Eveniment-Social

La Iași și în zona Copou a fost avizată o nouă mega-construcție! După 1989, aici nu a mai fost realizată o asemenea investiție – GALERIE FOTO, EXCLUSIV

Publicat: 01 mai 2023
_____ Vizualizări 3 Comentarii
La Iași și în zona Copou a fost avizată o nouă mega-construcție După 1989 aici nu a mai fost realizată o asemenea investiție - GALERIE FOTO EXCLUSIV
Comisia Zonală a Monumentelor Istorice Iași a dat aviz favorabil proiectului Universității Naționale de Arte ”George Enescu” de construire a unui nou cămin studențesc. Acesta va fi amplasat în Copou, Strada Codrescu nr. 6

În orașul Iași, zona rezidențială Copou, a fost avizată o nouă mega-construcție! După Revoluție, aici nu a mai fost realizată o asemenea investiție. Concret, Comisia Zonală a Monumentelor Istorice Iași a dat aviz favorabil proiectului Universității Naționale de Arte „George Enescu”, de construire a unui nou cămin studențesc. Acesta va fi amplasat în Copou, strada Codrescu, nr. 6. De asemenea, tot în acest areal, pe o suprafață de aproximativ o mie de metri pătrați ar urma să se ridice și un modern Campus Educațional

În zona rezidențială Copou a fost avizată o nouă mega-construcție! După Revoluție, aici nu a mai fost realizată o asemenea investiție. Concret, Comisia Zonală a Monumentelor Istorice (CZMI) Iași a dat aviz favorabil proiectului Universității Naționale de Arte „George Enescu” (UNAGE), de construire a unui nou cămin studențesc.

Acesta va fi amplasat în Copou, strada Codrescu, nr. 6. De asemenea, tot în acest areal, pe o suprafață de aproximativ o mie de metri pătrați ar urma să se ridice și un modern Campus Educațional. Proiectul căminului se va face conform Planului Urbanistic Zonal (PUZ), aprobat prin Hotărârea Consiliului Local (HCL) nr. 455/09.11.2017.

O nouă mega-construcție a fost avizată la Iași, în zona Copou

Totul este în faza Studiului de Fezabilitate (SF), iar proiectanți, respectiv elaboratori, sunt S.C. Grupo S.R.L. și S.C. Neo-Cons S.R.L. Astfel, tocmai pe un teren din strada Codrescu, numărul 6, UNAGE are în plan să demareze un important proiect ce ține de infrastructură.

Terenul a aparținut Consiliului Județean (CJ) Iași, entitate care în 2022 a cedat suprafața instituției de învățământ superior. Totul face parte din strategia entității academice ieșene de dezvoltare instituțională prin crearea de noi spații, atât didactice, cât și sportive. De precizat că, în zona Codrescu – Sărărie, Universitatea de Arte din Iași are spații și teren cu destinație educațională și o bază sportivă.

„Am avut întâlniri cu oficialii Consiliului Județean Iași care are un teren în Codrescu, Copou, de 944 de metri pătrați. Urmează să ni-l cedeze nouă în administrare. Acesta ar întregi ceea ce avem noi acolo. Intrând în proprietatea noastă, am putea să reconfigurăm zona, să ridicăm o clădire cu spații de învățământ.

Este chiar lângă terenul și sala de sport pe care le avem acolo. Totul ar putea fi modernizat, reașezat ca un Campus Educațional modern. Acolo sunt câteva locuințe sociale care sunt șubrede. Noi nu am vrea să-i dăm afară fără a se găsi un loc pentru ei. Sunt construcții care s-ar putea dărâma… E o investiție importantă a noastră”, preciza, la mijlocul anului trecut, prof. univ. dr. Aurelian Bălăiță, rectorul UNAGE Iași.

Spații noi și moderne care includ, printre altele, săli de expoziție, ateliere de lucru și teren de sport

Așadar, Universitatea de Arte ar urma să își extindă activitatea în spații noi și moderne care includ, printre altele, săli de expoziție, ateliere de lucru și teren de sport.

„Am vizitat câteva obiective ale Universității Naționale de Arte «George Enescu» din Iași, unde am discutat cu rectorul, prof. univ. dr. Aurelian Bălăiță, despre un proiect educațional complex de a crea un campus universitar în zona Codrescu. Astfel, universitatea ar urma să își extindă activitatea în spații noi și moderne care includ, printre altele, săli de expoziție, ateliere de lucru și teren de sport.

Consiliul Județean Iași poate fi un susținător al acestui proiect important pentru comunitatea noastră, având în vedere că viitorul campus se întinde și pe o suprafață de teren care se află în patrimoniul județului Iași. Orice investiție în educație este o investiție în viitorul comunității noastre, iar schimbările semnificative se fac cu și prin educație. Ca administrație județeană, putem și trebuie să susținem inițiativele mediului academic pentru a continua să aducă plus valoare în comunitate, iar Iașul să rămănă un centru universitar emblematic pentru România”, menționau, tot anul trecut, oficialii CJI.

În acest context, la Iași și în zona Copou a fost avizată o nouă mega-construcție.

Comentarii
  • Pai va fi camin sau universitatea isi va extinde activitatea în spații noi și moderne care includ, printre altele, săli de expoziție, ateliere de lucru și teren de sport?

    Din imagini nu pare a fi prea mult loc … doar daca scot terenul de tenis.

  • Si cu cele 6 familii care locuiesc acolo de pe vremea lui Ceausescu si au intretinut acele spatii subrede Ce se va intampla?

  • si cu cele 6 familii Ce locuiesc acolo de pe vremea lui Ceausescu Si au intretinut spatiile subrede Ce se va intampla?

Adauga un comentariu