Prima pagină » Sanatate » Leacuri bătrânești pentru colon: Află cum îți poți curăța intestinul de toxine

Leacuri bătrânești pentru colon: Află cum îți poți curăța intestinul de toxine

28 oct. 2021, 15:20,
BZI.ro, în Sanatate

Odată cu înaintarea în vârstă, colonul acumulează tot mai multe toxine. Pentru a vă ajuta să scăpați de ele, noi v-am pregătit câteva leacuri bătrânești pentru colon.

Colonul sau intestinul gros are rolul de a se ocupa de ultimele procese ale digestiei și este legat de stomac prin intermediul intestinului subțire. Curăță organismul, dar se ocupă și de sinteza vitaminelor K și B7. Astfel, colonul este esențial pentru funcționarea corectă a organismului. Dar ce facem când, din cauza poluării, a alimentelor nesănătoase, a alcoolului sau a fumatului, acesta acumulează toxine? În acest caz, este necesar să învățăm cum să îl curățăm pe cale naturală.

colon

Leacuri bătrânești pentru colon: Sfaturi utile

Leacurile bătrânești sunt, dintotdeauna, cea mai simplă și mai eficientă cale pentru a ne menține sănătoși. Despre unele dintre ele vom vorbi astăzi.

Curățarea colonului cu cărbune activ

Cărbunele activ nu este eficient doar în tratarea tractului digestiv, ci îmbunătățește și sângele. O cură cu un astfel de ingredient ar trebui să dureze cel mult 10-20 de zile.

Cărbunele se administrează de două ori pe zi, calculând numărul de comprimate în funcție de greutate. De exemplu, dacă aveți 60 de kilograme, luați 6 comprimate. După tratament, este recomandat să consumați alimente, care conțin bacterii lactice, deoarece cărbunele elimină și flora intestinală benefică.

Important de precizat este că în timpul acestui tratament, nu ar trebui să luați alte medicamente.

cărbune activ

Curățarea colonului cu plante medicinale

Puterea vindecătoare a plantelor este recunoscută peste tot în lume. Pe lângă alte beneficii pe care le oferă omului, plantele folosite pentru prepararea infuziilor sunt un adevărat remediu pentru colon. Cele mai utile ceaiuri sunt de: mușețel, coada calului, pelin, patlagină, gălbenele, coada calului, urzică, semințe de in, cătină și păpădie.

De asemenea, perfect pentru îndepărtarea toxinelor mai este și ceaiul de măceșe. Acesta trebuie consumat cald.

plante medicinale

Leacuri bătrânești pentru colon: Dieta cu fructe și legume

Ar trebui să vă rezervați câteva zile, în care să consumați doar fructe și legume crude. O dietă cu fructe este perfectă pentru curățarea colonului de toxine. Excelente sunt și sucurile din fructe!

De asemenea, un rol în curățarea colonului îl au și legumele crude. Ele conțin multe fibre, extrem de importante pentru intestin. Consumați cu încredere varză, morcovi și sfeclă.

Curățarea colonului cu chefir

Probabil cel mai ușor mod în care puteți să vă curățați colonul este să consumați chefir. Luați doi litri de chefir și consumați-l pe parcursul unei zile, timp în care nu mai aveți voie să mâncați nimic. Atunci când simțiți că vă este foame, beți câte un pahar de chefir și veți observa numaidecât efectul său miraculos.

Cura se realizează doar o zi pe lună și vă va ajuta să scăpați și de kilogramele în plus.

chefir

Curățarea colonului cu sare

Un alt leac eficient este unul învățat de la yoghini. Beți două pahare de apă cu sare, după care întindeți-vă și îndoiți-vă în lateral. După ce mergeți la toaletă, trebuie să consumați încă un pahar cu apă sărată. Repetați procesul încă de câteva ori. După folosirea acestei cure, consumați legume fierte sau orez.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *