Local

La un pas de dezastru, pe o șosea din municipiul Iași! Un tânăr de 27 de ani a intrat cu mașina într-o conductă de gaze naturale. Vehiculul s-a oprit în gardul unei locuințe

Publicat: 21 sept. 2021
O mașină proptită în gardul unei locuințe
Un tânăr de 27 de ani a fost la un pas de a provoca o tragedie, după ce a urcat băut la volan

Polițiștii ieșeni au intervenit recent la peste 100 de incidente, cele mai multe fiind sesizate prin 112. Au fost date peste 240 de amenzi, iar în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate au fost sesizate peste 20 de infracțiuni. Au fost organizate 10 acțiuni și s-a intervenit la 106 incidente, dintre care 98 au fost sesizate prin 112. În urma activităților au fost sesizate 25 de infracțiuni. Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au dat 246 de amenzi

La un pas de dezastru, pe o șosea din Iași! Un tânăr șofer a intrat cu mașina într-o conductă de gaze naturale. Autoturismul s-a oprit în gardul unei locuințe. Acesta a fost unul dintre cele peste 100 de incidente anchetate de polițiștii ieșeni. Astfel, zilele trecute, au fost date peste 240 de amenzi, iar în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate au fost sesizate peste 20 de infracțiuni. Au fost organizate 10 acțiuni și s-a intervenit la 106 incidente, dintre care 98 au fost sesizate prin 112. În urma activităților au fost sesizate 25 de infracțiuni. Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au dat 246 de amenzi, în cuantum de 104.765 de lei. Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 29 de permise și au fost retrase cinci certificate de înmatriculare.

Un tânăr de 27 de ani, acuzat că a intrat cu mașina într-o țeavă de gaze naturale: șoferul era băut!

Așadar, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

„Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, pe data de 19 septembrie 2021, un tânăr de 27 de ani ar fi condus un autoturism, pe raza municipiului Iași, fiind sub influența alcoolului și ar fi intrat în coliziune cu o conductă de gaze naturale, un stâlp și gardul unei locuințe. În urma impactului, șoferul și pasagerul au fost răniți. În urma testării șoferului cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările continuă”, a declarat ieri Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Alți ieșeni, prinși băuți la volan

În seara de 18 spre 19 septembrie 2021, agenții din cadrul Secției III de Poliție au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr de 29 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost dus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar cercetările continuă.

De asemenea, pe 19 septembrie 2021, un polițist aflat în timpul liber a prins un bărbat de 42 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe raza orașului Târgu Frumos, fiind sub influența alcoolului. În urma testării conducătorului auto cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 1,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a refuzat să îi fie prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

„În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, iar cercetările continuă”, a adăugat purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

Oamenii legii au efectuat verificări în traficul rutier din județul Iași

În perioada 17-19 septembrie 2021, agenții rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași au acționat pentru creșterea gradului de siguranță rutieră al participanților la trafic și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente. În urma neregulilor constatate, au fost date 339 de amenzi, dintre care 134 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 205 pentru alte abateri.
De asemenea, au fost retrase opt certificate de înmatriculare și au fost reținute 51 de permise de conducere. Astfel, oamenii legii au acționat în Lețcani. În cadrul acțiunii au fost verificate 52 de autovehicule și au fost controlate patru societăți comerciale, fiind legitimate 58 de persoane. În urma neregulilor constatate, au fost date 45 de amenzi, în valoare totală de 12.420 de lei, dintre care 27 pentru abateri la regimul rutier.

Comentarii
Adauga un comentariu