Eveniment-Social

Investiție spectaculoasă, în zona Copou din orașul Iași, pe câteva sute bune de metri pătrați – GALERIE FOTO EXCLUSIV

Publicat: 18 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Investiție spectaculoasă în zona Copou din orașul Iași pe câteva sute bune de metri pătrați - GALERIE FOTO EXCLUSIV
Universitatea Națională de Arte ”George Enescu” din Iași urmează să administreze un teren de 944 de metri pătrați în Strada Codrescu, numărul 6 din Municipiul Iași. Acesta aparține Consiliului Județean. Aici ar urma să se edifice un modern Campus Educațional

La Iași se pregătește o nouă investiție aparte în zona Copou, orașul Iași! Pe o suprafață de aproximativ o mie de metri pătrați ar urma să se ridice un modern Campus Educațional. Astfel, pe un teren din Strada Codrescu, numărul 6, Universitatea Națională de Arte ”George Enescu” ar urma să demareze proiectul

Universitatea Națională de Arte ”George Enescu” (UNAGE) din Iași are în plan să demareze un important proiect ce ține de infrastructura educațională! Concret, în zona Copou, pe un teren de aproximativ o mie de metri pătrați, ar urma să se ridice un modern Campus Educațional. Acesta este amplasat în Strada Codrescu, numărul 6. El aparține de Consiliul Județean (CJI) Iași, entitate care urmează să cedeze suprafața instituției de învățământ superior.

Apoi, UNAGE va primi acceptul Ministerului Educației să administreze arealul și să demareze proiectul. Totul face parte din strategia entității academice ieșene de dezvoltare instituțională prin crearea de noi spații, atât didactice, cât și sportive.

Campus Educațional, în Copou, o nouă investiție realizată de Universitatea Națională de Arte ”George Enescu” din Iași

De precizat că, în zona Codrescu – Sărărie, Universitatea de Arte din Iași are spații și teren cu destinație educațională și o bază sportivă.

”Am avut, zilele trecute, întâlniri cu oficialii Consiliului Județean Iași, care are un teren în Codrescu, Copou, de 944 de metri pătrați. Urmează să ni-l cedeze nouă în administrare. Acesta ar întregi ceea ce avem noi acolo. Intrând în proprietatea noastă, am putea să reconfigurăm zona, să ridicăm o clădire cu spații de învățământ. Este chiar lângă terenul și sala de sport pe care le avem acolo. Totul ar putea fi modernizat, reașezat ca un Campus Educațional modern. Acolo sunt câteva locuințe sociale care sunt șubrede. Noi nu am vrea să-i dăm afară fără a se găsi un loc pentru ei. Sunt construcții care s-ar putea dărâma… E o investiție importantă a noastră”, a declarat prof. univ. dr. Aurelian Bălăiță, rectorul UNAGE Iași.

Universitatea de Arte din Iași ar urma să își extindă activitatea în spații noi și moderne, care includ, printre altele, săli de expoziție, ateliere de lucru și teren de sport

Aici, așa cum susțin și oficialii CJI, Universitatea de Arte din Iași ar urma să își extindă activitatea în spații noi și moderne, care includ, printre altele, săli de expoziție, ateliere de lucru și teren de sport.

”Am vizitat câteva obiective ale Universității Naționale de Arte ”George Enescu” din Iași, unde am discutat cu rectorul – prof. univ. dr. Aurelian Bălăiță despre un proiect educațional complex de a crea un campus universitar în zona Codrescu. Astfel, Universitatea ar urma să își extindă activitatea în spații noi și moderne, care includ, printre altele, săli de expoziție, ateliere de lucru și teren de sport. Consiliul Județean Iași poate fi un susținător al acestui proiect important pentru comunitatea noastră, având în vedere că viitorul campus se întinde și pe o suprafață de teren care se află în patrimoniul județului Iași. Orice investiție în educație este o investiție în viitorul comunității noastre, iar schimbările semnificative se fac cu și prin educație. Ca administrație județeană, putem și trebuie să susținem inițiativele mediului academic pentru a continua să aducă plus valoare în comunitate, iar Iașul să rămănă un centru universitar emblematic pentru România”, a punctat și Andrei Cazacu, Administratorul Public al Județului Iași.

În acest context, după ani buni, o investiție spectaculoasă, în zona Copou din orașul Iași, pe câteva sute bune de metri pătrați, ar putea fi dezvoltată de UNAGE Iași.

Adauga un comentariu