Local

L-ați văzut vreodată prin oraș? Acest tânăr a împărțit lumea în două. Iată ce mesaj transmite în fața restaurantelor celebre din Iași – FOTO

Publicat: 14 iun. 2023
_____ Vizualizări 13 Comentarii
L-ați văzut vreodată prin oraș Acest tânăr a împărțit lumea în două. Iată ce mesaj transmite în fața restaurantelor celebre din Iași - FOTO
Ioan umblă pe străzile Iașului cu mai multe pancarte pentru a trage un semnal de alarmă

Pe străzile Iașului umblă un tânăr care a împărțit lumea în două. Pe Ioan l-am găsit în zona gării, în fața restaurantului McDonald’s, în timp ce încerca să convingă un angajat că există alternative pentru produsele din carne

Ioan Iacob are 25 de ani, iar de la vârsta de 19 ani a descoperit că poate să trăiască cu o alimentație strict bazată pe plante. Acesta abordează subiecte controversate cu oamenii de pe stradă, în încercarea de a-i convinge să adopte un alt stil de viață. Pe lângă acest lucru, Ioan mai merge pe la restaurantele din Iași pentru a atenționa angajații despre alternativele la produsele din carne.

Inițiativa tânărului a împărțit lumea în două

o poză cu Ioan Iacob
De cele mai multe ori oamenii râd de inițiativa tânărului

Ioan a început să fie vegan de la vârsta de 19 ani, după ce a încercat pentru un an să nu mănânce carne deloc. Văzând că nu a simțit schimbări majore la corpul său, a început să se documenteze despre stilul de viață vegan. Băiatul a considerat că trebuie să-și împărtășească cunoștințele și cu ceilalți oameni, așa că a început să facă activism pe străzi. Ioan merge pe la restaurantele din Iași unde vorbește cu angajații despre posibile alternative la produsele din carne.

„Am început să fac activism încă din 2018, când am aflat ce se întâmplă în industria animală, cum sunt chinuite animalele. Cei care ne vând produsele din carne, lactate sau ouă nu ne arată procesul, la plante e mult mai simplu tot acest proces. Ce se întâmplă cu toate resturile animale, oamenii care lucrează în astfel de ferme și în abatoare, care este situația lor.

Sunt niște probleme de actualitate despre care consider că toată lumea ar trebui să știe. Sunt împotriva ideii de a vedea animalele doar ca niște obiecte pe care să le folosim după bunul plac. Ar fi cel mai eficient și rațional să trăim în comuniune, nu să ne distrugem mediul. Numai în România ucidem 300 de milioane de animale anual. Noi nu avem nevoie de așa ceva, de asta merg și pe la restaurante, le sugerez că ar putea să înlocuiască carnea cu produse din plante și ar avea același gust mâncarea.

Îi înțeleg pe oamenii care o fac pentru supraviețuire, cum sunt oamenii de la țară. În acest caz, și eu aș mânca un animal, dar în viața de zi cu zi ar trebui să alegem să mâncăm plante, nu carne. 18 ani și jumătate am mâncat animale, am și ucis animale, doar pentru că așa mi s-a zis, nu aveam o gândire critică de ce făceam asta, când suntem mici plângem când vedem animalele chinuite, noi nu vrem să le mâncăm, vrem doar să ne jucăm cu ele”, a declarat Ioan Iacob, activistul de pe străzile Iașului.

Părerile sunt diferite

o poză cu Ioan Iacob
Ioan speră că oamenii vor lua seamă de cuvintele sale și vor adopta un alt stil de viață

El este dispus să discute cu toată lumea, dar trecătorii nu sunt cei mai receptivi. De multe ori, oamenii sunt amuzați de inițiativa lui Ioan și râd de el. Alteori devin agresivi, mai ales verbal, dar sunt și cetățeni interesați de ce are de spus. Tânărul a încercat să le arate și părinților săi acest stil de viață, dar nu a reușit să-i convingă.

„Prima dată am început cu familia mea, cu părinții mei, le-am arătat filmulețe, documentare despre producerea alimentelor, dar nu au avut vreo reacție, au continuat să mănânce animale, alegerea lor. Uneori, oamenii sunt agresivi verbal, dar niciodată nu m-au atins sau să mă lovească, eu îi înțeleg, este un subiect destul de complicat. Surprinzător, sunt și oameni care au stat și m-au ascultat, chiar și oameni în vârstă.

De obicei, oamenii de la țară care probabil știu ce înseamnă suferința și înțeleg ce le spun, dar majoritatea este indiferentă, nu vor să iasă din zona de confort. Vă gândiți la oamenii aceia care lucrează în abatoare, ajung în depresie, ajung să fie agresivi, nu e normal să fim așa violenți”, a mai precizat Ioan.

Ioan Iacob merge pe străzile Iașului pentru a avertiza oamenii despre efectele nocive ale industriei alimentelor din carne. Inițiativa lui a împărțit lumea în două, după ce și-a expus punctul de vedere în public.

Comentarii
  • Prefer carne decat vegan ca asta care umbla ca martorii lui iehova din poarta in poarta. Pe cine intereseaza ce mananci tu sau altul?

  • Sa nu uitam ca majoritatea problemelor de sanatate inclusiv inflamatorii se remediaza printr-o dieta carnivora… e frumos cand spui vegan dar asta e doar un marketing din care castiga doar popa, doctoru si politicianul restul sunt ,,produse”. Omul a devenit agricultor in ultimii 10 000 de ani, moment in care au inceput si problemele de sanatate.

  • La cat e de jerpelit pare bostonian sau in cel mai bun caz erbicenean. Totuna. Dar de ce nu vine seara pe la 8 in sat, colo la crasma, sa zica de oamenii de la tara si cum trebuie sa se alimenteze ei ?

  • Ce tupeu are amărâtul ăsta, să vină la masa clientului. Băi parazitule, vezi să nu dai peste unu’ ca minez că dacă mă deranjezi la masă o să te alimentezi cu paiul. De ce nu îți cauți un loc de muncă sau, mai fain, întoarce-te de unde ai venit. E mai sigur așa.

  • Am 6 ani de cand am adoptat dieta vegana. În felul acesta am scăpat de diabet. Nu doresc să conving pe nimeni să-și schimbe dieta, unii mănâncă stârvuri alții verdețuri, e alegerea fiecăruia cum vrea.

  • Ghinion, Dane, unii halesc starvuri (purcelus, curcanel, mielut, pestani) si NU au diabet. Dar iti urez sanatate si sa nu iti fie pofta la starvuri.

  • Fac activism stradal nu pentru a convinge oamenii, ci pentru a-i informa şi a purta discuţii despre alegerilor lor zilnice.
    De ce? Pentru că animalele pe care le mănânci astăzi nu au vrut vreodată să fie mâncate şi eu vorbesc în apărarea lor. Dacă s-ar putea apăra, ar face-o.

  • Iasiul este norocos sa aiba un asemenea tanar inca in oras! Oamenii care il batjocoresc prin comentarii sunt doar niste mancatori de cadavre si niste ignoranti, si mai ales needucati. Totusi sa il ameninti cu bataia ca va manca cu paiul dupa ce face activism in zona mesei tale, spune despre tine ca esti un ghiolban cu 4 clase. Sa mananci cadavre si sa bei secretii de vaca in anul 2023 este pe putin retard mintal. Fiti linistiti baieti, nu ba grabiti, veti muri inaintea lui. Veganii traiesc mult mai multi ani!

  • Felicitari Ioan! Esati o inspiratie pentru mine. Voi incepe si eu activismul vegan stradal.
    Nu te lasa impresionat de comentariile acestor keyboard warriors. Sunt doar vrajeala a unor indivizi marunti in care ai bagat groaza

Adauga un comentariu