National

După ceremonia de investire în funcția de președinte al SUA a lui Joe Biden, mai mulți oficiali români au transmis mesaje de felicitare. Iată ce a spus Klaus Iohannis

Publicat: 20 ian. 2021
Ceremonie de investire SUA
Ceremonie de investire SUA

Președintele Klaus Iohannis a transmis, miercuri, pe contul său de Twitter, felicitări noului președinte american Joe Biden și noului vicepreședinte Kamala Harris.

„Felicitări Președintelui Joe Biden și Vicepreședintelui Kamala Harris. Sunt convins că împreună vom continua să dezvoltăm și să aprofundăm Parteneriatul Strategic în beneficiul cetățenilor noștri și în adevăratul spirit al valorilor transatlantice”, a scris Klaus Iohannis.

De asemenea președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, marți seara, că salută instalarea noului preşedinte al Americii la Casa Albă. Marcel Ciolacu urmăreşte inaugurarea noului preşedinte al Statelor Unite şi îi transmite succes lui Joe Biden la preluarea mandatului.

”Salut preluarea mandatului de Președinte al Statelor Unite ale Americii de către Joe Biden.

Planul economic și social al noii administrații americane, din care pot învăța și guvernanții din România, se ridică la 1,9 trilioane de dolari și cuprinde printre altele creșterea salariului minim la 15 dolari / oră, acordarea unui sprijin financiar fiecărei familii pentru stimularea consumului, creșterea finanțării pentru campania de vaccinare și educație, proiecte mari de infrastructură și modernizarea economiei. Mai exact măsuri economice propuse și de PSD și atacate în mod repetat de alianța PNL-USR.

Cel de-al 46-lea președinte al SUA și-a propus ca Statele Unite să revină în Acordul de la Paris privind schimbările climatice, să revigoreze parteneriatul transatlantic și să joace un rol activ în NATO, element esențial pentru România.

Sunt convins că noua majoritate democrată va permite Statelor Unite să continue să rămână un model de democrație și ne dorim ca parteneriatul cu România să fie extins și benefic ambelor părți.

Mult succes, Joe Biden si Kamala Harris!”, a scris Marcel Ciolacu pe contul său oficia de Facebook.

Adauga un comentariu