Cancan

Larisa Iordache, despre cel mai greu moment din viață. Ce a dezvăluit gimnasta în vârstă de 25 de ani

Publicat: 13 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Larisa Iordache despre cel mai greu moment din viață. Ce a dezvăluit gimnasta în vârstă de 25 de ani
Larisa Iordache s-a retras din gimnastică anul trecut și a devenit antrenoare la Clubul Dinamo

Cunoscuta gimnastă Larisa Iordache, în vârstă de 25 de ani, s-a confruntat cu multe greutăți în ultima vreme, însă a găsit puterea să meargă mai departe. Multipla medaliată olimpică, mondială și europeană a primit o lovitură dură de la viață anul trecut, când mama ei a murit cu doar o lună înaintea Jocurilor Olimpice de la Tokyo. A reușit să treacă peste această durere, însă o nouă accidentare i-a barat drumul spre podiumul olimpic.

Larisa Iordache este una dintre cele mai titrate gimnaste românce, multiplă medaliată olimpică, mondială și europeană. Aceasta are în palmares medalia de bronz în proba pe echipe la Olimpiada din 2012, a prins de patru ori podiumul mondial și a fost de 14 ori medaliată europeană. De la sfârșitul anului trecut, Larisa a devenit antrenoare de gimnastică.

Larisa Iordache, despre cel mai greu moment din viață

Frumoasa gimnastă s-a confruntat cu foarte multe accidentări, însă a strâns din dinți și a mers mai departe pentru a cuceri noi medalii. Larisa Iordache a avut putere, mereu, de la mama sa, care o însoțea și-i era alături la orice concurs. Adriana Iordache o aplauda cu frenezie și îi ridica moralul Larisei cu vorbe calde atunci când rata podiumul.

Și totuși, gimnasta s-a confruntat cu o tragedie înainte de JO de la Tokyo. Pe 27 iunie, Larisa a postat un mesaj dureros pe contul de socializare în care anunța că mama ei s-a stins după o luptă cu o boală nemiloasă. Cu toate acestea, sportiva a găsit atunci resurse să meargă mai departe și a concurat în Japonia. Din nefericire, o nouă accidentare a oprit-o în drumul către podiumul olimpic.

„Eu am acceptat situația pentru că știu că suferea foarte tare, avea dureri foarte mari. Nu cred că este în altă parte decat în Rai și are grijă de acolo de mine și de fratele meu”, a spus Larisa Iordache, în urmă cu ceva timp.

Larisa Iordache, la vârsta marilor împliniri

De curând, Larisa Iordache s-a retras din gimnastică și a devenit antrenoare la clubul Dinamo. Titrata sportivă născută la 19 iunie 1996, în București, a abținut deja primul aur din postura de antrenoare, la Campionatele Naționalele de gimnastică.

Reamintim că Larisa a intrat în lotul național de gimnastică în 2008, moment în care a fost comparată și cu Nadia Comăneci, datorită calităților și veleităților sportive. A debutat pe plan internațional în 2009, la Top Gym Trophy, acolo unde a câștigat medalia de bronz pe echipe. Tot atunci, la individual, a reușit să câștige medalia de aur la individual-compus, dar și la bârnă.

Singura medalie olimpică pe care a câștigat-o în carieră a fost la Londra, în 2012, când a luat bronzul cu echipa României. ca gimnastă, ultimele medalii cucerite de Larisa Iordache au fost obținute în luna decembrie 2020, la Campionatul European de la Mersin.

Adauga un comentariu