Cancan ultimă oră

Lady Gaga, Selena Gomez și Kim Kardashian sunt câteva vedete care suferă de boli chinuitoare. Viața lor nu este așa frumoasă pe cât pare. Cine sunt celelalte

Publicat: 04 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Lady Gaga Selena Gomez și Kim Kardashian sunt câteva vedete care suferă de boli chinuitoare. Viața lor nu este așa frumoasă pe cât pare. Cine sunt celelalte
Nu duc lipsă de celebritate, dar sunt măcinați de boli supărătoare

Nimeni nu este ferit de boli. Poate că vedetele sunt frumoase, de succes și bogate, însă sunt tot oameni până la urmă, ceea ce înseamnă că au aceleași șanse ca oricine să se îmbolnăvească. Unele persoane celebre trăiesc cu boli grave cronice care le afectează viața de zi cu zi, cum ar fi epilepsia, boala Parkison, scleroza multiplă sau lupus.

Boala cronică este definită ca o afecțiune de lungă durată, care nu dispare spontan și nu poate fi vindecată complet, având, de regulă, o evoluție lentă.

Care sunt vedetele cu boli grave cronice

Lady Gaga – Fibromialgie. Artista a mărturisit că suferă de această boală într-un documentar lansat în 2017. Afecțiunea se manifestă prin durere a mușchilor din tot corpul, epuizare, insomnie și probleme cu memoria.

Gigi Hadid – Tiroidită Hashimoto. În urmă cu doi ani, Gigi Hadid a vorbit deschis despre boala autoimună de care suferă, după ce a fost ”victima” internauţilor care o criticau că este prea slabă. Sora mai mare a modelului Bella Hadid suferă de tiroida Hashimoto, o afecţiune medicală care tinde să apară în urma unor factori genetici, din cauze hormonale, a excesului de iod sau a vaccinării excesive. Tiroidita Hashimoto este cea mai frecventă formă de tiroidită – adică inflamarea glandei tiroide –, dar şi cel mai des întâlnită afecţiune tiroidiană din America (boala afectează peste 14 milioane de americani).

Mariah Carey – Tulburare bipolară. Această afecțiune e caracterizată prin schimbări bruște de dispoziție. „Până nu de mult am trăit în negare și izolare și o frică constantă că cineva ma va expune”, a spus ea în 2018.

Halle Berry – Diabet. „Aveam 19 ani. Am urmat un stil de viață mult mai sănătos pe măsură ce am învățat să gestionez diabetul”, a spus actrița în 2015.

Bella Hadid – Boala Lyme. Aceasta presupune simptome incurabile precum oboseala, simptome asemănătoare gripei. Boala Lyme se crede că apare după mușcătura de căpușă.

Selma Blair – Scleroză multiplă. Actrița suferă de scleroză multiplă, fiind diagnosticată în 2018. Scleroza multiplă este boală autoimună cronică ce atacă sistemul nervos central. Aceasta poate duce la probleme motorii și de vorbire.

Michael J. Fox – Boala Parkinson. Actorul a fost diagnosticat încă de la 30 de ani. De atunci el duce o campanie de conștientizare despre ce presupune boala cruntă care se manifestă prin probleme de mișcare și tremurături.

Selena Gomez – Lupus. Artista suferă de boala autoimună lupus, care apare atunci când sistem imunitar atacă propriul țesut sau organe. Ea a trecut printr-un transplant de rinichi din cauza acestei afecțiuni.

David Beckham – Astm. Sportivul a dezvăluit că are această boală respiratorie, într-o formă ușoară, de când era copil. El folosea deseori inhalatorul după meciuri.

Nick Jonas – Cântărețul suferă de diabet tip 1. A fost diagnosticat atunci când avea 16 ani și face parte dintr-o organizație caritabilă pentru alți pacienți cu această boală.

Charlie Sheen – HIV. Actorul de dezvăluit diagnosticul în 2015, la câțiva ani de când îl primise. El duce o viață normală datorită tratamentului care există pentru a ține sub control acest virus.

George Clooney – Durere cronică. suferă de durere cronică după ce a suferit o lovitură puternică, în timpul filmărilor „Syriana”, din 2005.Chiar dacă s-a operat la momentul acela, actorul a rămas cu dureri cronice.

Kim Kardashian – Psoriasis. „Chiar dacă am crescut alături de mama care avea psoriazis și am auzit-o vorbind despre lupta ei împotriva bolii, nu aveam nici cea mai mică idee despre cum ar fi ca eu să am de a face cu o boală autoimună”, începe ea, explicând că au trecut 13 ani de la apariția primelor simptome. „Sunt singurul copil care a moștenit asta de la mama. Norocoasa de mine.”

Sia – Boala Graves. Cântăreața australiană suferă de o afecțiune numită boala Graves, care poate duce la scădere în greutate, tremurături și poate face ca ochii să pară mai ieșiți din orbită. În 2010, ea a scris pe Twitter: „Nu sunt nebună! Am boala Graves! Tremurăturile, nervii. Nebunia! La revedere, tiroidă. O să te neutralizez cu radioactivitate”.

Lena Dunham – Endometrioză. Actrița din „Girls” a fost nevoită să-și scoată uterul și colul uterin din cauza hemoragiei interne și a complicațiilor care au apărut cu boala.

Adauga un comentariu