La câte săptămâni se nasc fetele: Cum să calculezi vârsta sarcinii

19 ian. 2022, 13:05 _____ Vizualizări
BZI.ro, în Sanatate

Odată ce viitoarele mămici au aflat sexul copilului se întreabă la câte săptămâni se nasc fetele. Cu siguranță, majoritatea știu că bebelușii ar trebui să se nască în a 40 săptămână de sarcină. Însă, fetele se abat puțin de la această regulă. De cele mai multe ori, ele se nasc mai devreme.

Conform unor studii efectuate, foarte puține femei nasc în perioada estimată de medici. Perioada completă și normală a sarcinii unei femei durează între 38-42 de săptămâni. De cele mai multe ori, majoritatea dintre viitoare mămici nasc cu două săptămâni mai devreme sau mai târziu de data stabilită. Data nașterii este una estimativă și calculată după o anumită schemă.

femeie insarcinata care se tine de burta

Vei auzi bătăile inimii copilului tău pentru prima dată la 10-12 săptămână de sarcină

Cum se calculează data nașterii: Cum se identifică momentul în care vei deveni mămică

Din momentul în care o femeie află că este însărcinată, viitoarea mămică abia așteaptă să afli când va deveni mămică. Pentru a calcula data probabilă când vei aduce pe lume un copil, medicii se conduc după ciclul menstrual.

Pentru identificarea momentului în care copilul tău se va naște, medicul adaugă șapte la data primei zile a ultimei menstruații. De la data menționată trebuie scăzute 3 luni. Data este una estimată, când de adevărată este depinde de ciclul tău menstrual. În cazul în care ai un ciclu regulat de 28 de zile, este foarte probabil să naști aproape de dată estimată de medic.

femeie insarcinata care tine un ursulet de plus pe burta sa

Pentru identificarea momentului în care copilul tău se va naște, medicul adaugă șapte la data primei zile a ultimei menstruații

În cazul în care ciclul tău nu este unul regulat, există posibilitatea să naști mai târziu de termenul stabilit. Ziua cea mare poate fi identificată și cu ajutorul unui examen medical, conform dimensiunea uterului.

Vei auzi bătăile inimii copilului tău pentru prima dată la 10-12 săptămână de sarcină. Astfel, la a 20-22 săptămână se vor începe a auzi și simți mișcările copilului. La fiecare examinare, medicul determină mărimea uterului, care, de exemplu, la a 24 săptămână este egală cu înălțimea buricului.

femeie insarcinata care se tine de burta

Atunci când te gândești la câte săptămâni se nasc fetele trebuie să știi că ele vin pe lume mai devreme decât băieții

La câte săptămâni se nasc fetele: Ce spun specialiștii

De cele mai multe ori, doar 4% dintre bebeluși se nasc la termenul stabilit. Specialiștii spun că fetițele se nasc mai devreme decât băieții. Astfel, viitoare mămici care așteaptă o fetiță trebuie să fie gată să nască în săptămâna 38. Pe când, mamele de băieței vor avea de așteptat venirea bebelușului pe lume cu 2 sau 3 săptămâni mai mult.

De obicei, primul copil se naște mai târziu de data estimată. Astfel, dacă te afli la prima naștere, fetița poate apărea în aceeași perioada ca și băiețelul. O femeie care se pregătește pentru a doua sarcină poate aduce pe lume și un băiețel în săptămâna 38. Acest fapt se datorează faptului că corpul unei femei se pregătește mai repede pentru o naștere repetată. Cu toate acestea, mulți specialiști consideră că momentul nașterii unui copil poate depinde de sexul copilului.

Atunci când te gândești la câte săptămâni se nasc fetele trebuie să știi că ele vin pe lume mai devreme decât băieții. De asemenea, este bine să știi că data estimată de ginecolog nu este una exactă. Astfel, când ai ajuns în a 38 săptămână de sarcină trebuie să fii pregătită pentru naștere.

femeie insarcinata care se tine de burta

De obicei, primul copil se naște mai târziu de data estimată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *