Cancan ultimă oră

La 66 de ani, Irina Margareta Nistor a mărturisit că s-a iubit cu un bărbat însurat timp de 28 de ani. Ce a povestit acum

Publicat: 04 mai 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
La 66 de ani Irina Margareta Nistor a mărturisit că s-a iubit cu un bărbat însurat timp de 28 de ani. Ce a povestit acum
Irina Margareta Nistor a mărturisit că s-a iubit cu un bărbat însurat timp de 28 de ani

Irina Margareta Nistor a mărturisit că a iubit un bărbat însurat timp de 28 de ani. Celebrul critic de film a vorbit, în cadrul podcastului „După faptă și răsplată”, moderat de Cristina Șișcanu, cum a ținut secretă, ani la rând, o idilă interzisă dintre ea și un bărbat care avea o familie.

Irina Margareta Nistor spune că nu i-a cerut niciodată să divorțeze bărbatului pe care-l iubea.

„Și mama, și el m-au iubit atât de mult încât să-mi suporte orice, eu nu sunt cea mai comodă persoană de pe planeta asta. Nu i-am cerut niciodată să divorțeze, nici prin cap nu mi-a trecut. În primul rând, m-aș fi simțit îngrozitor.
Îmi aduc aminte că era un preot la care eu am ținut foarte tare, care m-a și botezat și m-a și cununat la un moment dat, și știu că am avut o discuție la un moment dat și mi-a spus că atâta timp cât familia lui nu are de suferit e ok. Deci dacă am avut de aici acceptul prin intermediar de la Dumnezeu…
El nu mi-a spus niciodată că vrea să divorțeze și să fim împreună. E ieșit din comun, categoric, dar niciunuia dintre noi nu i-a dat prin cap chestia asta. Era povestea noastră, ne întâlneam noi și cu asta basta. Era greu, tocmai ăsta era farmecul, asta a făcut să fie mai altfel. Era și într-o perioadă dificilă, înainte de Revoluție. Trebuie să ai ingeniozitatea necesară să știi să te descurci”, i-a dezvăluit Irina Margareta Nistor Cristinei Șișcanu.

Irina Margareta Nistor a fost căsătorită timp de 6 luni

Criticul de film s-a căsătorit în timpul comunismului, în 1987. Din păcate lucrurile nu au mers așa cum își dorea între ea și soț, așa că s-a ajuns foarte rapid la divorț. Separarea celor doi a avut loc la doar șase luni de la nuntă. Cu toate acestea, Irina Margareta Nistor și-a reamintit, în cadrul unui interviu pentru Unica.ro, că ceremonia de nuntă a fost ceva spectaculos.

„Am avut o nuntă foarte frumoasă. Pentru perioada aceea, era în ’87, cred că a fost spectaculos. A fost o nuntă organizată ca o filmare: cu luni înainte, mama avea caiete întregi cum e cu meniul, cu rochia, cu parura, cu beteala retro… Afară au fost mesele şi muzica, tata a făcut chiar un ring de dans cu luminiţe. A existat o maşinuţă decapotabilă, îmbrăcată în flori, invitaţii au fost primiţi cu şampanie cu frăguţe şi icre negre, aduse din deltă.
Mama făcuse un tort de îngheţată cu trei etaje şi doi trandafiri de zahăr. Din păcate, avem puţine poze din grădină, niciuna cu tortul. Există însă o casetă cu slujba de la Biserica Boteanu, pe care a filmat-o unul dintre cei mai mari operatori români, Costică Chelba. Totul era stabilit la ultimul amănunt, mai puţin protagonistul. A fost o căsătorie extrem de scurtă, iar divorţul, unul antipatic, deşi nu aveam prea multe de împărţit. Când pregăteam nunta, îmi aduc aminte că a venit o franţuzoaică la noi şi am întrebat-o, cu naivitatea de-atunci: „Dar tu, Michelle, nu te măriţi?“ Şi ea a zis: „Eu sunt născută celibatară“. Replica asta mi-a plăcut teribil. Şi mi-am dat seama că aşa e: unii oameni sunt născuţi să fie celibatari. Asta nu înseamnă că nu iubesc sau că nu au o mare iubire în viaţă.”

Adauga un comentariu