National

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva nu mai sunt locuri la ATI. Situaţie critică pentru bolnavii de covid

Publicat: 12 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
La Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva nu mai sunt locuri la ATI. Situaţie critică pentru bolnavii de covid
La Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva nu mai sunt locuri la ATI.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva nu mai sunt locuri la ATI. Bolnavii de de coronavirus trec prin momente extrem de grele. Acest lucru s-a întâmplat în mai multe regiuni din tara. Medicii devin tot mai epuizaţi din cauza programului extrem de încărcat, iar bolnavii sunt nevoiţi să treacă prin clipe grele.

Medicul Emil Stoica, managerul spitalului devean, a declarat că nu ştie ce va face dacă mai vin bolnavi de noul virus în stare gravă.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva nu mai sunt locuri la ATI

Managerul spitalului din Deva a ţinut să facă mai multe precizări cu privire la situaţia gravă ce are loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă.

„Am vorbit la celelalte spitale din judeţ, să vedem dacă putem transporta acolo pacienţii grav cu Covid. Nu am identificat nici un loc liber la acestea. Situaţia este disperată”, a declarat managerul Emil Stoica.

„Sunt foarte multe persoane care au venit la noi la spital, susţinând că nu pot respira. Le-am testat şi s-a dovedit că sunt pozitivi. Nici nu mai ţinem evidenţa, aşa de mulţi vin. Este o avalanşă de pacienţi. Oamenii se simt rău, nu pot respira, şi vin la spital. Îi testăm şi, din păcate, unii ies pozitivi la noul virus. Locurile destinate bolnavilor de Covid de la ATI sunt ocupate complet. Avem 11 pacienţi pozitivi pe 9 locuri la ATI şi 3 locuri pentru suspecţi. La Secţia Infecţioase sunt internaţi 27 de asemenea bolnavi, deci e plin şi aici. Aceeaşi situaţie este şi la Secţia de Pneumologie, 26 de locuri ocupate din 26. La Interne sunt 9 pozitivi”, a adăugat dr. Emil Stoica, managerul spitalului devean.

În prezent, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva sunt internaţi 73 de bolnavi de Covid.

La Spitalul de Urgență de la Sibiu nu mai este niciun pat liber pentru pacienții cu COVID-19

La Spitalul Județean de Urgență Sibiu sunt, în prezent, 177 de pături pentru bolnavii COVID-19, fără să existe paturi libere, potrivit Potrivit unui comunicat transmis de Consiliul Județean Sibiu. Județul Sibiu are, marți, 10 noiembrie, pentru a doua zi consecutiv, cea mai mare rată de infectare din țară.

Containerele montate în urmă cu o lună din fondurile alocate de Consiliul Județean Sibiu au suplimentat capacitatea de spitalizare pentru pacienții COVID cu 52 paturi, ajungându-se, în prezent, la 177 de paturi. Marți, niciun pat nu mai este liber.

22 dintre cele 52 de paturi noi, disponibile în containerele din curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, vor deveni paturi de terapie intensivă, de îndată ce se va monta o nouă stație de oxigen, care a fost achiziționată de spital și urmează să fie montată în cursul acestei săptămâni.

„Ne dăm seama că oricât de mult suplimentăm numărul de paturi la Spitalul Județean, nu va fi suficient dacă nu luăm și alte măsuri care să reducă fluxul de pacienți. Pe lângă măsura de a mări capacitatea altor spitale din județ de a oferi suport COVID și măsura de gestionare a cazurilor mai puțin severe de către medicii de familie, avem acum discuții și cu Crucea Roșie pentru servicii de îngrijire la domiciliu în colaborare cu spitalul.

Nu aș vrea să neglijăm deloc importanța măsurilor de prevenire a infectărilor, inclusiv în interiorul spitalelor și centrelor rezidențiale. Cel mai sigur mod de a degreva spitalele este să reducem sursele de infectare, iar aici e nevoie de responsabilitatea fiecăruia dintre noi”, a declarat Daniela Câmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu.

Adauga un comentariu