iată programul din principalele orașe

Credincioșii romano-catolici și reformați sărbătoresc, în noaptea de sâmbătă spre duminică, Învierea Domnului. Slujbele încep în aproape toate bisericile din țară după ora 19.00, cu respectarea măsurilor de protecție și distanțare impuse de pandemie și autorități.

Restricțiile de circulație vor fi ridicate, sâmbătă, până la ora 2.00, astfel încât credincioșii romano-catolici și reformați să poată merge la Biserică pentru Slujba de Înviere.

La Catedrala Sf. Iosif din Capitală, Sfânta Liturghie a Învierii Domnului începe la ora 23.00. Pe site-ul www.catedralaonline.ro este transmisiune live permanentă, dar credincioșii pot merge și fizic la slujbă, respectând distanțarea și măsurile de igienă.

Și în inima Moldovei, la Catedrala „Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iaşi slujba va fi prezidată de PS Iosif Păuleţ, episcop romano-catolic de Iaşi, alături fiind şi PS Petru Gherghel, episcop emerit. Întreaga celebrare a privegherii pascale are loc la Iaşi începând cu ora 20.00. Binecuvântarea focului în afara bisericii, aprinderea lumânării pascale şi a celorlalte lumânări, preconiul pascal (o cântare specială adresată lui Cristos, lumina lumii), lecturi din Vechiul Testament, proclamarea evangheliei Învierii, înnoirea făgăduinţelor de la Botez, împărtăşirea credincioşilor – stau în centrul atenţiei acestei nopţi sfinte.

Liturghia zilei de Paşti, din ziua de 4 aprilie, de la Iași se celebrează cu mare solemnitate. La începutul Liturghiei, credincioşii sunt stropiţi cu apă binecuvântată în noaptea precedentă pentru a aminti de Botez. Lumânarea pascală (o lumânare mare, simbol al Învierii lui Cristos) va fi aşezată lângă altar. În catedrala ieşeană, Sfintele Liturghii au loc la orele: 8.00, 9.15, 11.00, 16.00, 18.00. PS Iosif Păuleţ va prezida Sfânta Liturghie de la ora 11.00.

La Catedrala Romano-Catolică „Sf. Ioan Nepomuk” din Suceava, Liturghia Învierii are loc la ora 21.00, iar duminică vor fi slujbe la orele 11.00 și 18.00.

La Timișoara, slujba de Înviere începe sâmbătă, la ora 19.00, iar duminică, în Ziua Paștelui, vor fi liturghii începând cu ora 9.00 în limbile maghiară, germană și română, timp de câte o oră.

La Biserica Catolică „Sfânta Treime” din Sibiu, locul unde în fiecare an participă la slujba de Înviere și președintele Klaus Iohannis, slujba începe sâmbătă, după ora 20.00.

Sursa: Mediafax

Adauga un comentariu